Konu: [22.02.2023 - Mercer_Plourde ] NON-RP  (Okunma sayısı 369 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.02.2023 04:50

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Mercer_Plourde  /  @Emreeeeeee

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Corinne_Plourde / Leutra_Gwyner

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.02.2023 saat 02:29 / 22.02.2023 saat 00:14

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Non RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

21.02.2023 saat 02.29 tarihinde Corinne_Plourde karakteri ile, karakterim yan yana bulunduğu ortamda oyundan çıkış yapıyor ve roleplay ile bağını kesiyor. Ancak aynı atmosfer içerisinde bulunmaya devam eden Mercer_Plourde ise aradan bir zaman geçmesinin ardından rol ile bağlantısını kopartmış iki karakter üzerine tek taraflı bir rol sergileyerek fotoğraf çekme rolü gerçekleştiriyor. Biz ise, bu duruma bir karşılık veremeyecek durumda oluyoruz çünkü oyundan çıkmış bulunuyoruz.

Oyundan çıkış yapacağımı kendisine belirttiğimde çıkabileceğimi beyan ederek bana dönüt sağlıyor ve kendisinin rolünü sonlandırdığını düşündüğüm için çıkış yapıyorum, keza aynı şekilde Corinne_Plourde'de aynı şeyi yapıyor.

Alıntı
[02:28:31] (( << Corinne Plourde (76): tam q çekicektim ben ))
[02:28:38] (( << Mercer Levesque (27): q çekicektim ama ))
[02:28:47] (( >> Corinne Plourde (76): ben de... ))
[02:29:05] (( >> Mercer Levesque (27): çekebilirsin problem değil ))

Bir diğer gün 22.02.2023 saat 23:31 sularında aynı atmosferde bulunan Leutra_Gwyner, 00:14 sularında aynı şekilde oyundan çıkış yapıyor ve roleplay ile bağlantısını keserek kendisinin karakterine gelebilecek durumlara kapalı/yanıt veremeyecek durumda oluyor. Ancak, bir gün önceki yaşanan durum tekrar burada da nüksediyor ve Mercer_Plourde o karakterin varlığını orada sürdürmeye devam ederek gün boyunca gerçekleşecek roller bütününün şekil almasına olanak sağlamaya çalışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Bir şikayet argümanı bulunmamakta, şikayet istek üzerine açıldı.

Ek açıklamalar(varsa): Halihazırdaki durum emsal alındığında biraz garip kalabiliyor. Kurgusal olarak mümkün olabilecek ancak oyun bazında baktığımız zaman sınırlanması gereken bir durum söz konusu gibi hissediyorum. Bir karakter oyundan çıkış yaptıktan sonra istemeyeceği ya da cevaplayamayacağı role maruz kalmamalı ya da, çok gerçekçi düşünülerek hareket edilen bu durumda mantıken bir uyanma saati olarak tekrar o kişinin oyuna giriş yapmasını baz alacağımız noktada o saate kadar o rol bölgesinin kısıtlanması vs. bir oyun için fazla über gibime geliyor. İlk başta kişisel görüşüm olan ve sonrasında danıştığım yönetim üyelerinden de aynı düşünceyi aldıktan sonra; rolün sınırlandığı ve şekil alması gereken bazı oyun dışı faktörlerin de olabileceğini PM vasıtası ile kendisine belirterek bu konu hakkında ne düşündüğünü sorduğumda ise zıttı bir görüşü olduğunu ve gelecekte de bunu yapacağını belirtmesi üzerine kendisinin şikayet açmamı istemesi, gelecek sonuçlandırma kapsamında hareket etmek istemesi üzerine açtığım bir konudur.

« Son Düzenleme: 22.02.2023 04:51 Pink »

#1 - 22.02.2023 04:54
@Emreeeeeee en kısa sürede savunmanızı gerçekleştirin.

#2 - 22.02.2023 04:57
Şikayeti açmasını ben dile getirdim. Yaptığım rol retarted rp olarak değerlendirilirken, kural ihlali olarak değerlendirilirken hepsinden uzak kaldım. Bu değerlendirilmelerin bana geldiği ya da bilgi olarak aktarıldığı nokta yoktu. Şikayeti açmasını ve savunma yapacağımı dile getirdim, bu konunun da tartışılıp, mantıklı bir şekilde değerlendirilmesini isteyeceğim. Bu tartışma konusunu dile getirirken arkadaş canlısı olmayacağım.

#3 - 22.02.2023 04:59
Konu tartışmaya kapalı bir konu, savunmanızı yapın. Şikayet sonrasında sonuçlandırılacak, burası oyuncu şikayetleri bölümü.

#4 - 22.02.2023 05:00
Selamlar,

Rolde belirtilen, retarted olarak bahsedilen durumu pek umursamak istemiyorum. Uyudu demek ne zamandan beri retarted rp oldu? Tartışılır. Pardon, tartışılmaz. Rol camiasında bunu nereye götürürsek götürelim, bizi silerler rol sınıfından.
Birlikte rol yaptığım Leutra karakteri, rolde yatağa çıkıp, yanımda uyuyorsa ve quit atıyorsa bu adam silinmiş gibi rol yapmamı bekleyemezsin benden. Leutra karakteri oyundan çıkmadan önce uyuduysa, rol; o oyuna giresiye kadar uyumuş gibi şekillenir, bu şekilde ilerler. Oyundan çıktığı için thanos parmak şıklatma olayının olmasını beklemek gülünç ve bir o kadar saçma. Burada belkide yıllardır rol yapıyoruz, rollerdir farklı kültürleri benimseyip, kendimizi bir başka karaktere adayıp roller çeviriyoruz. Şu vakte kadar, yıllardır rol yaptığım süre boyunca hiçbir insanın, hiçbir roleplayerın ya da hiçbir adminin, q atan birisini rolde kullanamazsınız dediğini ne duydum, ne de şahit oldum. Leutra karakteri dünyadan silinmiş, asla olmamış gibi rol yapmak ya da buna teşvik etmek anlam veremediğim en büyük saçmalıklar arasında. Bu gerçekte asla değişmez.
Konu uyuyan birisinin, rolde uyuduktan sonra quit atması ve bu adamla ilgili hiçbir rol yapamayacağımın söylenmesi. Konunun üzerinde durmakta bugün yoruluyorum, yarın sıkılırım, diğer gün bunalırım. Leutra karakteri gece yatakta uyuyup, q atıyorsa o karakter uyuyordur. Rolde orada uyuyordur, oyuna giresiye kadar da öyle kalır. Oyuna girdiğinde geçen süreyi rolde kendisi şekillendirir, bunda da herkes tamam, bunu okuyan herkes bunda da tamam. Sabah dokuz da kalktım, işe gittim, şuraya gittim diye rolde kurgular, senaryolar ve karakterine buna aşılar.

Rolde, yaptığı role nazaran Mercer ve Leutra karakteri odaya çıktı, oyun oynayıp yattı. Leutra karakteri uykusunun geldiğini ve uyumak istediğini Mercer'e söyledi, Mercer, uykusunun olmadığını dile getirdiği için Leutra karakteri kendi başına uyudu. Mercer de o uyuduğu için odadan ayrıldı;

Alıntı
[00:04:46] * Leutra Gwyner çıkış yaptı.(( Bağlantı Kopması ))
[00:04:57] * Mercer Plourde Leutra'dan sıyrılır, kalkıp evde gezer.

Bu noktada Mercer'in gözünde ne olmasını bekliyorsun? Thanos'un parmak şıklatmasını, Leutra'yı toza çevirmesini ve bunu Mercer'in görmesini falan mı? Yanımda saniyeler önce yatan, uyuyan Leutra karakterinin aslında orada hiç olmadığını, birden kaybolduğunu ve bunu rolde asla kullanamayacağımı mı bekliyorsun? Bu benim gördüğüm en saçma olaylardan birisi olur.
Mercer'in gözünde, yanında, gördüğü kadarıyla; Leutra ile beraber yatak odasına girdi, Leutra uyudu ve Mercer odadan çıktı. Leutra hâlâ o odada uyuyor.

Scarlett'in gözünde, gördüğü ve bildiği kadarıyla; Leutra ve Mercer evde. Leutra quit attığı için Dünya'dan göç ediyor, kayboluyor. Artık o rolde yok, Leutra diye birisi o evde hiç bulunmadı, asla olmadı. Quit attığı için rolde uyuyor diyemeyiz çünkü artık yok, kayboldu ya, Thanos parmak şıklattı. Sadece evde Mercer var
Gel gelelim, Leutra oyuna girerse ne olacak? Oyunda görmediğin, yok saydığın ve olmadığı için yokmuş gibi rollediğin adam birden evde spawnlanmış gibi mi rol yapacaksın? Bana karşı kullandığın, bana söylediğin şeyler kendisiyle çelişiyor. Saçmalaşıyor. Bu rol değil, haberin olsun.

İlk gün bahsettiğimiz, olayların ve bu iddianın asıl ortaya çıktığı rol; fotoğraflama rolü. Rolden çıkabileceğini ben belirtmiştim, evet. Bu rolü yaparken ya da bunu sana söylerken sonradan olacakları da kestiremezdim. Louis'in onları fotoğrafla demesini beklemiyordum yani, bu rol ile gelişen bir şey oldu;

Alıntı
[02:34:20] Mercer Levesque: Onun arabası değil mi oo?
[02:34:38] Louis Boltzmann: Öyle sanırım, gir bak bakalım içeri birazdan. Yan yana yatıyorlarsa bana söyle.
[02:34:48] Louis Boltzmann: Fotoğraf da atabilirsin.
[02:35:09] Mercer Levesque: Oluuur, söyleriim.

Bunun üzerine eve geri girdim, odaya çıktığımda Corinne ve Scarlett'ı oyunda göremedim ama onların yatakta olduğunu ve uyuduğunu biliyordum. Oradalar ne de olsa, dışarı çıkmadılar. Evden çıksalar ben görürüm, çıktılar mı? Hayır. Oradaymış gibi rolsel lanse edip, fotoğraflama rolü yaptım çünkü benden bu isteniyor, yapmam gerekiyor. Ne demeliyim? Louis'e, Corinne ve Scarlett'ın evde olmadığını mı? Evden çıkmayan iki karakterin aslında birden evde kaybolduğunu mu? Bu adamla eve girsek, etrafı arasak, bulamasak kimseyi, ne yapacağız? Kayboldular mı yoksa camdan mı çıktılar, kaçtılar mı?
Bir gün sonra role döndüğümüzde gelip, "dün gece sizin yanınıza geldim, yoktunuz, nerdeydiniz?" sorusunu sorsam, ne cevabı verebileceksin? Uyuyordum diyeceksin. Aslında diyemezsin, dediğine göre bunu diyemezsin. Karakterin thanosun parmak şıklatması sonucu toz oldu, o yok. Nerede? Bunu bizde bilmiyoruz ama merak ediyoruz.

Rollerin ve bana retarted olarak gördüğün kısmın savunmasını kısa bir şekilde hazırladım. Her şeyi özetlemek gerekirse, tek ağızda toparlayıp, net bir şekilde açıklamak gerekirse; rolde uyuduğunu gördüğüm, yanımda uyuyan birisi quit attı diye oyunda yokmuş gibi rolleyemem. O adam uyudu birader, yatakta uyudu, uyuyor. Quit attı diye evde Leutra karakteri kaybolmuyor, silinmiyor Dünya'dan. Bu dediğine uysak, bu adam oyuna geri girdiğinde koca bir boşluktan gelmiş olacak çünkü evde değildi. Senin dediğin mantığı görüyor musun? Tek mantıklı olan tarafı, hepsinin mantıksız olduğu.
Rolümü "o uyudu" demem, sırf rolde Corinne'ye, "odamda uyudu" demem, senin için kural ihlaliyse ya ben rol yapmayı unuttum ya da gerçekten bir şeyler yanlış gidiyor. Senin mantığına göre oyunda olmayan kimseye suç atamayız, kimseye suçlama yöneltemeyiz. Eee arkadaşım, aranması olan adamlar? Bu adamların aranma kayıtları oyunda olmadıkları vakit açılır genellikle, bunlara ne diyeceğiz? Oyunda yok, o yüzden öyle birisi yokmuş gibi davranıp aranma açmayacağız mı? Oyunda olmadığı için hiçbir suçlama yöneltilemeyecek mi bu adama?
Bir rolde Teodor'un, Chris'i vurduğunu örnek alalım. Teodor karakteri, Chris'i vurup kaçıyor, rol sonunda quit atıyor. Eee, Teodor nerede? Yok abi. Oyunda yok, varmış gibi rol yapamayız. Oyuna giresiye kadar onu rolde tutamayız, onu rolde kullanamayız. Chris'i kim vurdu? Koca bir hiç, karanlık, bilinmezlik.
Bir rolde Ezra'nın, Clark'ı sorduğunu esas alalım. Ezra, Clark ile buluşmak için anlaştı ve rol ortamına gitti, Clark oyunda yok. Ezra, oradakilere Clark nerede? dediğinde, bu adamlar öyle birisi yok mu diyecek? Bilmiyoruz, kayboldu. Telefonlarına ulaşılmıyor, evindeydi yok olmuş, falan mı? Oyunda olmadığı için onun nerede olduğunu ya da nerede olabileceğine dair tahminlerde bulunamayacak mı?
Her şeyi bırakıp, birde dedektif rolü yapan pd üyelerini esas alalım. Bu dedektifler rollerinin çoğunu yaparken, hedef aldığı oyuncular hakkında tahminde bulunup, fikirler yürütürken aslında o oyuncuların çoğu oyunda olmuyor. Eee, bu adamlar ne yapacak? Oyunda olmadığı için, bence katil Alex, diyemeyecek mi? Katil zanlısı Emanuel oyundan çıktığı için artık katil zanlısı olmayacak mı?
Başka konulardan örnek verelim, bu konuyu detaylandıralım. Senin "quit atan adamın rolü bitiyor, onunla artık rol yapılamaz, rolde kullanılamaz" mantığına süs giydirelim. Aşağıdayız.
Sunucuda rol yapan anlık 300 kişiyi ele alalım, bu sayı bazen 100 olur, bazen 50. Bu sayı 50'ye düştüğünde, 250 kişi Dünya'dan siliniyor mu? Şehirde salgın çıkmış, insanlık ölmüş, sayı azalmış gibi bir şey mi oluyor? Bu 250 kişi oyuna tekrar girdiğinde, oyunda olan 50 kişi, bu 250 kişiye, "siz nerdeydiniz?" demiyor mu? Belki de demeli, değil mi? Çünkü kayıp olan, saatlerce olmayan insanlar var. Bu anormal durum.

Örneklerle, savunmayla ne demek istediğimi gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum. Bunu belirtmemin nedeni, bana bunun ihlal olduğunu söylerken aynı durumun da sizin yapmış olmanız.

Spoiler: GösterGizle

Bu esnada odama çıkıp, quit attım. Oyundan çıkış gerçekleştirdim. Ben oyunda yokum, dünyada değilim. Odasına çıkacağını söyledi diyemezsin, nerede olduğumu bilmiyorsun. Corinne odaya gittiğinde Mercer'i görmeyecek, görmeyince ne olacak? Sana diyecek ki, Mercer nerede? Sen ne diyeceksin? Odasına çıkmıştı, gördüm. Vallahi gördüm, billahi de gördüm. Çocuk odaya çıktı, kapıdan girdi. Eee, çocuk nerede? Yok. Silinmiş.
Bunu belirttim çünkü bu konu hakkında yapabileceğin bi' yorum yok. Bu açıdan baktığımızda açık ara ben haklı oluyorum zaten. Odama çıktıysam rolsel oradayım, oyun oynuyorumdur, uyuyorumdur. O odadayım yani. Yatakta uyuduysam, emote verdiysem ve quit attıysam ben uyuyorumdur, o yatakta uyuyorumdur. Bunu rolde kullanabilirsin. Oyuna akşam girdiğimde ben bunu; sekizde okula gittim, dörtte döndüm, oyun oynadım falan sonra buradayım işte, gibi şekillendiriyorum zaten. Bu konuda hâni samp mekanikleri el vermiyor, oyundan çıkınca mevcut karakterimde siliniyor. Bu konuda kesin olarak kural ihlali olarak görebileceğin, söyleyebileceğin bir şey yok. Burada ihlal yok. Sırf rolde uyuyan ve q atan adam, uyudu dedim diye bana kural ihlali yaptın diyemezsin.

Rolde olanları, yapılması gerekenleri belirttim. Rolde uyuyan  birisi quit attığında rolü bitiyorsa, oyundan, dünyadan silinmiş gibi oluyorsa rollerimi buna göre şekillendiririm. Bu basit bir konu, aşırı basit. Bu durumu genel yetkiliye götürmek bile saçma. Yahu rolde "uyudu" demem, nasıl retarted rp olabilir? Abi adam yukarıda, odada uyudu yanımda. Gözümün önünde uyudu. Ben bunu uyudu gibi role dökmeyeceksem, ne diye dökeceğim? Silindi diye dökemem, bunu yapamam.

Ek olarak bizim takılı kaldığımız nokta, birisinin oyundan çıkmasının ardından onu hiçbir şekilde rolde tutamamamız. Bunu belirten Scarlett Acklers. Uyuyan birisi, uyuyup, quit attıktan sonra uyuduğunu bilemeyeceksem, nerede olduğunu bilemeyeceksem, neden silindiğini, kaybolduğunu bilemeyeceksem rol sunucusuna girip oynamanın ne anlamı var? Burada olan biten her şer rolden ibaret, bu durumun realistik kalması için çeşitli oyun kuralları var. Şu ana kadar, yıllardır oynadığım farklı farklı role play sunucuları olsun, hiçbirinde; "Quit atan birisini rolde kullanmayın, oyunda görmeyin, yokmuş, asla olmamış gibi davranın" kuralını görmedim.
Bu şekilde rol yapmam retarted rp değil, ret örneği için yanlış yaklaşım olur.

Son bir yaklaşım, bunların neden olduğuyla ilgili bir tahmin. Rolde birisi uyuma rolü yapıp, quit attığı için kural ihlali deniliyorsa, bunun sebebi aslında o rolün yapılmasının istenmemesi olur. Bu olayın, bu yasak, kural ihlali iddiasının fotoğraflama rolünde gerçekleştiğini biliyorum. Rahatsız olduğun için rolü iptal eden de, yapmamış gibi kalınmasını isteyen de benim. Rolü benim iptal ettiğim esnada kabul edip, fotoğrafı dâhi çektiğimi rolde bilmezken, aldatma durumunun ifşalanmasını önlemek ve bunun açığa çıkmaması için Chelsea karakterinden ayrıldığını da biliyorum. Bunu göremeyecek birisi değilim, görebiliyorum, bu konuda tahmin yürütebilir ve yaptıklarının sebeplerini, nedenlerini fark edip okuyabilirim. Sırf karakterinin ifşalanmaması için, Louis'in bu görüntüleri kullanmaması için reddetmek istedin ve bunu en doğru seçenek olarak gördüğün, tek çare olarak gördüğün; kural ihlali o, demekle buldun.
Ben açık sözlü bir insanım, olanı ve gördüğümü söylerim. Çekinmem. Sana rolde yaklaşımım ya da oyunda sana olan tavrım bu konulardan değişmez, bu yazdıklarımı düşmanmış gibi yazdığımı düşünme. Ben gördüğümü yorumladım, belki yanlış yorumladım ama yorumladım. Bunlar benim tahminlerimdi. Bunları ayırt edebilecek bir insanım. Rolünde başarılar, keyifli roller. Şikayeti örneklerle, uzun yazılarla donatmamın sebebi durumun çok saçma olması ve sürekli olarak büyütülmesi; genel yetkiliye taşınması ve bunun "kural ihlali" denmesi. Bu duruma kural ihlali demek, sunucuda yapılan rollerin neredeyse yüzde yetmişinin aslında yapılamayacak olmasını gösteriyor.
Özellikle de bunun bana ihlal olduğu söylenirken, bir dakika sonra, bana ihlal olduğunu söyleyen arkadaşta aynı hatayı yapıyor. Oyunda olmayan karakterime "odadaydı" diyor. Bu bir savaş değil. Bu, söylediğiniz şeyin sürekli kendinizle çelişmesi. Bu ihlal falan değil, olmamalı. Bu noktadan sonra da gelecek rollerin bir köşesinde, bir kenarında bulunmayacağım Mercer karakterimle.

#5 - 22.02.2023 05:01
Şikayet inceleniyor.

#6 - 22.02.2023 05:12
Merhaba, savunmayı da şikayeti de detaylıca okuyup üstünden geçmek için iki kere inceledim ama durum Retarded RP de değil, Non RP'de.

@Emreeeeeee ilk verdiğin örnek ve ikinci verdiğin örnekteki durum birbirleriyle aynı durumlar değil, aynı değerlendiremezsin.

Şu vakte kadar, yıllardır rol yaptığım süre boyunca hiçbir insanın, hiçbir roleplayerın ya da hiçbir adminin, q atan birisini rolde kullanamazsınız dediğini ne duydum, ne de şahit oldum. Leutra karakteri dünyadan silinmiş, asla olmamış gibi rol yapmak ya da buna teşvik etmek anlam veremediğim en büyük saçmalıklar arasında. Bu gerçekte asla değişmez.
Bir insan /q attığında oradan silinmez ya da yokmuş gibi davranılmaz. Rust oynamadığımız için bu doğru, evet. O insan oyundan çıktığında da o insanın karşılık vermesi gereken roller ona karşı yapılmaz, eğer böyle olsaydı herkes birbirini CK etmek istediğinde oyundan çıkmasını bekleyip oyundan çıkartır, evine girer ve uykusunda kafasına sıkardı. Böyle bir şey yapılamaz, yasak. Bu tarz rol yapılacaksa da yönetim izniyle yapılmalı, izin verilmedi.

Bunun üzerine eve geri girdim, odaya çıktığımda Corinne ve Scarlett'ı oyunda göremedim ama onların yatakta olduğunu ve uyuduğunu biliyordum. Oradalar ne de olsa, dışarı çıkmadılar. Evden çıksalar ben görürüm, çıktılar mı? Hayır. Oradaymış gibi rolsel lanse edip, fotoğraflama rolü yaptım çünkü benden bu isteniyor
Louis karakteri sıradan bir karakter ve senden sıradan bir görev istemiş, bu görevin arkasında sana verilmiş bir yetki ya da dayanak yok. Bu gibi bir rolü gidip kişiler oyunda olmasa bile yapabileceğin anlamına gelmiyor. Bir karakter oyunda değilken onların karşılık vermesi şart olan bir role girmek, birisi oyundan çıktığında onu o ortamdan silmekten daha saçmadır.

bknz: Valachi tarafından öldürülen karakteriniz [01.01.2023] Ezra Bartoletti adlı karakter dixsept isimli yetkili tarafından CK sebebi ile 9999 dakika cezalandırıldı.
Dediğiniz rolün örneği ve yönetim tarafından onaylı bir hali.

Mercer Plourde karakteri izin gerektiren roller kapsamında cezalandırılacak.

Bu role katılan insanların da rol yaşanmamış gibi yapması zorunlu, eğer rolü devam ettiren karakterler olursa ana ceza süresi katlanarak caydırıcı ceza uygulanacak.

#7 - 22.02.2023 09:34
Şikayet tekrardan incelenecek.

Karar geçerli.
« Son Düzenleme: 22.02.2023 16:52 Nyarko »