Konu: Türkiye'de Gençlerde Ateizmin/Deizmin Artması  (Okunma sayısı 1105 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30 - 28.12.2022 20:46
"bir insan aynı anda hem inançlı olup hem de laik olabilir mi?"

cevabım açık şekilde hayır.
herhangi bir semavi dine hakkıyla inanıp onun getirdiği yaşam felsefesini hakkıyla hayatına geçiren birisini ele alalım.

Spoiler: GösterGizle

Spoilerdaki videoda İsa diyor ki: "hiç ant etmeyin, ne gök üzerine – çünkü orası Tanrı 'nm tahtıdır; ne yer üzerine – çünkü orası O'nün ayaklarının basamağıdır; ne de Kudüs üzerine – çünkü orası Büyük Kral'm kentidir. Başınızın üzerine de ant içmeyin. Çünkü saçınızın tek telini ak yada kara edemezsiniz. 'Evet'iniz evet 'hayır'mız hayır olsun. Bundan fazlası Şeytan'dandır."

bir insan hem bu kudüs'ten doğan dinlerden herhangi birine inanıp hem de devlet için askerlik yemini ediyorsa, dininden çıkmıştır. yani hem laik hem inançlı olamaz.

Spoilerdaki videoda İsa diyor ki: '' 'Göze göz, dişe diş' denildiğini duydununuz. Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbürünü de çevirin. Size karşı davacı olup mintanınızı almak isteyene abanızı da verin. Sizi bin adım yol yürümeye zorlayanla iki bin adım yürüyün. Sizden bir şey dileyene verin, sizden ödünç isteyenden yüz çevirmeyin."

bir insan hem kudüs'ten doğan dinlerden birine inanıp hem de devletin askeri olarak başkalarına zulmediyorsa, dinden çıkmıştır. yani hem laik hem inançlı olamaz.

tıpkı bunun gibi daha birçok devlet ve din yapılarının çeliştiği örnekler bulabilirsiniz günlük hayattan. tamam devlet tabii ki dinden bağımsız olabilir ama devletin meşruluğunu savunan bir insan aynı zamanda dindar olduğunu söyleyemez.

@karizmatik devrimci
@Elif
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 28.12.2022 20:50
ek olarak, şahsen ben ateist birisiyim ve dinlere kutsallıktan ziyade sadece peygamber denilen insanların oluşturdukları yaşam felsefeleri olarak bakıyorum.

semavi dinler arasından gerçekten iyiliği öğütleyen tek dinin Hristiyanlık olduğunu düşünüyorum fakat yine de hristiyanlığın günümüzde en yozlaşmış din olduğunu kolayca söyleyebilirim.

bunu söyleyebiliyorum, çünkü bir insanın iyi olabilmesi için inanca ihtiyacı yok. ben İsa'nın öğrettiklerini mutlak iyiye en yakın ahlak öğretisi olarak görüyorum ve hayatıma uyarlamaya çalışıyorum. yine de ben sadece bir ateistim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 28.12.2022 20:57
1271 yıldır islamiyeti kabul eden bir topluluğuz, 400 yıl belki daha fazla halifelik, 6 büyük türk islam devleti (vb).
Türkiye'de ateizm, deizm, agnostisizm gibi gibi dinlerin başlangıcı sosyal medya ve yanlış araştırma yapılması, fikirlerim bu yönde.
2022 Türkiyesinde kim ne kadar laik bir ülkeyiz desede din ve devlet işleri birbiriyle eş değer bir şekilde yürüyor, cumhurbaşkanı çıkıp mitinglerinde dinden bahsediyor, falanca filanca.
başlıca sebepler bunlar olmalı, eğer bir yönetici insanları bir din ile sıkıyorsa o insanlar o dinden soğur.
Osmanlıyı ele alalım, evet islamiyet ile yönetilen bir imparatorluk. İstimalat ve iskan politikaları laikliği kanıtlar.
Ya Türkiye? Bu çok saçma, sen ülkene şeriatla yönetilen bir ülkeden göçmen alıyorsun ve bununla övünüyorsun. Sınırlarımız hepsini alabilecek kadar geniş olsaydı bu düşünülürdü.
Göçmenlerin etkisi ne? Gelenler göçmenler çoğu yerde kendi işletmelerini açıyorlar ve isimleri arapça, Türkiye'de arapça harfler görünce Kur'an-ı Kerim, dua yazıyormuş gibi bir etki var. Her yerde bunları görmek insanları az da olsa ters etki yaratıyor.

Gerçekten kendi tarihini araştırıp biraz da olsa hak veren insanın kendi dininden kopacağını düşünmüyorum, teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 29.12.2022 20:48
1271 yıldır islamiyeti kabul eden bir topluluğuz, 400 yıl belki daha fazla halifelik, 6 büyük türk islam devleti (vb).
Türkiye'de ateizm, deizm, agnostisizm gibi gibi dinlerin başlangıcı sosyal medya ve yanlış araştırma yapılması, fikirlerim bu yönde.
2022 Türkiyesinde kim ne kadar laik bir ülkeyiz desede din ve devlet işleri birbiriyle eş değer bir şekilde yürüyor, cumhurbaşkanı çıkıp mitinglerinde dinden bahsediyor, falanca filanca.
başlıca sebepler bunlar olmalı, eğer bir yönetici insanları bir din ile sıkıyorsa o insanlar o dinden soğur.
Osmanlıyı ele alalım, evet islamiyet ile yönetilen bir imparatorluk. İstimalat ve iskan politikaları laikliği kanıtlar.
Ya Türkiye? Bu çok saçma, sen ülkene şeriatla yönetilen bir ülkeden göçmen alıyorsun ve bununla övünüyorsun. Sınırlarımız hepsini alabilecek kadar geniş olsaydı bu düşünülürdü.
Göçmenlerin etkisi ne? Gelenler göçmenler çoğu yerde kendi işletmelerini açıyorlar ve isimleri arapça, Türkiye'de arapça harfler görünce Kur'an-ı Kerim, dua yazıyormuş gibi bir etki var. Her yerde bunları görmek insanları az da olsa ters etki yaratıyor.

Gerçekten kendi tarihini araştırıp biraz da olsa hak veren insanın kendi dininden kopacağını düşünmüyorum, teşekkürler.
Sosyal medyanın etkisi olabilir de yanlış araştırma diye bir etken yok.
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
goodbye with words,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 31.12.2022 03:20
dark mizah ile baslayip yeni nesil zihni denilerek durdurulamaz güc olan ateizmin artmasini mi tartisiyoruz
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok