Son zamanlarda mahallelerde sesi yüksekten çıkan ve dedikodusu hızla yayılmaya başlayan Rashid isimli bir siyahiyi duyuyorsunuz. Rashid'in bu kadar gündemde olmasının sebebi Vice Şehri Polis Departmanı'nda gözaltı esnasında, ismi son sıralarda sıkça duyulan SİP Genel Başkanı Steve McWayne tarafından sorgu odasında şiddete uğradığını iddia etmesi.
Rashid, 9.12.2022 tarihinde karıştığı bir trafik kazası sebebiyle, haklı olmasına rağmen gözaltına alındığını söylüyor. Ardından götürüldüğü polis departmanında avukat talep ettiğini, bunun üzerine kendisinin bir sorgu odasına götürülüp orada bekletildiğini söylüyor. Bir süre beklemesinin ardından sorgu odasına McWayne'in girdiğini ve odadan görevli polis memurunun ayrıldığını, McWayne ile baş başa kaldıklarını belirtiyor. McWayne'in kendisine "Burada soruları ben sorarım." dediğini, ardından kafasını tutup sertçe masaya vurdurduğunu belirtiyor. Bu yaşanan olayın ardından Rashid'in söylediklerine göre McWayne odayı terk ediyor ve gelen polis memurları hiçbir şey olmamış gibi Rashid'i apar topar DoC görevlilerine teslim ediyor. Rashid, bütün bu süreç içerisinde polis departmanının içerisinde bağırarak yardım istediğini ama hiç kimsenin çağrılarına kulak vermediğini, kelepçeli iken kendisine saldıran McWayne'in elini kolunu sallayarak dışarıya çıktığını ve polislerin herhangi bir müdahalede bulunmadığını ve aldığı darbeler sonucu defalarca ilkyardım talebinde bulunsa da talebinin karşılanmadığını belirtiyor.
Rashid, bu söyledikleriyle son zamanlarda epey dikkat çekti. Duyulana göre, haber kanalları bu olay ile ilgili Rashid'le röportaj yapmak için sıraya giriyormuş. Rashid, elindeki tüm kanıtlarıyla bu olaydan şikayetçi ve davacı olacağını, bunun çok büyük ve göz ardı edilmeye çalışılan federal bir suç olduğunu söylüyor.
Rashid, "bu gece Newstand'da tüm bu yaşadığım işkenceyi ve nasıl gerçekleştiğini adım adım anlatacağım. Bu çok büyük bir federal suç ve kesinlikle üstü kapatılamayacak. Bu anlattıklarımdan ötürü hayati tehlikem var ve Federal Büro'ya, eyalet mahkemesine ve diğer kurumlara bu olay hakkında detaylı bir şikayette bulunacağım. Federal Büro'dan korunma talep ettim. Herkesin bu hikayeyi benden dinlemesini ve Vice Şehri Polis Departmanı'nda ne tür gayrimeşru hareketler döndüğünü bilmesini istiyorum." dedi.