Konu: [19.02.2023] Kenvante Schultz - Ayren Humphrey - Dobby Trey - Demitrov Kochnov  (Okunma sayısı 176 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.02.2023 17:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kenvante Schultz @enesszgnn  - Ayren Humphrey @end of the fucking world - Dobby Trey @dispatch - Demitrov Kochnov @Nasai

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kirill Poschevo Boris Poschevo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntüsünde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Trolling.

Şikayet üzerinden yalan dolan.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Poschevo hood bölgesine ekran görüntüsünde gözüken dört oyuncu geldi. Yardım için burada olduklarını söylediler fakat ne konuda olduğunu sorduğumda bir yanıt alamadım, akıllarınca dalga geçiyorlar. Tavernanın kapalı olduğunu söylememe rağmen karşılarında birlik yöneticisi olduğunun farkına varamadan garson muamelesi çekiyorlar. Hizmet vermediğimizi iletmemize rağmen hala hood onaylı bölgede trol yapmaya devam ediyorlar. Bu rolün birkaç dakika sonrasında tekrardan hooda gelerek trol yapmaya devam ettiler. Açtıkları oyuncu şikayetine https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=142526.0 rol yapmak için burada olduklarını söylüyor. Fakat attığım ekran görüntüleri neticesinde kişilerin amaçlarının tamamen rol baltalamak adına trolling yapmak olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyor. Bu neticede şikayet üzerinden yalan dolan kovalayıp kandırmaya çalışıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Forum profilleri incelendiği zaman bazılarının yeni forum hesabı veya alt karakter olduğunu göreceksiniz. Amaçlarının rol yapmak olduğunu pek düşünmüyorum, bu bir değil iki değil.

#1 - 19.02.2023 17:46
Merhaba dedim diye mi sikayet actın, baska bir sey göremiyorum da. sadece oturdum, olaya karısmadım bile, iyi forumlar.

#2 - 19.02.2023 17:47
yazdığım 2 şey var  troll olduğunu düşünmüyorum  :-\ :-\ :-\ :-\
« Son Düzenleme: 19.02.2023 17:57 enesszgnn »

#3 - 19.02.2023 17:58
zaten oradan sonra git dediğinizde giderken ak ile sıkıyorsunuz

#4 - 19.02.2023 18:20
Kanka ben ne alaka onu çözemedim, fear rplik bir şey yapmadım oturup çocuk karakterlere bir şeyler anlatıyordum onlarla laf dalaşına girince kimse bana silah bile çekmedi, handsup atıp "Onlardan değilim" tarzında rollere giriştim, git burdan denildiğinde de gittim.  Orta da troll yok, troll yaptığımızı düşünerek zaten silah çekiyorsunuz roller şekil alıyor.

#5 - 19.02.2023 19:33
Herhangi bir ihlal göremiyorum.

Alıntı
Ek olarak birlik R20'iz bize pek bir rol imkanı sağlamadan b bölerek ortamdan uzaklaştırdığı için biraz saçma bir rol çizgisi oldu. Bunun siz de farkındasınız, üstelik orada bulunan bütün karakterlerimizi şikayette adı geçen. Hepsini yaralı pozisyona getirdiniz, ortada pek de bir şey yok açıkçası. Ben yaralı ve fear-RP yaptığıma dair bir görüntü yollayacağım. Chatlogu okursanız anlarsınız.

« Son Düzenleme: 19.02.2023 19:40 end of the fucking world »

#6 - 19.02.2023 19:51
Merhabalar, öğleden sonra 15:40 civarlarında birliğinizin bölgesindeki tavernaya geldik ve kapalı olduğunu bilmiyorduk, ilk agresifi siz yapmışsınız karakterlerimizin yaşı küçük olduğu için bu tarz roller yapmışız direkt olarak şikayet açacağınızı bilsek zaten hood bölgenize gelmemeyi tercih ederdik. Retarted RP den şikayet açmışsın ama bu hatadan bir olayımız yok, git dediğinizde zaten gidiyoruz. Fear RP ihlali bile yapmadık gördüğün gibi

#7 - 20.02.2023 12:18
Bir role girişmişler, rolde ateş ederek karşılığını vermişsiniz. Ekstra cezai bir duruma gerek yok.