Konu: [08/06/2022 - Aurelia Rocheforth & Lavinia Schweinsteiger] YKİ, FEAR-R, Ortak N.  (Okunma sayısı 318 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.06.2022 16:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Aurelia Rocheforth, Lavinia Schweinsteiger @ysia @SHIGEMI

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08/06/2022 saat 14.45

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek

3. Powergaming

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz.
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, Castucci-Kasparov savaşı dahilinde Las Venturas sınırları içerisinde savaşta olduğumuz oluşuma ait üyelerden birini bulmak için şehirde bisikletimle geziyordum. Şehir içerisinde kimseyi bulamayınca dağ sınırlarında bisiklet ile dolaşmaya başladım. (Mountain Bike) Bir süre sonra Las Venturas'ın kuzeyinde yer alan dağın orda uzaktan kırmızı bir Buffalo gördüm. Maskemi taktım, yanlarına yaklaşıp bisikletten indim. Tabancamı çektim. Onlarla karşı karşıya geldim. Ancak kadın olduklarını, tanıdığımız bir İtalyan karakter olmadığını gördüğüm için tabancamı tekrar belime taktım. Bisikletime bindim. O esnada Aurelia Rocheforth karakteri başladı bana küfür etmeye. Fear-RP ihlali yapıyordu. Dağ başında, kimsenin seni bulamayacağı, öldürülsen haberi kimsenin olmayacağı bir noktada silahlı bir eşkiyaya(?) bu kadar rahat küfür etmesini mantıklı bulmuyorum. Yanında yer alan Lavinia Schweinsteiger karakteri, aktif olarak E-RP rolünde bulunduğu Aurelia'yı yere bırakma emotesi verdi. Üzerime doğru yürümeye başladı. O sırada onlara neden silah çektiğimi, neden aniden üstlerine geldiğimi rolde anlattım. Lavinia karakteri küfür etmeyi bıraktı, benimle normal bir konuşma yapmaya başladı. Arada lafa tekrar Aurelia girdi, tekrar bana küfür etti. Doğal olarak bu duruma rolde tepki verdim ve ona bağırdım. Bu esnada Lavinia karakteri bana "... BİR DAHA ONA BAĞIRIRSAN SENİ ÇÖLE GÖMERİM. tepkisini verince bisikletten indim. Silahımı ateşledim. Ben ateş açarken Lavinia karakteri merminin önüne atlamaya çalıştı. Aurelia karakterini yaralıya düşürdüm. Bisikletime binip tepeye çıktım. Karakterimin siniri yatışmadığı ve kendisine küfür edip, tehdit savuran diğer karakteri de vurmak için aşağıya indim. Lavinia karakterine de ateş açtım. Onu da yaralıya düşürdüm. Bölgeye yakın bir eve geçtim. Durumu karakterimin ağabeylerine rolde aktardım. Onlardan biriyle tekrar o bölgeye döndüm. Ne görelim? ::) İki kadın da E-RP'lerine devam ediyorlar. :manifdog Bizi gördüler, araca kaçtılar. Sanırım yanımdaki kişinin elindeki tüfeği gördüler. Arabaya atladılar, NoS basıp olay yerinden uzadılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Sırayla ekran görüntüleri aşağıda yer almaktadır.

İlk tabanca çektiğim an, tabancamın olduğunu gördükleri an.
Spoiler: GösterGizle

İlk IC küfürleri.

Gayet sakin ve iyimser yaklaşıyorum.

Olayı çözmeye çalıştığımız esnada Aurelia biraz fazla kızmış bilgisayar başında anladığım kadarıyla. Kinini oyunda döküyor.

Silah çekiyorum, ateşlediğim esnada korkusuzca merminin önüne atlıyor. :garip: :manifdog

Dönüp diğer kişiyi de vuruyorum.

Araca atlayıp gazlıyorlar. Geldiğimizde ERP'ye devam ediyorlardı. Video kapalıydı, yoksa alırdım.

Bir rol için böyle insanların kalbini kırmaya, kışkırtmaya değer mi ysia?

İltifat mı? Hakaret mi SHIGEMI?

Ek açıklamalar(varsa):  O:-)

#1 - 08.06.2022 16:14
yarali halde erpye devam ettiklerini gorunce benim kafada donen sarkilar

#2 - 08.06.2022 16:35
sunucu kitlesinin günden güne değişmesinden dolayı olay can sıkıcı. bu sıkıcılığı uzatmadan en kısa şekilde bitirmeyi deneyeceğim, uyarsan sevinirim revenge

sıra sıra üstüme atılan yaftalardan başlıyorum.
Castucci-Kasparov savaşının var olduğuna dair, veya Castucci'nin dağlarda saklandığına dair bana hiçbir yerden, hiçbir şekilde bilgi verilmediği için doğal olarak "özel" rolüme bodoslama giren bir 'eşkıya'yı o kadar da çok kâale alamıyorum. Geliyor. Bisikletten inmesiyle beraber silahı bize doğrultuyor. Bu kişi, maskeli, bisikletli ve yaygın bir skinde olduğu için otomatik olarak bizde "dmci" algısı oluşuyor, bunu inkar edemem. Onun amacını önce OOC sorguluyoruz haliyle. Ardından, "yanlış alarm." diyor, bir şey demiyoruz. Muhatap olmayı sürdürdüğü için ortamın alevi biraz daha harlanıyor. "Şehirde kaos var" diyor, ama bizim halen bir bilgimiz yok bu "kaos" hakkında. O yüzden onu, "kaos avcısı" olarak değil; "rastgele bir maganda" olarak nitelendiriyoruz. O yüzden, rolümüzü de ona göre yapıyoruz. Adam sıkılmıyor, yine muhabbet kuruyor, üstüne üstlük bizi sorgulamaya başlıyor. Bu da, bahsettiğim gibi ortamın alevini daha da harlıyor. Tanımadığımız bir maganda bizi sorgularken ona küfür ediyorum, "bana küfür etmeyi kes" demesinin üzerine bir küfür daha etmiyorum. Ama, arkadaşın da deyimiyle, "bilgisayar başında biraz fazla kızdığı için" olsa gerek ki; arkadaş, bize ateş açmaya başlıyor. Düşüyorum. Sonra, gelip daha fazla toxic tutumlarla (bkz. "Seni neden ayakta bıraktım ki?") Lavinia'yı da düşürüyor. Eğlencesinin kaynağı oluyoruz, bitti sanıyoruz. Ama, bitmiyor. Biraz daha eğlenmek istiyor, arkadaşını alıp tekrar geliyor. "Vuruldular, hala sevişiyorlar, siktiğimin lezleri." gibi şeyleri chatlogumdan eksik etmeyip kendini biraz daha tatmin ediyor. Sonrasında rolümüz kesiliyor, ama bağımız kesilmiyor. Bizi çok sevmiş olsa gerek. PM'den iletişimi sürdürüyor(uz), ve arkadaş en az karakterinin de olduğu kadar, OOC kimliğinde de toxic olduğunu belli ediyor. Revenge, ben önemsemeyip SS almamıştım, ama sen almışsın. Teşekkürler dostum  :-\ 

Arkadaşın yasamanın da, yürütmenin de, yargının da kendisi olduğunu düşündüğü kafayı yakalayabilmemiz dileğiyle dostlar  :sampanya:

#3 - 08.06.2022 16:35
sıkıcı yaz gününü adam vurarak ferahlattıktan sonra kadehimin kenarına limon olacak şikayeti açınca hissettiğim şarkılar:

#4 - 08.06.2022 16:36
 :-\ :-\ :-\
Yanıt atarken de bırakmıyor, kardeşim benim. Beni ne kadar da çok düşünüyor

#5 - 08.06.2022 16:56
Nerden baksan tutarlı bir savunma.

Alıntı
Castucci'nin dağlarda saklandığına dair bana hiçbir yerden, hiçbir şekilde bilgi verilmediği için doğal olarak "özel" rolüme bodoslama giren bir 'eşkıya'yı o kadar da çok kâale alamıyorum.
Zaten sana bir bilgi gelmez. Ancak birinin gelmesini göze alarak orda role giriyorsunuz. Rambo musun sen? Silah çekmiş birini nasıl kaale almıyorsun? Saçma bana kalırsa. Fear ihlalini kendi ağzınla beyan etmişsin. Teşekkürler.

Alıntı
Bu kişi, maskeli, bisikletli ve yaygın bir skinde olduğu için otomatik olarak bizde "dmci" algısı oluşuyor, bunu inkar edemem. Onun amacını önce OOC sorguluyoruz haliyle.
Rol içerisine DM'ci, yaygın skin kafasına girmen çok yanlış bence. Rolümü OOC sorgulamak istiyorsan buraları kullanmalıydın. Ekran görüntüsünü al, şikayet aç. Basit motto aslında. Suçlu görülürsem cezalandırılırım, cezayı çekerim. Sorun görmüyorum burada. Rolleri OOC olarak düşünmen de bana kalırsa hata.

Alıntı
"Şehirde kaos var" diyor, ama bizim halen bir bilgimiz yok bu "kaos" hakkında. O yüzden onu, "kaos avcısı" olarak değil; "rastgele bir maganda" olarak nitelendiriyoruz.
Sanırım rollerde haber kanallarını da takip etmiyorsun veya forumda yer alan diğer haber konularına bakmıyorsun. FDI dahil birçok devlet görevlisi de bu olaylarda yaralandı. Haberin olmaması gayet normal. Ancak bir dağ başında iki kadın karakterin bu tarz olumlu/olumsuz rolleri kabullenerek orda rol yapmalı diye düşünüyorum. Sonuç olarak oradan bir hayvan da geçebilir. Dağ başı sonuç olarak. Rastgele bir magandanın sana sıkıp sıkmayacağına da emin olamazsın, niye o kadar rahatsız. Bu da bence Fear-RP ihlalinin açık kanıtı ve beyanı.

Alıntı
Tanımadığımız bir maganda bizi sorgularken ona küfür ediyorum, "bana küfür etmeyi kes" demesinin üzerine bir küfür daha etmiyorum. Ama, arkadaşın da deyimiyle, "bilgisayar başında biraz fazla kızdığı için" olsa gerek ki; arkadaş, bize ateş açmaya başlıyor. Düşüyorum. Sonra, gelip daha fazla toxic tutumlarla (bkz. "Seni neden ayakta bıraktım ki?") Lavinia'yı da düşürüyor.
Burda kısasa kısas vardı. Lavinia bana seni bağırarak savundu, misilleme olarak ateş açtım zaten. Bu gayet normal bir şey. İkinizi de vurdum, dönüp vurma sebebim yukarda. Lavinia'nın da beni tehdit etmesiydi. Çöle gömerim gibi kelamlar maskeli, silahlı birine karşı pek doğal değil.

Alıntı
Bizi çok sevmiş olsa gerek. PM'den iletişimi sürdürüyor(uz), ve arkadaş en az karakterinin de olduğu kadar, OOC kimliğinde de toxic olduğunu belli ediyor.
Hayranım mısın ysia? İlk PM'yi sen atmadın mı? Bana kaybol pmimden demedin mi? Niye böyle objektif davranmıyorsun?  :(

Alıntı
Arkadaşın yasamanın da, yürütmenin de, yargının da kendisi olduğunu düşündüğü kafayı yakalayabilmemiz dileğiyle dostlar  :sampanya:
Yasama da, yürütme de, yargı da Vice Roleplay yetkililerinde. Bunu kimse inkar etmedi veya bende demedi. Lütfen çarpıtma.

Alıntı
sıkıcı yaz gününü adam vurarak ferahlattıktan sonra kadehimin kenarına limon olacak şikayeti açınca hissettiğim şarkılar:
Burda neden bahsettiğini anlamadım dostum. Kadehin kenarında mı limon olacak? Şikayet mi limon olacak? Her neyse, konuma devam edeyim.

:-\ :-\ :-\
Yanıt atarken de bırakmıyor, kardeşim benim. Beni ne kadar da çok düşünüyor

Roller iptal olmadı, daha öncesinde seni vurdum. Bunu bu kadar kısa sürede unutmayacak değil karakter. Yolun ortasında denk geldim, araç dışındaydı. Arabanın arkasında. Sanırım alt-tab attığın için araçtan düşmüşsün. Orada durdum, sana yazı yazdım. Cevap vermediğin için bisikleti öne alıp Phoebe karakteriyle role girdim. Sonrasında olay yerinden uzayıp gittim. Neden bu kadar sinirlendin ki vurulduğuna?

#6 - 08.06.2022 17:03
Yasama da, yürütme de, yargı da Vice Roleplay yetkililerinde.
sen buradan devam, ben uzatmayacağım, yazacaklarım ortada. direkt sonucu görebiliriz

#7 - 08.06.2022 17:40
Aurelia'n dediklerine sonuna kadar katılıyorum, arkadaşın açtığı şikayette hiç bir anlam bulamadım. Anlam arıyorum fakat gerçekten zor, kendisi gelip bize ateş açıyor ve düşürüyor, üstüne üstlük şikayet açması garibime gitti. Fakat bu durum problem değil, karakterimin ağzından çıkan ''SENİ ÇÖLE GÖMERİM'' kelimesi karşı tarafın Aurelia'a laf etmesi sonucunda oldu, karakterim bağırdı. Bu durumdan sonra bisikletten inip bize ateş açtı, ilk önce arkadaşımı vurdu. Ardından bisikletine atlayıp gitti, aradan beş dakika geçtikten sonra tekrar geldi ve ''Seni neden ayakta bıraktım ki?'' Deyip bana ateş açtı, bu duruma da anlam vermiş değilim. Böyle bir DM'in neden rolünü yapalım dostum diyeceğim ki yaptık, fakat yaptığımız esnada sen o bölgede yoktun gidip rolde ki ağabeylerine durumu anlattın ve ağabeyinle birlikte gelip karakterimizi aşağılamaya devam ettiniz, her ne kadar anlam veremesemde savunmam bu kadar. Diyecek başka bir şey yok. Her şey açık ve ortada.

#8 - 08.06.2022 19:21
Aurelia'n dediklerine sonuna kadar katılıyorum, arkadaşın açtığı şikayette hiç bir anlam bulamadım. Anlam arıyorum fakat gerçekten zor, kendisi gelip bize ateş açıyor ve düşürüyor, üstüne üstlük şikayet açması garibime gitti. Fakat bu durum problem değil, karakterimin ağzından çıkan ''SENİ ÇÖLE GÖMERİM'' kelimesi karşı tarafın Aurelia'a laf etmesi sonucunda oldu, karakterim bağırdı. Bu durumdan sonra bisikletten inip bize ateş açtı, ilk önce arkadaşımı vurdu. Ardından bisikletine atlayıp gitti, aradan beş dakika geçtikten sonra tekrar geldi ve ''Seni neden ayakta bıraktım ki?'' Deyip bana ateş açtı, bu duruma da anlam vermiş değilim. Böyle bir DM'in neden rolünü yapalım dostum diyeceğim ki yaptık, fakat yaptığımız esnada sen o bölgede yoktun gidip rolde ki ağabeylerine durumu anlattın ve ağabeyinle birlikte gelip karakterimizi aşağılamaya devam ettiniz, her ne kadar anlam veremesemde savunmam bu kadar. Diyecek başka bir şey yok. Her şey açık ve ortada.

Anlamadım?

Aurelia'yı 14:44:35'de ateşe maruz bıraktım. Ardında tepede bekledim, videosu var. 14:46:53'te de sana ateş açıyorum.

2 Part halinde aşağıya videoları bıraktım.

#9 - 11.06.2022 15:47
Silahlı olan bir karaktere karşı ne olursa olsun korku rolü sergilemeniz gerekiyor, Lavinia ve Aurelia karakterleri Fear Rp kapsamında ceza alacak. Bunun yanında @ByRevenge ise forum üzerinde takındığı üslup yüzünden ceza alacak.