Konu: Mixing, RetartedRP, Powergaming  (Okunma sayısı 157 defa)

#0 - 24.04.2023 06:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Neoterio_Carloni @Notiza Luciano_Piazza @Rainbow Serviliano_Vecchio @Kronoss

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Behram_Ghaffari @XYZBey

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.04.2023 00:36 - 01:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
 Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
1-)Serviliano Vechio karakteri üzerinde 211.302k para taşıyor, çantasız bunu yapmak imkansız powegaming kapsamında olduğunu düşünüyorum. Bu konudan bir şikayet açılmıştı istek üzerine örnek olarak linkini bırakabilirim.
2-) Neoterio Carloni isimli karakterden gelen pmi görüyorsunuz, ooc yollardan info veriyor. Bu net bir şekilde mixing kural ihlalidir.
3-) Luciano Piazza isimli karakter vuruluyor ve yere düştükten sonra 'aynen' yazıyor, bu da retartedrp oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
1-) 

2-)

3-)

Ek açıklamalar(varsa): Şikayeti olabildiğince açıklayıcı bir şekilde açmaya çalıştım, iyi forumlar.

#1 - 24.04.2023 07:29
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 24.04.2023 08:57
Selam. Para mevzusuna gelecek olursak;

Kredi kartı şeklinde yanımda taşıma rolü yapıyorum. Ek olarak birlik oyuncularına sürekli para dağıtan bir birlik yöneticisiyim. Bununla ilgili bir kural olduğunu falan da bilmiyorum. Dediğim gibi burada yaptığım rol belirli.

Mix konusuna gelecek olursak, pme yanıt dahil vermiyorum. Bilgi geçiyor, bunun yanlış bir şey olduğunu da ilettim.

Admin kararı. Tarafımca daha fazla savunma gelmeyecek.
« Son Düzenleme: 24.04.2023 09:01 Kronoss »

#3 - 24.04.2023 09:39
Ortada powergaming yok, powergaming böyle birşey değil.

Kendi adıma savunma yapmak gerekirse, kalktıktan sonra DM olduğu için, ki gerekli şikayette görüyorum ki hâla bir cevap yazılmamış yâhut yazılamamış. SS almak bâbında bi ayağa kalkmayı bekledim ki etrafı göreyim, çünkü ben camhunt kullanmıyorum. Neyse, ardından da rolümü gerçekleştirdim lakin ss almaya gerek duymadım, şikayete daha çok ağırlık verdim çünkü orda güzelce rolümüzü yaparken ne hikmetse tarafıma emotesiz DM atılmış vesaire... Kasparov'u hâla seviyorum, ne kadar böyle yaftalarda bulunsalar da hepsi pırlanta gibi çocuklar. Velhâsılkelam konuya dönecek olursak "aynen" yazısı DM yedikten sonra, DM olduğunu bildiğimden mütevellit sizi ve yapacağınız (/me adamın üstüne basar, poz verir) role girmemek adınadır.
« Son Düzenleme: 24.04.2023 09:51 Rainbow »

#4 - 24.04.2023 09:44

#5 - 24.04.2023 12:05
@Rainbow ve @Kronoss 'n savunmaları yeterli. Rainbow, karakteriniz sistemsel düştükten sonra "aynen" v.b şeyler yazmak yerine acı çekme sesleri verebilirsiniz. Tekrarı halinde ağır ceza alacaksınız.

@Notiza 24 saat içerisinde savunma yapmalısınız.

#6 - 24.04.2023 20:59
İyi akşamlar. Öncelikle savunmamın gecikme sebebi, hazırlandığım üniversite sınavı için hazırlık sınavında olmam. Beklettiğim için yönetici ekibinden özür diliyorum. Olaya girmem gerekirse, DM olayları yaşandığı sürecin öncesinde, Jungle8 çıkışında S.Vecchio'nun verdiği bir rol üzerine V.Changretta karakteriyle role girecektik. O sırada, yapacağımız anlaşmalı rolü V.Changretta karakteri ile planlarken, Hood bölgesinde düşürüldüğünü öğrendim. Tekrardan söylüyorum, olayın Kasparov tarafından yapıldığının bilincinde dahi değildim, o rolde de bulunmadım. V.Changretta karakteri, çoğunlukla legal bazlı bir karakter olduğu için, bunu o an klasik bir DM olarak düşündüm. Rolün gecikeceği için ise, üçümüzün birlikte yapacağı anlaşmalı role dahil olan S.Vecchio karakterinin yöneticisine bu tarz bir PM atma durumunda bulundum. Attığım PM'in, savaş hakkında bir info niteliği taşır şekilde atılmadığını belirtmek isterim. Buna rağmen, bu tarz PM'lerin hatalı olduğunun bilincindeyim. Olayı yaşayan Kasparov üyeleri ve yapılan rol ile alakam yok (Kişisel ve rolsel olarak). PM'in tek sebebinin, yapılacak anlaşmalı birlik içerisinde bir rol yüzünden olduğunu tekrardan belirtmek isterim. Bu savaş, ihtar gönderilerek veya bu tarz bir şey ile açılmadı, baskın atılarak başlatıldı. Savaşın başladığından haberim yoktu.

#7 - 24.04.2023 21:34
@Notiza Aktif rol ortamlarında elinizden geldiğinde OOC kanalları kullanmayın, aktif roleün akışını ciddi anlamda bozmadığı için bu seferlik ceza vermiyorum.