Konu: David Rahmani /q  (Okunma sayısı 271 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RVN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 20242022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 01.11.2022 22:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: David Rahmani @ciotheking

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bölgedeki pd karakterleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.11.2022 21:52

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: David Rahmani adlı karakter yerde yaralı bir şekildeyken biz yanına gelince /q atıyor. Beş dakika bekliyoruz fakat gelmiyor, kısa bir süre sonra ise oyuna giriyor ve bizi görünce tekrar bir işletmeye girip tekrar /q atıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://cdn.discordapp.com/attachments/852600873057648671/1037084636104364132/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/852600873057648671/1037083865640083528/unknown.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/852600873057648671/1037084100269457499/unknown.png

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaş büyük ihtimal silah kaptırmamak için bizi ne zaman görse /q atıyor. Ek olarak IC Hapis cezası ve silahına el konmasını talep ediyoruz.

« Son Düzenleme: 01.11.2022 22:24 Lure »

RVN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 20242022 Yılbaşında Oyundaydı
#1 - 01.11.2022 22:28
PD'i ilgilendiren kısımların ekran görüntüsünü göndermedim, yetkili talep ederse daha fazla ekran görüntüsü yollarım.

#2 - 01.11.2022 22:45
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 01.11.2022 22:51
PD'i ilgilendiren kısımların ekran görüntüsünü göndermedim, yetkili talep ederse daha fazla ekran görüntüsü yollarım.
Dostum merhaba, olayı ilk başta şöyle izah edeyim sen ve diğer arkadaşlara.. Parvan denen karakteri bir başka şahıslar tarafından vuruldu, rk ihlali yapıp tekrarında beni vurdu. Sonrasında olayın gerçekleştiği malikanenin ev sahibi polisi aradı, Parvan karakteri PG yaparak bir tabelaya atladı, ona inmesini söyledim. Hatta SS'te mevcut rapor dahi yolladım, kendisine pm yolu ile de bizzat durumu ilettim. Arkadaş tekrarında ihlal yaparak yine beni vurdu, üstümde silah vesaire yok zaten, adminler ilgilenmeyince /q attım. Sizlerle bir rolüm vesaire oldu, anlayışınız için teşekkürler. Umarım gerekli anlayışı gösterirsiniz. Bu durumdan bende şikayetçiyim, maalesef bazı oyuncular oyundan bu sebepler vasıtasıyla bezdiriyor.

Teşekkürler.

#4 - 01.11.2022 23:08
Şikayete ek olarak; @ciotheking forum isimli oyuncunun alt karakteri  Oscar Sullivians bir araç hırsızlığı yapıyor. Kendisi, öncülüğünü yürüttüğüm vakanın baş suçlusu olarak benden koşarak kaçıyor, sokak aralarına kaçması ile kaybediyorum ve kimliğini bana gösterdiği için aranma kaydı oluşturuyorum. Kişi, 15 dakika içerisinde oyundan çıkış sağlıyor ve bir daha izine rastlanamıyor.

Tesadüfi olarak şikayetleri incelediğim sırada aynı kişi hakkında bildirisini yapacağım aynı konuyu fark etmem üzerine buraya yanıt bırakıyorum.

- 4.1. Karakterler Arası İlişki: Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.
- -Oyundan çıkış yapmak: Son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.

Spoiler: GösterGizle

#5 - 01.11.2022 23:12
Şikayete ek olarak; @ciotheking forum isimli oyuncunun alt karakteri  Oscar Sullivians bir araç hırsızlığı yapıyor. Kendisi, öncülüğünü yürüttüğüm vakanın baş suçlusu olarak benden koşarak kaçıyor, sokak aralarına kaçması ile kaybediyorum ve kimliğini bana gösterdiği için aranma kaydı oluşturuyorum. Kişi, 15 dakika içerisinde oyundan çıkış sağlıyor ve bir daha izine rastlanamıyor.

Tesadüfi olarak şikayetleri incelediğim sırada aynı kişi hakkında bildirisini yapacağım aynı konuyu fark etmem üzerine buraya yanıt bırakıyorum.

- 4.1. Karakterler Arası İlişki: Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.
- -Oyundan çıkış yapmak: Son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.

Spoiler: GösterGizle

Dostum 15 dakikadan fazla oyunda kaldım zaten, alt karakter zaten.. Bir interiora girdim, bunda ihlal barındıracak bir durum yok?

#6 - 01.11.2022 23:36
David karakteri şu an göz altında.

#7 - 01.11.2022 23:40
şahidim.

#8 - 02.11.2022 09:54
Merhaba, Pervan karakterini vurup bölgeden uzaklaştık. Ardından David Rahmani karakterine aracımı verip adamı yanımıza getirmesini istedim, Pervan karakteri vurulduğu halde David Rahmani karakterini vurup düşürmüş. Tabelaya çıkıp aşağı gelmiyordu, cio kardeşim sonrasında rapor atıyor rapora 2-3 dakika boyunca bakılmayımca q atıyor, silahı bile yok SS’lerde görüşebilir. Ayrıca Pink arkadaşımız her PD şikayetinde alakası olmadığı halinde ortaya gereksiz ileti atıyor konuyu saptırıyor, Wine oynadığı çok belli. PD IC olarak legal olduğu için her zaman OOC olarak haklıdır algısı var. Olaya açıklık getirmek istedim, hayırlı forumlar.

(kırpılmış görüntüler kanıt sayılmıyor diyecekler için savunma yapmıyorum, Pervan’ın düştüğünü gösteriyorum.)

#9 - 02.11.2022 21:11
Şikayet incelendi.

David Rahmani adlı karakter /q sebebiyle cezalandırılacak.

Ortada ihlal olsa bile ihlale ihlalle karşılık veremezsiniz, rolünüzü sürdürürsünüz ve bir ihlal varsa kaybettiklerinizi geri almak için forum ticket açarsınız.

@Pink Kanıtlarınızla birlikte farklı bir şikayet oluşturabilirsiniz. Şikayet Kapatıldı.