Konu: Sorgu odasında işkenceye uğrayan siyahi!  (Okunma sayısı 246 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.12.2022 18:58

Son zamanlarda mahallelerde sesi yüksekten çıkan ve dedikodusu hızla yayılmaya başlayan Rashid isimli bir siyahiyi duyuyorsunuz. Rashid'in bu kadar gündemde olmasının sebebi Vice Şehri Polis Departmanı'nda gözaltı esnasında, ismi son sıralarda sıkça duyulan SİP Genel Başkanı Steve McWayne tarafından sorgu odasında şiddete uğradığını iddia etmesi.

Rashid, 9.12.2022 tarihinde karıştığı bir trafik kazası sebebiyle, haklı olmasına rağmen gözaltına alındığını söylüyor. Ardından götürüldüğü polis departmanında avukat talep ettiğini, bunun üzerine kendisinin bir sorgu odasına götürülüp orada bekletildiğini söylüyor. Bir süre beklemesinin ardından sorgu odasına McWayne'in girdiğini ve odadan görevli polis memurunun ayrıldığını, McWayne ile baş başa kaldıklarını belirtiyor. McWayne'in kendisine "Burada soruları ben sorarım." dediğini, ardından kafasını tutup sertçe masaya vurdurduğunu belirtiyor. Bu yaşanan olayın ardından Rashid'in söylediklerine göre McWayne odayı terk ediyor ve gelen polis memurları hiçbir şey olmamış gibi Rashid'i apar topar DoC görevlilerine teslim ediyor. Rashid, bütün bu süreç içerisinde polis departmanının içerisinde bağırarak yardım istediğini ama hiç kimsenin çağrılarına kulak vermediğini, kelepçeli iken kendisine saldıran McWayne'in elini kolunu sallayarak dışarıya çıktığını ve polislerin herhangi bir müdahalede bulunmadığını ve aldığı darbeler sonucu defalarca ilkyardım talebinde bulunsa da talebinin karşılanmadığını belirtiyor.

Rashid, bu söyledikleriyle son zamanlarda epey dikkat çekti. Duyulana göre, haber kanalları bu olay ile ilgili Rashid'le röportaj yapmak için sıraya giriyormuş. Rashid, elindeki tüm kanıtlarıyla bu olaydan şikayetçi ve davacı olacağını, bunun çok büyük ve göz ardı edilmeye çalışılan federal bir suç olduğunu söylüyor.

Rashid, "bu gece Newstand'da tüm bu yaşadığım işkenceyi ve nasıl gerçekleştiğini adım adım anlatacağım. Bu çok büyük bir federal suç ve kesinlikle üstü kapatılamayacak. Bu anlattıklarımdan ötürü hayati tehlikem var ve Federal Büro'ya, eyalet mahkemesine ve diğer kurumlara bu olay hakkında detaylı bir şikayette bulunacağım. Federal Büro'dan korunma talep ettim. Herkesin bu hikayeyi benden dinlemesini ve Vice Şehri Polis Departmanı'nda ne tür gayrimeşru hareketler döndüğünü bilmesini istiyorum." dedi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 10.12.2022 20:54

Alınan duyuma göre Rashid karakteri bu gün akşam sularında Vice Şehri Polis Departmanı'nın önünde, yanında bir avukatla birlikte görülmüş. Etrafına toplanan ve sorular soran bir gruba Rashid'in cevabı: "Avukatım ve ben bu konu hakkında gerekli işlemleri yapmak için buradayız. Bu olay gerçekten büyük bir şey, o yüzden avukatım konuşacaklarım hakkında dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Bana şiddet uygulayan SİP Genel Başkanı ve aynı zamanda üst düzey baro yetkilisi Steve McWayne hakkında gerekli şikayet dilekçemizi Vice Şehri Adalet Departmanı'na sunduk."

Sözlerinin üzerine bu söyleyeceklerinin önemli olduğunu belirten Rashid, şunları da ekledi: "Polis departmanında hoş karşılanmadık. Yetkililer ilk önce bize sorgu odasının kayıtlarının olmadığını söylediler, ardından avukatımın ısrarı sonucunda sorgu odasının kayıtlarının bulunduğunu, ancak ses kaydı yapmadığını ifade ettiler. Tüm bunlar şüphesiz gösteriyor ki, yaşanan bu büyük çaplı federal suç gizlenmek isteniyor. Burası Amerika Birleşik Devletleri ve kesinlikle böyle bir şey olmasına izin vermeyeceğiz."

Vice Belediyesi ve Bürosu'nun kulağına bu söylentiler ulaşmış gibi gözüküyor. Şehir adeta bu bomba haberle sarsılırken, Rashid hatırı sayılır bir takipçi toplamış gibi gözüküyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.12.2022 22:27
Geçtiğimiz gece Vice şehri, yaşanan o büyük olayla çalkalandı! Canlı yayında yaşadıklarını en ince ayrıntısıyla anlatacağını daha önceden belirten Jafari Rashid, canlı yayın sırasında suikaste uğradı! Canlı yayın sunucusu Kate Anderson ve kameramanın da yara aldığı bu saldırıda, Rashid ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.  12 Aralık gecesi East Beach bölgesinde gerçekleşen Newstand haber ajansının canlı yayınında yaşadıklarının tümünü anlatan ve bütün bunları kanıtlayacak kanıtlara sahip olduğunu söyleyen Rashid ve program sunucusu Kate Anderson, yaklaşık bir saat boyunca canlı yayında kaldılar. Ardından canlı yayın gelen silah sesleriyle birlikte kana bulandı ve ekran başında toplanmış birçok insan, endişeli gözlerle birlikte Rashid'in ve sunucu Anderson'un kanlar içinde yere yığıldığına şahitlik etti.

Yaşanan bu saldırı büyük tepki topladı. Olay yerine kısa sürede birçok ağır silahlı ve taktiksel ekipmanlar kuşanmış polis ekipleri sevk edilirken bölgede bulunan Çavuş Mayweather konuyla ilgili basına kısa bir açıklama yaptı. Mayweather'ın yaptığı basın açıklamasında en çok dikkat çeken söylemi "VCPD olarak siyaseti dahi temizleyeceğiz" oldu. Yaşanan bu saldırının canlı yayına yansıyan görüntüleri sosyal medyada kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaşarak rekor kırdı ve Trend Topic listelerinin ilk sıralarında yer almayı başardı. Bununla kalmayıp, bu saldırının ardından insanlar Rashid'in iddialarını merak edip iddiaları daha detaylı araştırdılar ve bu Rashid'in binlerce insanın desteğini kazanmasını sağladı.

Tüm yaşananlar bundan ibaret değildi. Rashid'in canlı yayında silahlı saldırıya uğramasının ardından sorgu odasında Steve McWayne tarafından darp edildiği görüntüler basına sızdırıldı! Görüntülerin basına sızdırılmasından önce Rashid'in birlikte görüntülendiği özel avukatının da gözaltına alındığı ortaya çıktı. İşte internette dolaşıp duran, Vice Şehri Polis Departmanı'nın sorgu odasından alınmış görüntü kayıtlarından en çok paylaşılan ve tepki çeken o anlar! (Görüntüleri izlerken görüntülerde ses kaydı olmadığını farkediyorsunuz.)

Yüzlerce kez paylaşılan bu görüntülere birçok insan "ırkçılık, korkunç bir işkence, 50'lerde mi yaşıyoruz?, bu görüntüler ortaya çıkmasaydı ne olacaktı? sorgu odasında hala insanlar ölmeye devam ediyor mu?" gibi birçok yorumda bulundu. Ayrıca görüntüyü yayınlayan "blacklivesmatterx2two" isimli anonim kişinin, "sorgu odalarında ses kaydının yapılmadığını, herhangi bir montajın söz konusu olmadığı"nı videonun açıklamalarına yazdığını görüyorsunuz. Görüntüler sadece birkaç dakikalık ve görüntülerin tamamı ortada yok, fakat bu görüntüler bile milyonlarca kez izlenmeye yetmiş gibi görünüyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 16.12.2022 13:21
Duyduğunuza göre Steve McWayne'in başı, önü alınamayan bir çığ gibi büyüyen bu olaydan ötürü belaya girmiş gibi gözüküyor. Rashid'in canlı yayında silahlı saldırıya uğraması neticesinde iyice büyük bir patlak veren tüm bu olaylar örgüsünün, somut haliyle meclise taşındığını ve tartışıldığını duyuyorsunuz. Meclis üyeleri bu konuyu değerlendirmiş ve konunun araştırılması için 'Siyasi Suçları Araştırma Komisyonu'nun gündemine ivedilikle alınmasını sağlamış. Ayrıca Meclis üyesi McWayne, 1:C Meclis Üyelerinin Yükümlülükleri kısmının üçüncü maddesine istinaden "Kamuoyuna örnek davranışlarda bulunarak, küçük düşürücü ve zedeleyici olaylardan uzakta durmak." ilkesini çiğnediği raporlanarak Florida Eyaleti yönetimine iletilmiş. Bu raporlar neticesinde konu hakkında Vice Şehri Savcılığı tarafından kamuoyuna kapalı bir dava açılmış olup Steve McWayne'in barodan ihraç edildiğini ve partisinin başının da büyük belaya girdiğini duyuyorsunuz.

Ayrıca kulağınıza gelen bilgiler arasında, savcılık tarafından verilen karara istinaden McWayne'in zor kullanılarak gözaltına alındığı ve bunun neticesinde de 1.2(Darp), 1.7(Hakaret) suçlarından ötürü tutuklandığı da var. Davanın hala yürürlükte olduğunu ve dava sonuçlanınca Rashid'in bu konuyla ilgili açıklamalar yapacağını, kendisinin bu davadan "büyük bir tazminat" beklentisi olduğunu duyuyorsunuz. Ve Rashid gözaltında maruz kaldığı darp ve hakarete tepkisiz kalan polis memurlarının da bu işten sıyrılamayacaklarını, onların da bir dava sürecine tabii kalacaklarını söylüyor.

Bütün bu gidişatın sonu nereye varacak bilinmez ancak, görünen o ki McWayne artık bir belediye başkan adayı olamayacak ve bu durum rakiplerinin eline sağlam bir koz verecek.   :vice:

Son olarak, Rashid'in sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımı görüyorsunuz: "Adaletin savaşılarak verileceğini ve bunun kolay olmayacağını biliyorum ama savaşmaya devam edeceğim çünkü burada ırkçılığa uğrayan bütün siyahi kardeşlerimi temsil ediyorum! Gözünü karanlık düşünceleri bürümüş insanların Vice Şehri'nde barınmasına asla müsaade etmeyeceğim, etmeyeceğiz. IRKÇILIĞA, ŞİDDETE VE YOLSUZLUKLARA HAYIR! #FREERASHID #YOLSUZLUKLARADURDE #KAHROLASIŞİDDET"

agree
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok