Konu: Ndokayo Komphela | Üstünlük sağlayan mod, Powergaming  (Okunma sayısı 199 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.04.2023 21:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ndokayo Komphela - @azimuth

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jackie Cantrell - @RusFuck | Dian Schmid - @SanRean71

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.04.2023 / 20:50

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
7. Üçüncü Parti Yazılım ve Modlar

Diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan her türlü mod/yazılım kullanmak yasaktır.

Oyunun görünümünü değiştiren araç, skin vb. modlarda da aynı şekilde oyunun varsayılan haline aykırı özellikler içermemelidir.
Örnekler
- Her türlü hile kullanımı
- Kamera modlarıyla kör noktaları izlemek
- İzinsiz kamera modlarıyla erişilmeyecek noktalara çıkmak
- Cüce skini kurup hit almayı önlemek
- Araç modu kullanarak sürüş fiziklerini değiştirmek
- Polis, şerif, FDI, hastane gibi oluşumlar haricinde ELM modu kullanmak
- Normalde yapılamayan animasyonları CLEO vb. üçüncü parti yazılımlarla yapabilmek

3. Powergaming

Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

Örnekler
- Bir otobüsü tutup fırlatmak
- Yüksek bir yerden atlamak ve atlama sonucu yaralanma gibi sonuçlarını yok saymak
- /me ile verilen hareketten alakasız veya aşırı bir hareket gerçekeştirmek: (Örneğin /me silahla bacağına ateş eder. belirtildikten sonra oyuncuya art arda ateş edip sistemsel bayıltmak)
- Normalde beyaz bir karakter kullanıp siyahi skin seçmek, çatışma için hitbox küçük skinler kullanmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Araç kovalamacası sonrası arkadaş koşarak kaçmaya başladı, koşarak kaçarken Jackie karakteri tarafından beanbag atıldı, beanbag mermisini yemesine rağmen hiçbir şey olmamış gibi devam ederek Powergaming kural ihlalini gerçekleştirdi. Daha sonra Santa Maria Beach'e doğru kaçmaya başladı, sunucu mapinin bulunduğu yerde suyun içine girdi. (Kendi kurduğu bir mod veya map sebebiyle sunucu mapi onda görünmüyor)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://streamable.com/gqnth2

Ek açıklamalar(varsa): Videoda her şey mevcut.

« Son Düzenleme: 11.04.2023 21:41 Lhansent »

#1 - 12.04.2023 01:19
@azimuth en kısa sürede savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 12.04.2023 05:18
Merhabalar, kovalamaca başladığı zamandan itibaren lagım olduğunu arkadaşın Jackie, @RusFuck karakterine pm üzerinden belirtmiştim, hiçbir türlü öyle mod kullanmıyorum. suya girdiğim yerde bende hiçbir şey gözükmüyordu, suya girer girmez yüzmeye başladım, sonrasında durumu fark edip relog attım.

Powergaming kısmına gelince bana sıktığını bile görmedim, onun için ceza uygulanabilir fakat hiçbir türlü üstünlük kuracak mod kullanmıyorum arkadaşına da pm üzerinden lagımın olduğunu belirttim. Bunlar göz önüne alınırsa sevinirim, iyi forumlar :vice:

#3 - 12.04.2023 06:50
Merhabalar, kovalamaca başladığı zamandan itibaren lagım olduğunu arkadaşın Jackie, @RusFuck karakterine pm üzerinden belirtmiştim, hiçbir türlü öyle mod kullanmıyorum. suya girdiğim yerde bende hiçbir şey gözükmüyordu, suya girer girmez yüzmeye başladım, sonrasında durumu fark edip relog attım.

Powergaming kısmına gelince bana sıktığını bile görmedim, onun için ceza uygulanabilir fakat hiçbir türlü üstünlük kuracak mod kullanmıyorum arkadaşına da pm üzerinden lagımın olduğunu belirttim. Bunlar göz önüne alınırsa sevinirim, iyi forumlar :vice:
Savunma için teşekkürler fakat laglık bir durum değil, ya o bölgede kurulu olan farklı mapiniz var ya da sanal dünyanızda problem vardı. Videods göründüğü gibi oraya gidince direk yer altına gidiyorsunuz, yok oluyorsunuz.

#4 - 12.04.2023 15:08
Lag olduğu zaman sonradan atılan maplar yok oluyor, sadece gtanın orjinal yerleri duruyor. Sonuçlanabilir tarafımda daha ileti göndermeyeceğim.

#5 - 12.04.2023 17:42

evet, bana bunu belirtmiştin fakat lagının böyle olduğunu bilmiyordum. Bana drop yiyorum dedin, daha sonra lagının olduğunu Santa Maria sahilinde mapin olduğu yerde map yokmuş gibi mapin altindan gittiği zaman anladım. Bu tarz durumlarda map yoksa üstünlük sağlayıp bu şekilde yapman gerekmiyor, relog atıp gelebilirsin. Bize belirtip.

#6 - 12.04.2023 20:22
 Bir kişiye Üstünlük Sağlayan Mod/Cleo konusunda şikayet açıldığında kanıtlarınız tam ve kesin olması gerekir. Kişinin cache'i tam olmayabilir, anlık lagı veyahut pingi çıkmış olabilir. Bazen bu tarz sorunlar sunucuya sonradan yüklenen maplerden kaynaklı olabiliyor. Bu yüzden Üstünlük Sağlayan Mod/Cleo konusunda şikayet boşa düşüyor. @azimuth cache dosyalarınızın bütünlüğünü doğrulayın ve bana forum üzerinden ScreenShot halinde cache'i gönderin lütfen. İkinci bir aynı konudaki şikayetten yaptırıma tabii tutulabilirsiniz. PowerGaming konusunda ise karakter ceza alacak.
Konu kızağa çekilecek.