Konu: Gangster-Mafya nasıl olmalı?  (Okunma sayısı 431 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.12.2023 14:34
Karakterin Hikayesi - Karakterin Skini - Karakterin İsmi

-Yapacağınız, hayal ettiğiniz role uygun basit bir hikaye ve hedef belirle.

-Karakterine uygun skinini seç, hazırla. Seçtiğin skin kibar, naif gözüken bir skin olmamalı.

-Karakterine uygun isim belirle. ((Örneğin İta-Ame rolü yapacaksan Santino, Salvatore, Danilo, Silvio, Benito, Gianluigi gibi isimler yerine Sonny, Sally, Danny, Benny, Ronald, Donald, James, Jackie, Charles, Tom, Bob, Bobby gibi Amerikan veya İtalyancasının kısaltılmışı gibi olan isimler seçebilirsiniz.))

Karakterinizin Davranışları ve Alışkanlıkları

-Karakterinizin alışkanlıkları olmalı. Örneğin ita-ame rolü yapıyorsanız düzenli traş olmalısınız. Sakal-bıyık olmayan skinler seçmelisiniz.

-Karakterlerinize özgü emote, alışkanlık olmalı. Benim beş yıldır kullandığım meşhur emote. /me briyantinli saçlarını iki eliyle geriye yatırır. veya /me tepesi dökük, briyantinli saçlarını iki eliyle geriye yatırır. veya son karakterimde kullanmış olduğum /me briyantinli, protez saçlarını iki eliyle geriye yatırır.

-Rol esnasında animasyon kullan. Animasyon kullanmanız sizi her zaman bir adım öne geçirir. Rolü ve karşınızdaki kişiyi önemsediğiniz anlamına gelir. Konuşurken /chat , ayakta dururken, beklerken /durus, /crossarms , eğilip bir şeyler yaparken /bomb , önünüzde bir şeylerle ilgilenirken /elleriyika , tekme atarken /copa 7, /gesture , /aim , /robman, selamlaşmak icin /selamlas gibi gibi bir çok animasyonu kullanabilirsiniz.

-Küfürlü, argo konuşarak karakterinizin duygularını yansıtın. Örneğin: "-Adamı dövdük." basit ve duygusuz cümle. "-Siktiğim şişkosunu fena benzettik." , "İbne herif bir süre pipetle beslenecek."  .... Suckha, puta, shit, fuck, madone, jesus lord, mothefuck, siktir, cocksucka, lanet gibi kelimelere diyaloglarınızda ve tepkilerinizde kullanın.

-Pal, fella, paisano, brat, tavarish, amigo, hermano, bro, dude, bruder....gibi dost, arkadaş, kardeş anlamına gelen hitapları ırkınıza uygun şekilde kullanın.

-Mevsime uygun rol yap. Şu an kış mevsimindeyiz kış konseptine uygun roller yapabilirsiniz. Dışarıda rol yaparken titreme, üşüme...arabaya binerken klimayı açma, sigara içerken titreme, bir mekana girdiğinizde şömine veya ısıtıcının önüne geçme gibi gibi...

-Suç, para, kadın, ticaret gibi konuları konuş.

Emrivaki Konuş

-Sert bir karakter yaratıyorsun. Kibar, beyefendi gibi konuşma.

-Senin altında olan veya dengin olan birisine karşı emrivaki konuşmalısın. Yolda kaldınız ve denginiz olan birisini arıyorsunuz. "Temple'dayım beni alır mısın?" yerine "Temple'dayım, beni alsan iyi olur." , "Birini gönder beni alsın." gibi cümle kurabilirsiniz. İstediğiniz bir şeyi karşı tarafa kabul ettirmek, yaptırmak karakterinizin gelişimi açısından iyidir.

-Karakterinden daha üstün birisine karşı da emrivaki konuşmalısın. Bugün kumar gecesi düzenlemek istiyorsun ve senden üstün birinden onay olmak istiyorsun. Örneğin "Bu gece kumar gecesi düzenleyebilir miyim?" Sen bir gangstersin, böyle kibar konuşamazsın. Harcarlar seni. :D  Bunun yerine "Bu gece kumar gecesi düzenlesem iyi olacak. Bu gece şanslı günümdeyim. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?" veya "Bugün kumar gecesi düzenleyebilirsin. Para kaldıracağını düşünüyorum." gibi daha kibar ve karşı tarafa düşünceni onaylatacak cümleler kurman daha iyi olur.

Selamlaş, Tokalaş, Temas Et

-Oluşum içinde birbiriniz arasında selamlaşma, tokalaşma gibi rollere ağırlık verin. Yapacağınız şey çok basit /selamas id , emote vermeseniz de olur.

-Ben outsiderim, associateyim üst rütbede biriyle selamlaşmasam olur mu? Olmaz. Üst rütbelerden birisini gördüğünde mutlaka selamlaşmaya çalış. Karakterinin gelişimi açısından daha iyi olur. Hatta ortamın durumuna göre ayağa kalk, işini bırakıp yanına git ve selamlaş.

-İta-ame rolü yapıyorsanız yanağından öpmeyi ihmal etmeyin.

Tartışma, Kavga

-Hiçbir zaman kavgadan kaçmayın. Edeceğiniz küfrü, hakareti esirgemeyin. Karakterinizi ezdirmeyin. Özellikle de kendi bölgende kavga, tartışma çıkarana acıma. Kötü adam rolleri yapıyorsun unutma. İş bitirici, asabi, huysuz ve sert olman lazım.

-Tartışmadan, kavgadan kaçma dedik. Fakat istisnai nokta da şu kavgayı başlatan, çıkaran sen olma. Örneğin Sergeant karakterimle çıkardığım kavgada IC olarak çok ağır karşılık aldım. Fakat Gandolfini karakterimi haksız çıkardı. Çünkü kavgayı başlatan olduğu için.

-Yine Sergeant karakterimdeyken, karakterimi temizlik işi yaptığı için aşağılayan, dalga geçen adamı dövmüştüm. Dövdüğüm karakter haksızdı. Çünkü kavgayı o başlattı.

-Kavgayı, tartışmayı çıkaran her zaman haksızdır. Başlatan sen olma!

Rollerinizi Zenginleştirecek Deyimler ve Literatürler

Şovmen : Yaptığı işi göz önünde yapmak veya herkesin bilmesi. "Fat-fuck Bob, son günlerde şovmenliğe başlamış."
Takımları çek : Hazır ol, müsait ol anlamındadır. "Akşama takımları çek, açılışımız var."
Şeytanla aram iyi : Kumarda kazanmak anlamındadır. "Bu gece şeytanla aram iyi." "Şeytan bugünlerde beni seviyor."
Disco turu : Eğlence mekanına gitmek veya eğlence mekanı açmak anlamındadır.  "Bu gece disco turuna çıkıyoruz."  "Bu gece disco turumuz var."
Apolet : O kişinin becerikli, başarılı biri olduğu anlamındadır. "Arkadaşımızın apoletleri çok."
Metres/Goomar : Evli olan bir erkeğin, başka bir kadınla birlikteliği olması anlamındadır. "Git biraz metresinle vakit geçir."
Kanalizasyon : O kişinin bulunduğu yerden çıkmadığı, terk etmediği anlamındadır. "Herif kanalizasyonunda."
Teflon Don : Televizyona çıkan, haberlere konu olanlara denir. "Gandolfini, dün gece teflon don vakası yaşamış. Tutuklanmış."
Stand-up : Komik olanlara, fazla konuşanlara veya ispiyonculara denir. "Bob, bu aralar stand-up yapmaya başlamış. Şovu bittiğinde gerekeni yapın."
Fat-fuck : Bir kişinin tembel olduğunu belirtirken kullanılır.  Ayrıca şişmanlara karşı da hakarettir.  "Fat-fuck olmayı bırak. İşini düzgün yap."
Lolita : Güzel, seksi, çekici kadınlar için kullanır. "Dün gece discoda sarışın bir lolita ile tanıştım."
Ping-pon : Fantezi seks... "Taylan'da nasıl ping-pon oynadıklarını biliyor musun? Raket gerekmiyormuş. -Jezz Torrent"
Malı götürmek : Uyuşturucu satmak anlamındadır. "Düşmanlarımız malı götürürken camialar arkasını dönüp gidemezler. - Sonny Forelli"
24 ayar altın : İşlerin iyi gittiği anlamına gelir. "Vice city bu lanet günlerde 24 ayar altın gibi. -Sonny Forelli"
Git biraz uyu (Go get some sleep) : Meşhur Gta Vice City repliği. Bir iş veya bir konu hakkında sağlıklı karar almak için söylenir.  "Git biraz uyu. Yarın ne yapacağımızı düşünürüz. -Tommy Vercetti"

Spoiler: GösterGizle
daha çok temel konulara değinmeye çalıştım. kısa ve öz... daha fazla bilgi için mafya, çete ile ilgili hazırlanmış diğer rehberlere bakabilirsiniz.

« Son Düzenleme: 21.01.2024 13:48 karizmatik devrimci »
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
floridamurder,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.12.2023 20:10
güzel :colt:
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 02.01.2024 00:05
 :-X
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 06.01.2024 01:27
 :nays:
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 20.01.2024 21:21
rehber güncellendi.

Rollerinizi Zenginleştirecek Deyimler ve Literatürler

Şovmen : Yaptığı işi göz önünde yapmak veya herkesin bilmesi. "Fat-fuck Bob, son günlerde şovmenliğe başlamış."
Takımları çek : Hazır ol, müsait ol anlamındadır. "Akşama takımları çek, açılışımız var."
Şeytanla aram iyi : Kumarda kazanmak anlamındadır. "Bu gece şeytanla aram iyi." "Şeytan bugünlerde beni seviyor."
Disco turu : Eğlence mekanına gitmek veya eğlence mekanı açmak anlamındadır.  "Bu gece disco turuna çıkıyoruz."  "Bu gece disco turumuz var."
Apolet : O kişinin becerikli, başarılı biri olduğu anlamındadır. "Arkadaşımızın apoletleri çok."
Metres/Goomar : Evli olan bir erkeğin, başka bir kadınla birlikteliği olması anlamındadır. "Git biraz metresinle vakit geçir."
Kanalizasyon : O kişinin bulunduğu yerden çıkmadığı, terk etmediği anlamındadır. "Herif kanalizasyonunda."
Teflon Don : Televizyona çıkan, haberlere konu olanlara denir. "Gandolfini, dün gece teflon don vakası yaşamış. Tutuklanmış."
Stand-up : Komik olanlara, fazla konuşanlara veya ispiyonculara denir. "Bob, bu aralar stand-up yapmaya başlamış. Şovu bittiğinde gerekeni yapın."
Fat-fuck : Bir kişinin tembel olduğunu belirtirken kullanılır.  Ayrıca şişmanlara karşı da hakarettir.  "Fat-fuck olmayı bırak. İşini düzgün yap."
Lolita : Güzel, seksi, çekici kadınlar için kullanır. "Dün gece discoda sarışın bir lolita ile tanıştım."
Ping-pon : Fantezi seks... "Taylan'da nasıl ping-pon oynadıklarını biliyor musun? Raket gerekmiyormuş. -Jezz Torrent"
Malı götürmek : Uyuşturucu satmak anlamındadır. "Düşmanlarımız malı götürürken camialar arkasını dönüp gidemezler. - Sonny Forelli"
24 ayar altın : İşlerin iyi gittiği anlamına gelir. "Vice city bu lanet günlerde 24 ayar altın gibi. -Sonny Forelli"
Git biraz uyu (Go get some sleep) : Meşhur Gta Vice City repliği. Bir iş veya bir konu hakkında sağlıklı karar almak için söylenir.  "Git biraz uyu. Yarın ne yapacağımızı düşünürüz. -Tommy Vercetti"
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok