Konu: 02.01.2023 Kenneth Underwood-Dixion Kaun  (Okunma sayısı 156 defa)

0 Üye0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.01.2023 02:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kenneth Underwood-Dixion Kaun @Alperizm  @kzyv

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.01.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)

4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

Faction Management tarafından izin verilmiş sadece birlik liderlerine rol amaçlı bir karakter daha kullanma şansı verilebilmektedir. Gerektiği durumda FM ekibi bu şansı tanır, izin olarak talep edilemez.
Örnekler
- Alt karakterinizle bir birliğin bölgesine gidip rol yapmak ve daha sonra bu rolü ana karakterinize aktarmak
- Ana karakterinizle gerçekleştiremeyeceğiniz rolü (örneğin düşman bölgedeki kişilere sataşmak) alt karakterde yapmak
- Ana karakterinizle bir yasadışı ticaret için anlaşıp alt karakterinizi kurye olarak kullanmak

Kendi karakterleriniz arasında rolünü desteklemek adına (araç, ev vb. şeyleri alması için para aktarmak gibi) mal varlığı aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak mülklerin olumsuz durumlardan kaçmak adına karakterler arasında aktarılması yasaktır.
Örnekler
- Polis arama yapacağı için alt karaktere evi aktarmak ve ana karakterde mülk yokmuş gibi göstermek
- Alt karakterden aracı dünyaya çıkarıp ana karakterle sürmek

4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.

4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.
Örnekler
- Oyuncunun tepesindeki isme bakıp ismiyle seslenmek
- Duvar arkası veya obje arasından görünen isimde kişiyi doğrulamak ve haber vermek
- *Ad_Soyad'ı tarif eder* şeklinde birisini tarif etmek
Yeni açılan karakterle eski karakterin aynısı gibi rol yapmak da aynı şekilde metagaming kapsamında değerlendirilir. Her karakter kendine özgüdür ve tamamen aynı düşünceleri taşımaz.
Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek
- Maskeli kişinin IDsine bakıp oyuncu listesinden ismini bulmak ve tanıyor gibi davranmak
4.4. Mülk, araç bilgileri: Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Tamirhanede müşteri beklediğim sırada, Bullet aracıyla Dixion Kaun tamirhaneye geldi, kendisine müşteri olarak yaklaştığım durumda Kenneth Underwood, kişiyle ilgileneceğini belirtti. Kenneth Underwood sistemsel olarak meslekte olmayıp role dahil olup müşteriye hizmet gösterdi. Kenneth Underwood ve Dixion Kaun karakterleri arasındaki OOC iletişim şüphemden dolayı  Dixion Kaun ile PM kanalından iletişime geçtim, kendisinin inkarı üzerine ve bu durumdan oluşan şüphe ile Kenneth Underwood karakterinin tamirci olup olmadığını öğrenmek için birliğin yetkilisi ile OOC şekilde iletişime geçtim, Kenneth Underwood kendisinin tamirci olduğunu öğrendim. Dakikalar sonrasında Dixion Kaun ve Kenneth Underwood OOC bir varsayımı IC olarak taşıdılar. Detaylı açıklamalar SS altında belirtilmiştir.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

1.
Kendileri arasında oluşan konuşma ve benim bundan dolayı oluşan şüphem.

2.
Kenneth Underwood'n OOC bir sistemi IC olarak yansıtması.

3.
Kenneth Underwood karakterinin tamirci olduğunu OOC olarak öğrenmem durumunda, Kenneth Underwood beni OOC olarak
birlik yetkilisine şikayet ettiğimi düşündü, ve bu OOC durumu Dixion Kaun karakteriyle paylaşarak, Dixion Kaun karakteri
IC olarak benimle iletişime geçerek ve karakterinin karakterimle bir tanışma rolü olmadığı durumunda bana Zane Meazza
şeklinde hitap etmesi de konuyla alakalı bir durumdur.

4.

5.

6.
Ardından başka bir  diğer numara ile başka bir karakter beni arayıp kendisi de olaya dahil oluyor. SSte "benim bile haberim yok." şeklinde konuşup, bu SS'te ise "Çok sağol rezil oldum." diyerek aslında karakterler
arasındaki anlaşma bariz ortadadır.

7.

8.Yukarıdaki ss'te de görüldüğü üzere, kendisine Ryan (Birlik yetkilisi) ile iletişime geçtiğimi ve farkında
olduğunu belirtti.

9.Ryan karakterinin IC olarak iletişime geçtiğini belirtip, bunun kanıtını istediğimde ise hayır ile cevapladı.

10."Senin dışında birisi yapamaz tek sen vardın diyerek" benim birlik yetkilisine şikayet ettiğimi varsaymış
ve ardından Ryan karakteriyle OOC olarak bir iletişime geçmemiş.Bu durumu Dixion Kaun karakteriyle paylaşmıştır.

11.
Kennet Underwood, benim IC olan bir durumu  OOC olarak sormamı MİX olarak varsayıyor, ve 400 saatlik bilgime alaycı yaklaşımı söz konusudur.

12.
Ek açıklamalar(varsa): Birlik yetkilisi ile yaptığım OOC iletişim.

#1 - 02.01.2023 14:13
Öncelikle, numaranı tamirci listesinden aldım ve orada bildiğin gibi adın soyadın yazıyor. "benim bile haberim yok." Dediği ondan habersiz aramam, bir arama yaptık, kendisi olayla alakalı ve o ortamda sadece sen bulunuyordun. Yirmi bin dolar için şikayet açıyorsun kardeşim, değişik adamsın helal olsun. Aşşağıya da bıraktığım ss lerde görebilirsiniz ki arkadaş bulunduğu şikayette Kenneth'in tamirci olduğuna Discord'dan yani OOC bir şekilde bakmış ve bunu da role yansıtmış, aranızda geçen rolün kanıtı yoksa mix yaptınız diyor, admin misin kanka sen yönetimde falansın haberimiz mi yok? Ryan Godrone'a OOC bir şekilde belirtmişsin zaten "mekanik-arşiv" adlı kanala yaptığı işlemi atmadığı için SS'de kendin itiraf etmişsin zaten. Bence mix in anlamını öğrenmelisin, sonra da kendin yapmayı bırakmalısın. Ki demişsin ki " Kennet Underwood, benim IC olan bir durumu  OOC olarak sormamı MİX olarak varsayıyor, ve 400 saatlik bilgime alaycı yaklaşımı söz konusudur." Kenneth'in 2145 benim ise 520 saatim var. Ve Kenneth'e sorduğun bir soruyu cevaplayayım "Yani bunu OOC olarak öğrenmem mix mi oluyor? :)"  Hayır, mix değil Meta yapmak oluyor, OOC den aldığın bir bilgiyi IC'ye yansıtamazsın. Olayı direkt olarak OOC Bir şekilde Jeux'a aktarıp ekran görüntülerini atman bi hayli komik, ki şikayete tekrar göz gezdirdiğim için söylüyorum az önce değindim, sen yetkili falan değilsin sana kanıt sunma zorunluluğu da yok, böyle önüne gelene mixingden şikayet açma hatta ben Kenneth'le telefonda konuştum tüm Agar Grove Boyz'da duydu, hatta bizzat Trace "Switcher" Lockwood duydu, birlik liderimiz asla yalan söylemez, bizzat kendisine sorabilirsin. (Şikayetini Meta'dan açtığını gördüm hani mixingden açacaktın, mixingin diğer anlamını da biliyorsundur umarım  O:-))

Saygılarımla.

https://www.hizliresim.com/tijvvpv
https://www.hizliresim.com/rbokkt9
« Son Düzenleme: 02.01.2023 14:48 kzyv »

#2 - 02.01.2023 16:50
Ben orada İC kanıt atmayı reddetmedim arkadaş hızlı hızlı yazdığı için farklı gösteriyor orada benim adım geçti mi diye sordu bende hayır dedim
https://i.hizliresim.com/tijvvpv.png

#3 - 02.01.2023 17:13
Öncelikle, numaranı tamirci listesinden aldım ve orada bildiğin gibi adın soyadın yazıyor. "benim bile haberim yok." Dediği ondan habersiz aramam, bir arama yaptık, kendisi olayla alakalı ve o ortamda sadece sen bulunuyordun. Yirmi bin dolar için şikayet açıyorsun kardeşim, değişik adamsın helal olsun. Aşşağıya da bıraktığım ss lerde görebilirsiniz ki arkadaş bulunduğu şikayette Kenneth'in tamirci olduğuna Discord'dan yani OOC bir şekilde bakmış ve bunu da role yansıtmış, aranızda geçen rolün kanıtı yoksa mix yaptınız diyor, admin misin kanka sen yönetimde falansın haberimiz mi yok? Ryan Godrone'a OOC bir şekilde belirtmişsin zaten "mekanik-arşiv" adlı kanala yaptığı işlemi atmadığı için SS'de kendin itiraf etmişsin zaten. Bence mix in anlamını öğrenmelisin, sonra da kendin yapmayı bırakmalısın. Ki demişsin ki " Kennet Underwood, benim IC olan bir durumu  OOC olarak sormamı MİX olarak varsayıyor, ve 400 saatlik bilgime alaycı yaklaşımı söz konusudur." Kenneth'in 2145 benim ise 520 saatim var. Ve Kenneth'e sorduğun bir soruyu cevaplayayım "Yani bunu OOC olarak öğrenmem mix mi oluyor? :)"  Hayır, mix değil Meta yapmak oluyor, OOC den aldığın bir bilgiyi IC'ye yansıtamazsın. Olayı direkt olarak OOC Bir şekilde Jeux'a aktarıp ekran görüntülerini atman bi hayli komik, ki şikayete tekrar göz gezdirdiğim için söylüyorum az önce değindim, sen yetkili falan değilsin sana kanıt sunma zorunluluğu da yok, böyle önüne gelene mixingden şikayet açma hatta ben Kenneth'le telefonda konuştum tüm Agar Grove Boyz'da duydu, hatta bizzat Trace "Switcher" Lockwood duydu, birlik liderimiz asla yalan söylemez, bizzat kendisine sorabilirsin. (Şikayetini Meta'dan açtığını gördüm hani mixingden açacaktın, mixingin diğer anlamını da biliyorsundur umarım  O:-))

Saygılarımla.

https://www.hizliresim.com/tijvvpv
https://www.hizliresim.com/rbokkt9

Ben orada İC kanıt atmayı reddetmedim arkadaş hızlı hızlı yazdığı için farklı gösteriyor orada benim adım geçti mi diye sordu bende hayır dedim
https://i.hizliresim.com/tijvvpv.png

1)Şikayetimde de belirttiğim üzere "Siz beni OOC olarak şikayet etti varsayarak hareket ettiniz" dediğim yeri okumuşsunuzdur.
2)Yirmi bin dolar için şikayet açılma gibi bir durum söz konusu değil, aksi halde böyle bir  durum olsaydı bile bunu OOC olarak belirtilir ve OOC de kalır, sen bildiğin OOC öğrendiğin bir şeyi IC olarak role aktarımını gerçekleştirmişsin.
3)Ryan ile Kenneth arasındaki gerginlik üzerine IC geçen rolün üstüne beni araman, şayet Kenneth zaten IC olarak bizim yanımızda; seninle IC bir kanalla iletişime geçmedi, geçmiş olsaydı bunun farkına varılırdı ve bu şikayet açılmazdı. Bu durumu anlık olarak öğrenip beni IC arayıp ismimi dahi bilmediğin bir şekilde hareket sergilemende OOC Mix'e şahit göstermektedir.
4)
Alıntı
"Admin misin kanka sen yönetimde falansın haberimiz mi yok? Ryan Godrone'a OOC bir şekilde belirtmişsin zaten "mekanik-arşiv" adlı kanala yaptığı işlemi atmadığı için SS'de kendin itiraf etmişsin zaten."
Böyle bir durum söz konusu bile değildir, art niyetçi tavrınızı buraya yansıtmayın lütfen.
Asıl anlatmak istediğimde bu, OOC olarak Ryan'a şikayet ettiğimi düşündünüz ve bunu MİX yaparak role aktardınız.
-

Ek;
Alıntı
Şikayetini Meta'dan açtığını gördüm hani mixingden açacaktın, mixingin diğer anlamını da biliyorsundur umarım  O:-))

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

#4 - 02.01.2023 17:29
Sen konuştuğumuzu görmedin diye kanıt mı oluyor bu  :garip:

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#5 - 02.01.2023 18:42
Bir sorun görülmedi, rolde yapılan şeylerin herhangi bir aksi kanıtı yok. Bu yüzden dolayı işlem uygulamak doğru olmaz.

Savunma yeterli görüldü.