0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
9.1. Kısmi yasaklamaya tabi tutulan uygunsuz roller:- işkence- bir uzuvu kesme, koparma, vb.- bir oyuncuyu tiksindirebilecek her türlü uygunsuz davranışlarBu tür roller karşı tarafın OOC izniyle yapılmalı ve karşı taraf rahatsız olduğunu belirtmesi halinde anında sonlandırılmalıdır.Eğer bir oyuncu bu rollere tanık olmak istemiyor ve rahatsız oluyorsa başka bir sebep göstermeden rol ortamından ayrılabilir. Ancak rol içeriğini bilinip izin verildiyse daha sonra rolden çıkmak amacıyla bu kuraldan yararlanılamaz.Uygunsuz Roller diğer oyuncuların denk gelmeyeceği uzak ortamlarda yapılmalıdır. Eğer yetkili rolün yapıldığı yerin çok açık olduğunu belirtirse kural ihlali olarak değerlendirilebilir. Rolün gerçekleştirilmesinde roldeki taraflar sorumludur. Bu kısıtlamanın sebebi her oyuncunun bu tür uygunsuz rollere tanık etmesini önlemektir. Bir oyuncu bu rolün varlığını bilerek uygunsuz rolün olduğu yere geliyorsa OOC izni vermiş sayılır. Örneğin birinin depoda işkence gördüğünü biliyor ve buna rağmen depoya giriyorsa uygunsuz role tanıklık konusunda izin vermiş olur.- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür.3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.Örnekler- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
Yalnız maske_30278 ben değilim ve o role adam akıllı bile girmedim ben afk kaldım. Girdim isem iki üç cümle yazdım ne istiyo vs tarzında şikayet açman biraz komik olmuş.
Alıntı yapılan: yaGız - 12.09.2022 17:39Yalnız maske_30278 ben değilim ve o role adam akıllı bile girmedim ben afk kaldım. Girdim isem iki üç cümle yazdım ne istiyo vs tarzında şikayet açman biraz komik olmuş.Oyun kurallarına göre herhangi bir oyuncuyla etkileşime girdikten 15 dakika sonra quit atabilirsin.