| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Earl_Black @DeSlayer03 Olaya dahil olan şahit karakter adı: Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.02.2023 22:01 |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.
Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.
Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika
Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek
3.4. Kamera Rolleri: CCTV kameraları sunucu haritası ve oyunda objelerle belirtilmiş noktalarda sürekli olarak çalışır konumdadırlar. CCTV kameralarını bozmaya yönelik eylemlere izin verilmemektedir. Belirli bölgelerde otomatik olarak ateş etme durumlarını bildiren CCTV sisteminde istisnasız olarak tespit kabul edilir, buna karşı herhangi bir karşı kanıt kabul edilmez. OOC sorunlardan kaynaklı (yanlışlıkla tıklama gibi) tespitlerde kanıtlarla rolden sonra destek talep edilmelidir ve rol bitene kadar bölünmemelidir.
N/A
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıs arabama çarpıp bana hakaretler ediyor, ardından bana emote vermeden vurup kaçıyor, bir süre duruyor ben ona emote ile beraber saldırıyorum, kendisi düşüyor bana yerdeyken hakaretler savuruyor. Ardından polis geliyor onlara olayları anlatmaya başlıyor, "kendisi illegal birlikte" CCTV kaydı soruluyor cevap veriyoruz ve kendisinin vurmadığını söylediği için polisler beni tutukluyor gereksiz yeri sicilime işlendi.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 

Ek açıklamalar(varsa): gereksiz yere yediğim sicilin temizlenmesi istiyorum.