Konu: William_Proust - Sergei_Maqsudov RK ihlali  (Okunma sayısı 132 defa)

#0 - 15.05.2023 04:59

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: William_Proust - Sergei_Maqsudov  @Hereford @Huan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.05.2023 02.30 civarları.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Poschevo birliği ile birlikte savaştaydık, birlik bölgelerini basıp birlik üyelerini düşürdüm. Kaçarken William Proust, Sergei Maqsudov karakterleri beni düşürerek yaraladı. Bölgelerine götürdüler ve RK süresi dolmadan, William Proust karakteri silah ile sıkarak 3-4 kere yaralayıp RK kuralını ihlal etti. Sergei adlı arkadaşda Vilada ile kafama vurma rolü yaparak beni tekrar RK etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  

Ek açıklamalar(varsa): Gereken cezayı alacaklarından şüphem yoktur.

« Son Düzenleme: 15.05.2023 05:15 jigsaw4131 »

#1 - 15.05.2023 15:03
Sergei Maqsudov'u aradan çıkaralım, o RK'ya düşürmüyor. Sistemsel bir zarar vermiyor ki ya /hasarlar kaydına bakmamışsın, ya da bakıp algı oyunu çekmeye çalışıyorsun. Sorun yok. Sergei Maqsudov seni RK'ya düşürmedi, sadece emoteu attı ki o emoteda da bir sorun yok. ((Ayrıca attığın /do yazısına da bir dikkatini çekerim.))

Spoiler: GösterGizle

Gelelim rolsel işleyişe; savaşa katılıyorsun ama savaşa katılmanın akla mantığa uyan bir tarafı yok. Güya "İtalyan kardeşlerine" desteğe gidiyorsun, senin şehirde rahatça iş tutmanı sağlamış, senin için beşten fazla adamı haritadan silmiş -Ki buna yan yana sesli sohbetlerde DM attığın, dördüncü karakterini de bize öldürtmek suretiyle tekrar DM ortamına spawn olmuş Yusuf41'in geçmiş üç karakterinden biri de dahil.- yetmemiş mesken tuttuğun bölgede aldığın atışları önlemiş ((Sırp grup, Marchetti, İtalyan dostların Sopracolli.)) kolaylıkla iş tutmanı sağlamış, sana cash desteği de sağlamış Poschevo'ya ve gecenin üçünde bile hattına çağrı düşürdüğün Leon Pyatrov veya ekibine ateş ediyor, savaşa katılıyorsun. 48 saatte bir basman gereken hoodu 12 saat bile geçmeden basman bir tarafa, bunu tek başına yapıyorsun. Yere düşünce leş gibi rol sergileyip, Fear ihlali yapıp, bağlantı koparıp duruyorsun. Yitirdiğimiz gece bunları yapmadığın için çok şaşırdık hatta, bununla ilgili bana gelmiş bir PM de göreceksin görüntülerde.

Rolsel işleyişte seni var etmiş bir topluluğa karşı ihanetin söz konusu. Bizzat karakterimin infaz ettiği birlik üyenizin aktardığı informasyonlara göre savaşa çoktan katılmıştınız. Benim karakterimin esir düştüğünü öğrenince size sağladığı konuma Antonio Nicoletti gelmişti ve update.asiden gelen ucuz ESPsi ile tuzağa çekildiğini fark edince bisikletiyle köprüden tekrar dönmüştü. Bütün bunlar bir yana, Garza yetkilisi Santino Collado'nun da olduğu ortamda savaştan çekildiğinizi söylediniz. Sonrasında tekrar ateş etmeye başlıyorsunuz. Bu konuda şunu diyebilirsin: "Maskeli saldırıyorum, bir sürü düşmanınız var." Evet bir sürü düşmanımız var, ama kendi paylaştığınız görüntülerde Galliciano'nun maskesiz olduğu bariz, o da bir yana; aynı skinlerle maskeli rol yapmanız bir şeyi değiştirmez. Kıyafetlerden ötürü tanıma/tanınma rolüne girişebiliriz. Dolayısıyla savaş aslında kaldığı yerden devam etmiş ve Nicoletti denen beş kişilik, her bir şeyini Poschevo'ya aktaran, tabir-i caizse her başı belaya girdiğinde zırlayan birlik şimdi ulu çınarına kafa tutmaya çalışıyor, AFK adamları vuruyor, boş hoodu falan basıyor, hem de ihlalli bir şekilde. OOC ihlaller bir tarafa, rolsel işleyişte bu saydığım sebeplerden ötürü çoktan Taverna'dan leşinin çıkması gerekiyordu. Yeni birlik olmanızın getirdiği yönetim inisiyatifi ve yumuşaklığı, oyun kurallarının herkesin hakkını savunan yapısı gereği bir şeyleri çok rahat suistimal edebiliyorsunuz. Ama bu avantajların hiçbirini hak etmiyorsunuz arkadaşlar. FM ekibine de bu savaş hakkında yakındığınızı ama başınızı da eğmemek için ucuz çaplı oyunlarınıza devam ettiğinize bahse varım. Karakterleriniz adına konuşuyorum; Kuyruğunuzu kıstırıp özür dilemek için geç değil.

