Konu: israil - filistin savaşı  (Okunma sayısı 314 defa)

#0 - 07.10.2023 18:26
Alıntı
Hamas’ın askeri kanadı İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattıkları duyurarak gece boyunca 5 bin roket fırlattıklarını açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise gece boyunca devam eden roket saldırısı sonrasında bu sabah ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti.

Alıntı
Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyonun başladığını duyurdu. Gazze'den atılan onlarca rokette şimdiye kadar 100 kişi öldü, 700'den fazla kişi yaralandı. Sayısız bina ve araç ise alevler içinde kaldı.

Alıntı
Söz konusu açıklamada yaralılardan ikisinin durumunun ciddi, altısının orta diğer 7 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı bilgisine yer verildi. İsrail'deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze'den 4 ayrı silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girmeyi başardı. Filistinli grupların, Gazze Şeridi açıklarında İsrail Deniz Kuvvetleri'ne ait bir tekneye ateş açtığı aktarıldı.

Alıntı
İSRAİL SAVAŞ DURUMU İLAN ETTİ
Saldırılar sonrasında açıklamalarda bulunan İsrail ordusu konuyla ilgili 'Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.10.2023 18:26
savaş resmi olarak başladı, ne düşünüyorsunuz, ülkemiz bu durumdan nasıl etkilenecek?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.10.2023 20:05
Ayıdan post, Araptan dost olmaz. Şahsi düşüncem bu savaşta bir tarafta cephe alacaksak bu taraf İsrail cephesi olması gerekiyor. Ancak bu olay Arap Yardımadasını boydan boya etkileyecek gibi duruyor. Mümkün mertebe biz kendi olaylarımızla ilgilenmeliyiz. Neticede kilometrelerce derinde kanlı çatışmalar yaşansa bile sınırımızda bizi bekleyen peştemal giyenler var.

İsrail tarafında durmamızın bana kalırsa yegane birkaç temeli var; bunlar en fazla dış ticaret yaptığımız ülkelerden biri olması, Azerbaycan ile yakın ilişkileri ve Araplar ile geçmişimiz. Bu olayı umarım din kardeşimiz konusuna çekmezler. Yanlış bir tutum olur, ciddi sonuçlara gebe kalabilir. Kaldı ki kendi topraklarını parayla İsrail'e satmış bir devletin dönüp Kudüs benim, orası benim, burası benim deme hakkı yok.

Fakat son ana kadar tarafsızlık politikasını sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#3 - 07.10.2023 20:35
kolaları dökmeye başlayalım
funny
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
trickstertrick,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.10.2023 20:39
iki taraf için de askerlerin ailelerine sabır diliyorum, harbi kötü bir şey
« Son Düzenleme: 27.12.2023 18:37 Glitchrain »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.10.2023 19:57
Savaş gerçekten berbat bir şeydir.
İsrail'in Türkiye karşıtı politikalar içerisinde olduğu, ypg'ye verdiği destekler açık ve net şekilde ortada.
Ve ayrıca işledikleri savaş suçları ortada. Filistin bu konuda haklı.

Filisitn ve Hamas'ın da, İran güdümlü olması, geçmişte Osmanlı'ya yaptığı ihanetler, Ermeni soykırımını tanıması ve benzeri durumlar ortada.
Ve ayrıca Hamas'ın da Filistin'in haklı durumunu, yaptıkları ile haksız duruma düşürdüğü ortada.

Bu konuda herhangi bir taraf tutmak yerine Ukrayna'daki gibi politika izlememiz gerektiğini düşünmekteyim. Rehine takaslarında güvenilir bir
aracı olmalıyız ve eğer mümkün ise taraflara silah vesaire satıp para kazanmalıyız.

Bu arada Amerika'nın ve İngiltere'nin o savaş gemilerini Kadıköy büyüklüğündeki Filistin için gönderdiğini sanmıyorum.
Türkiye için gönderdiklerini düşünüyorum. Bana abartma diyenler olacaktır. Bunun aynısını emekli Tümgeneral Chiat Yaycı da düşünmekte.

100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
trickstertrick,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 18.10.2023 12:16
oktroll, yan sanayi avrupai takılanların, yıl olmuş 2023 oruç tutuyorlar diyenlerin ve kemal bey doğru aday ama halk yanlıştı diyenlerin israili; reisçilerin, islamcıların filistin'i desteklediği, benim ise iki tarafın da amk dediğim savaş.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Gewf, kinginthenorth,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 28.10.2023 01:26
savasta sivillerde ölür, cocuklarda. savas kanunları bunu gerektirirken Hamas özgürlük icin yapıyoruz diye diye aklı sıra İsrail'e saldiriyor. İslam terörü kabul etmez, savasida. Filistin azerbaycan-ermenistan karabağ savaşında ermenistanı, yunanistan-türkiye mil tartışmasında yunanistani, 1916'da osmanlıya karsı yaptıgı isyandaki bayragı resmi bayrağı kabul etmesi cakalliktir. o yuzden kahrol arap!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 28.10.2023 01:45
Türk çocuğu, artık Arap çölleri için kanını dökmeyecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 10.11.2023 19:52
Türk çocuğu, artık Arap çölleri için kanını dökmeyecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok