Konu: Cache Mining- Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 583 defa)

#0 - 31.08.2022 12:07
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Rose_Gravano  @Naxlar

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 31/08/2022  00.46

ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, benim özel yaptırdığım saçı arkadaş alıp kullanmış.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
  Arkadaşımızın kullandığına dair kanıt.

Portekizli yapımcıya yaptırmıştım, bu da DC adresi  léocris#5962

Ek açıklamalar(varsa): Lütfen bir daha olmasın, bu böyle açtığım üçüncü şikayetim. Arkadaşlara tavsiyem skin yaptıracakları zaman Vice-Squad'da mod kanalına sormaları. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum, iyi günler iyi oyunlar.

#1 - 31.08.2022 14:45
Merhaba. Öncelikle kullandığım skinin body partlarını bizzat yaptırdım. Skinin kafası rell'di kendinizde söylediniz bunu. VK'da gördüğüm bi skin ile aynıydı kafası bende kullanmaya karar verdim rell bir kafayı kullanabilirim. Onun haricinde başka hiçbir body part sizinkiyle aynı değil zaten. Hiçbir çalıntı içerik bulunmuyor.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 31.08.2022 15:14 Naxlar »

#2 - 31.08.2022 15:19
Ayrıca senin kullandığın skin ile hiçbir şekilde uzaktan veya yakından bir benzerliği bulunmuyor. Kafanın rell olduğunu biliyoruz, sonuçta paylaşılmış ve senin skinini hiçbir şekilde andırmıyor. İkinci kez skinimi değiştirdim, her defasında şikayet açmamaya özen göster. Kafa yayılmış, bütün Discord mod paylaşım discordlarında dolaşıyor, neden bu kadar takıyorsun? Herkesin rellenmiş kafasını bu sunucuda yaklaşık aynı olmak üzere beş on kişi kullanıyor.

#3 - 31.08.2022 17:11
Bir skinin, çalıntı skinler paylaşılan bir Discord sunucusunda paylaşılması onun rellendiği anlamına gelmez. Bu skini ben kullanıyorum  saçı dediğim gibi portekizli arkadaşım leocris e yaptırdım, body'i Arranger yapti. Skini hangi sunucuda bulduğunu, nereden aldığını bilmiyorum ama benim özel olarak yaptırdığım kafayı "Şurada paylaşılmış o zaman alabilirim relldir nasıl olsa" gibi bir düşünce yapısıyla alıp kullanamazsın. Suan yaptığın şey benim emeğime konmaktır. Dolabımda 6 7 adet skin mevcuttur ve hepsinde aynı özel kafayı kullanıyorum yetkili kişi de bunu inceleyebilir. Rengini değiştirip sunucuya yükleyemezsin.

#4 - 31.08.2022 18:09
Senin kafanla hareket etseydi millet sunucuya yükleyecek skin kalmazdı zaten. Emin ol kullanılan skinlerin çoğu hatta çoğu kafa sonradan rellenmiş kafalar. Sunucuda özel olarak yapılıp ta başkası tarafından kullanılan kafalar çok var rellendiği için. Şu anda kullandığım skin benim para vererek yaptırdığım bir skin ve kullanabilirim.

#5 - 31.08.2022 18:42
Şimdi bu saç modeline sahip her kadın birey için gerçek hayatta nasıl dava açamıyorsan oyunda da şikayet açman bir anlam ifade etmiyor. Bir saç modelini oyuna aktardın diye saç  modeli senin olmuyor. Başkaları da aynı saç modelini ekleyebilir sonuçta saç modeli bu evrensel birşey. Hem ne malum bu saç modelini senden önce başkalarının da kullanmadığı?

#6 - 31.08.2022 21:03
"Senin kafanla hareket etseydi millet sunucuya yükleyecek skin kalmazdı zaten."
Böyle bir zihniyet ile hareket etmen çok yanlış. Özel bir skinin çalınmasını engelleyemezsin zaten. Cache dosyası herkese açıktır çünkü. Bunun önüne gecmek icin Vice bir önlem almış. Forumda skin ekletme politikası başlığı altında bunu detaylıca belirtmiş. @Tyriss i örnek vereyim ben sana. Skinlerinde kullandığı genel bir kafa yapısı saçı şekli vardır ve Tyriss'in skinleri sürekli  çalıntı skinler paylaşan  Discord adreslerinde dolaşır çünkü çok güzel ve detaylılar. Sen gidipte Tyriss'in kafasını Vk da yada Discord da gördüğün zaman "nasıl olsa paylaşılmış kullanabilirim" diyebilir misin? Diyemezsin çünkü vice yönetimi bunu güvence altına almış. Bu, Vice yonetiminden skin alan bütün oyuncu topluluğu için geçerlidir. Benim skinim başka yerlerde paylaşılmış olabilir fakat bu bana ait olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

#7 - 31.08.2022 21:57
Tamam bende diyorum ki aynı değil zaten şu anda kullandığımı ben yaptırdım tüm parçaları buna dahil. Skinler birbirini andırmıyor bile tamamen farklı.

#8 - 01.09.2022 01:25
"Birbirini andırmıyor, tamamen farklı" derken gerçekten ciddi misin? Gövde kısmına bir şey diyemem sonuçta İmvu'dan çekildi gövde. Herkesin erişimine açık bir yer.

Fakat kafa bambaşka bir olay. Kafa için çok uğraştım. Yukarıdaki ss'lerde de belirttiğim gibi leocris adlı portekizli arkadaştan yardım aldım, Arranger'dan yardım aldım ve son haline getirdim. Senin hiç bir emek vermeden cache'den veya çalıntı skinler paylaşan bir Discord sunucusundan bulup sunucuya attırman çok yanlış.

Bir önceki şikayetimi de sana açmıştım hatırlarsan. ( https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=136029.msg873643#msg873643 )
Sunucuya yeni başladığını ve politikalardan haberin olmadığını düşünmüştüm fakat şimdi yine aynısını yapıyorsun. Artık bunu kasıtlı yaptığını düşünüyorum. Birbirini andırmıyor dediğin skinlere %80 görme engelli birisi bile baksa arada fark bulamaz.

Dediğim gibi, gövde İmvu olduğu için ona bir şey diyemem, herkese açık sonuçta. Fakat kafa bana ait ve dolabımdaki skinlerin tamamı aynı kafayı kullanıyor. Kanıt olarak şuraya bırakayım:

« Son Düzenleme: 01.09.2022 01:36 azimuth »

#9 - 14.09.2022 17:15
Merhaba, şikayet incelendi.
Skin silinecek, herhangi bir iade sağlanmayacak.