Konu: Maske_27733, Maske_35160, Maske_35578 - Retarted RP  (Okunma sayısı 197 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.02.2023 16:15

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maske_27733, Maske_35160, Maske_35578 (Forum adlarını admin etiketlesin.)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @joeparker

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04/02/2023 15:17

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarted RP

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ben cidden bu birlik üyelerine şikayet açmaktan sıkıldım, açmak istemiyorum elimde o kadar kanıt olmasına rağmen bir çok şikayeti açmadım olayları uzatmak istemiyorum ama kendileri uzatıyor. Evimi soyuyorlar, ev sahibi olarak geliyorum gitmelerini söylüyorum hala soymaya devam ediyorlar. Allah aşkına böyle bir rol mü var? Gerçek hayatta nerde görülmüş ev sahibi gelince hırsızlar nasıl soymaya devam ediyor? Tamamen anlamsız rol yapıyorlar. Time saatine bakılınca soymaya devam ettiğini net bir şekilde görebilirsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Ek açıklamalar(varsa): yok

#1 - 04.02.2023 16:16
Şahitliğimi onaylıyorum, yaptıkları cidden anlamsız.

#2 - 04.02.2023 16:36
Açtığın hiçbir şikayette ceza almadık dostum. Önce algı yapmayı kenara bırakman gerekiyor, sürekli ihlal yapıyormuşuz gibi olayları lanse etmemen gerekiyor. Her ne kadar ekran görüntülerinde ilgili yerleri düzgün atmamış olsan da bazı yerlerde konuşulan şeyler gözüküyor. Sayı üstünlüğümüz var, daha önceki mevzular da ortada ve biz de ona göre geliyoruz. Aksi bir durumda ateş etmeye de hazırız. MIX ile oyuna girdiğin de @MasTin video kaydını bıraktığında gözükecek zaten ama, biz bunu uzatmayacağız. Geldin, ev sahibi olarak konuştun. Ben seninle uğraşıyorken yanımdaki kişi soymaya devam etti. Ona karşı bir müdahalede bulunacak olsaydın, biz de ona göre hareket edecektik. Mesele Retarted RP ise kayıtta gözükeceği üzere Joe Parker neden etrafta boş boş yürüyordu? Neden müdahale etmeye çalışmıyordu ev sahibi oradaysa? Üstünlük bizde işte, daha demin söyledim. Her şey rol dahilinde ilerliyor, düpedüz soyduğumu dile getiriyor, bunun bir misilleme olduğunu söylüyor ve tekrar geleceğimi iletiyorum. İki gündür herhangi bir rahatsızlık da vermedik sana, rol dahilince ilerledik. Lütfen algı yapmayı bırak, akışa ayak uydur. Kayıtta her şey gözükecek zaten. Mevzunun polise ötmen olduğunu, pişkin bir şekilde inkâr ettiğin olduğunu defalarca dile getirdik zaten. Yeni bir birliğin liderisin, farklı roller çıkartmaya çalışıyorsun, bu uğurda seni toksiklediğimi dile getirebilirsin. Fakat kayıtta da gözükeceği üzere, senin o kasabadaki varlığını kabul etmiş olmam bile birliğine bir iltifat ve lütuftur. Bu gibi basit şeylerle bir yere geldiğini hissedebilirsin. Seni veya birliğini toksikleyecek olsaydım, ücra köşede bulunan bir tane evime dayanarak kasabayı sahiplenir, "Bu kasabadan çıkacaksınız." tarzında rol yapardım. DM arayışında olsaydım da işi bölge savaşına kadar taşımak adına kendi birlik liderime günlerce zırıl zırıl ağlardım. Bunların hiçbirini yapmamışım, "Madem bu kasabadasınız, ben de komşunuzum. Paraya ihtiyacınız varsa söyleyin, evimi soyanı yakalarsanız benim yerime icabına bakın." diyerek ılımlı yaklaşmış ve sonrasında çuvalları tekrar evinin önüne bırakma rolünü gerçekleştirmişiz, (mesele sistemsel getirisi olan paraysa onu da veririm sana.) iki gün önceki gelişimizde polise ötmenin telafisi olarak sana iş teklif etmişiz, daha ne yapalım? Hiçbirine uymayıp kendin ihlal yapıyorsun, sonra gelip burada bizim adımıza şikayet oluşturuyorsun. Lütfen kendini bir sorgula. Olaylar hakkında OOC konuşmak istiyorsan da forumdan özel mesaj iletebilirsin. Basit mevzuları sakız gibi uzatıyor, sadece açık arıyorsun çünkü.

#3 - 04.02.2023 16:52
MIX falan yok kardeşim, benim evin sürekli soyulduğundan haberim var hep kilit açık gözüküyor oyuna girdiğimde de sizin soyduğunuzu gördüm, kurallara göre evin sahibi gelince gitmeniz gerekiyor fakat siz başka şeyleri bahane ederek soyguna devam etmişsiniz sslerde de bu sabit. Şikayet sonuçlandırılabilir.

#4 - 04.02.2023 17:00
Joe Parker bir ara yürümeyi de bırakıyor, o esnada ALT-TAB atıp "Abi koş evi soyuyorlar." yazdığına bahse girerim ama mesele bu değil. Senin ihlallerine karşı bir şikayet oluşturmuyoruz ki hevesin kırılmasın. Yoksa o OOC jailden çıkış yapamayacaksın ihlallerinden ötürü. Ayrıca "Evin sahibi gelince gitmeniz gerekiyor." diyorsun. Ama ben öyle bir kural göremiyorum?
Alıntı
14.2. Soygun: Soygun eylemi sunucuda herhangi bir mekandan eşya çalınma durumudur. Ev ve işyerleri soygun sistemiyle soyulabilmektedir. Bunun haricinde anlaşmalı olarak mülkler için soygun gerçekleştirilebilir. Sisteme veya Valachi'ye ait mekanlar soyulamaz. Soygun sisteminin kendisi zamana karşı olduğu için ev içerisinde eşyaları alırken rol yapmak zorunlu değildir ancak soygun öncesi ve sonrasında (soyulacak mekanı arama, polisten kaçma veya saklanma gibi kısımlar) mutlaka rol yapılmalıdır.
İşleyişi sana aktardım. Üstünlüğü olan bizleriz ve ona göre rol yapıyoruz. O üstünlüğe rağmen güç zehirlenmesi yaşamıyoruz, çuvallarını sana geri veriyor ve gerekli rolleri sergiliyoruz. Sana orada tanıdığım inisiyatifin haddi hesabı yok. Hâlâ algı yapmakla uğraşıyorsun, garip. Neyse.. Video kaydı gelecek, sonrasında şikayet sonuçlanır. Kendine iyi bak.

Ek not: Oyun kuralları sağlıklı bir şekilde platformda aktiflik sağlayabilmemiz için var. Herhangi bir tarafın üstünlük sağlayabilmesi için değil. Onca ihlalinin içinde bir de oyun kurallarının ardına sığınarak rolsel elde edemediğin kazancı açık arayarak burada elde etmeye çalışıyorsun, yapma. Zamanında buna benzer bir şikayetin olduğunu da biliyorum rolde bahsettiğin Jacob karakterine karşı. Fakat Jacob orada tekti, biz dört kişiyiz. Attığın ilk ekran görüntüsünde bizden iki kişi Joe Parker'ı evin önünde izliyor. Parker eve girecek olsa, o iki kişi onun arkasından girecek. Sana üstünlüğümüzü daha nasıl anlatabilirim?

#5 - 04.02.2023 17:13
Savunmalar bittiğinde etiket atabilirsiniz, sonuçlandırılacak.

#6 - 04.02.2023 17:19
Önceden açtığınız şikayetlerde ne dediysem söylediklerim bu şikayet için de geçerli. William Proust karakterinin gerekli savunmayı yaptığını düşünüyorum, tarafımca daha fazla savunma gelmeyecek.  O:-)

#7 - 04.02.2023 17:41
Ya arkadaş ne insiyatifi uygulamışsın? Sabahtan beridir insiyatif, insiyatif, insiyatif. Soygun yaptıktan sonra kestiğiniz haracı istiyorsun, bu mu insiyatif?  İş teklifi dediğinde haraç. Admin uyarmasına rağmen hala bize karşı agresif davranıyorsunuz. Eşyaları geri verdiğini söylüyorsun soygun eşyalarını rolsel olarak bahçeye fırlatmışsınız bu nasıl bir insiyatif, soygununuzu yaptınız gelmeme rağmen kaçmadınız saçma sapan işler birader böyle şeylerle uğraşacağına gidip birliğine destek olsana? Git rol edit yap, anlaşmalı rol yap. Saçma sapan işlerle uğraşıyorsun.

Spoiler: GösterGizle

Bak yaptığın saçma rolü bile rol edit olarak editlemişim, bir şeyler kap artık dostum.

Spoiler: GösterGizle

@RECOLT sonuçlandırılabilir.

« Son Düzenleme: 04.02.2023 17:45 ryderbaskan »

#8 - 04.02.2023 17:46
Rollerinizi gerçeğe dayalı bir şekilde yönetmelisiniz. Bu ne demek?

İllegaller başka bir illegal kişiyi polise ihbar edemez, şikayet edemez kuralını, sunucu kuralları olarak bildiğinizden dolayı burada kişilerin evlerini soyuyorsunuz ancak, karşınızdaki kişilerin sizi polise ihbar edemeyeceğini kural olarak bildiğinizden dolayı /yapmaları yasak, ceza alabileceklerini biliyorsunuz/ rahat rahat ev sahipleri orada olduğu halde evi soymaya devam ediyorsunuz.

Bu oldukça yanlış bir yaklaşım. Sonuç itibari ile bu kurallar olmasaydı o kişiler belki size kendileri bir şey yapamıyor, belki güçleri yetmiyor olabilir ancak, o anda ihbar verip polisleri çağırabilir. Bu şekilde düşündünüz zaman saçma bir role girişmişsiniz.

Toparlayacak olursak, ilgili karakterler "Retarded RP" kapsamında cezalandırılacak.
« Son Düzenleme: 04.02.2023 17:49 RECOLT »