Uzun lafın kısası, bütün bu rolsel işleyişlerde gördüğün muamele çok az bile. İşkence görüyorsun, ve evet; delik deşik ediyorum. Hem de emoteunu attığım atışları sistemsel yapıyorum. AFK adam vurmana, bütün toksik tavrına ve OOC sicilinde bulunan bağlantı koparmalara az bile bu tavrım. O geceden sonra da bu tavırlarımdan ötürü akıllandığını düşünüyorum, umarım normal bir insansındır da maruz kaldığın muameleden ötürü biraz sarsılmış, "Ben ne yapıyorum ya?" diyebilmişsindir.

Öyle ihlaller yapıyorum ki; aboooo. Seni vururken bile bacağına nişan almışım. Hangi bacak? Tabii ki sol bacak.

Rol yapmayı ihmal etmemişim bak. Belki de hayatında görmediğin detayları bile bildirmişim.

Ve işte bahsettiğim rolsel işleyişlerden biri: ((İşi ilk defa yapmak da bariz. Tavernaya düşen hiçbir esirle etkileşime geçmedim. Yönettiğim karakter gereği bana verilen işi yapar, paketi teslim eder ve uzardım. Sizin sorunlarınızda da bu her zaman böyle oldu.))

Rol yapmayı yine ihmal etmemişiz bak, neymişiz böyle?

Ettiğin laf sonucu diğer bacağından da vurdum. İtiraz var mı? Böyle laflar etme lüksün yok. Aaa bak. Bu sefer de sağ bacağına nişan almışım.

Fear ihlallerine devam ediyorsun. Rusça ve İtalyanca bilmeyeni gökküşağı osuran unicorn tepesine bindirip gezdiriyorlar arkadaşım.

Değil temas etme, ağzını açıp konuşma hakkın bile yok.

Ek açıklama: Normalde böyle şeyleri umursamam, bu kadar toksik hareketlerde de bulunmam. Fakat sen bunları hak ediyorsun, sergilediğim hiçbir hareketten ötürü pişman değilim. Burada yazacaklarım yönetim üyelerine olan hitabımdır. Yukarıda anlattığım rolsel işleyişler, kişinin OOC sicili ve yaptığı ihlaller bariz gözüküyorken özellikle bu şikayete FM üyesi olan bir yönetici bakarsa diye konuşuyorum; saydığım unsurların göz önünde bulundurulması ve en uygun kararın verilmesi için FM ekibinden bir aksiyon bekliyorum.

Bu altta bırakacağım da Galliciano Nicoletti'nin kelle hakkı için rolü nasıl temellendirdiğimle ve onun da bana verdiği cevapla hangi tiplemede bir oyuncu olduğuyla ilgili bir görüntü. Elimizde yeteri kadar sebep var, sadece kılımı kıpırdatıp Nicoletti'nin kellesi için farklı yollarla FM ile iletişime geçmeye çalışmıyorum. İnceleyek yönetici bütün bu taleplerimi göz önünde bulundurursa memnun kalırım.

Taleplerimle ilgili en önemli kural:
Alıntı
6.1) Onaysız Birlikler İçin Baskın Kuralları:
Onaysız bir birliğin ele geçirmek istediği bölgeyi 24 saatte bir kez basabilir. Baskın rolü maksimum 10 dakika sürebilir.
Hood Onaylı bir birliğin bölgesini 48 saatte bir kez basabilir. Baskın rolü maksimum 5 dakika sürebilir. Hood Onaylı birlikler masa üyesi olduğundan dolayı baskın yapan birliğe bu yaptığı baskından dolayı IC yaptırımlar uygulanabilir.
Onaylı bir birliğin bölgesi basılamaz. Savaşı Onaylı birlik başlatsa bile yalnızca onaylı bölge dışında karşılık verilebilir, bölge basılamaz.

Hood Onaylı birlikler masa üyesi olduğundan dolayı baskın yapan birliğe bu yaptığı baskından dolayı IC yaptırımlar uygulanabilir.

Savunma bu kadar. Gereksiz bile bu kadar savunma. Tek iletide her şeyi topladım, daha fazla dil dökemem. Yönetici kararını bekliyorum. Konu altında flood atma dostum, sakız gibi uzatmanın anlamı yok.

#2 - 15.05.2023 16:31
Karakter düşük çaplı ceza alacak.