Konu: Matias_Varga - GBİ ihlali  (Okunma sayısı 102 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.05.2022 01:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Matias_Varga / @FreddyJobs

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/05/2022 - 00:39

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: GBİ

Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Matias karakteri Rossie karakteri yürürken "Hey" diyerek sesleniyor fakat kadın diyalog kurmak istemediğinden uzaklaşıyor ki yürüdüğü için Matias karakterinin ispanyolca konuştuğu şey koyu gri olarak ekrana düşüyor. Normal olarak karakterim californialı ve ikinci dili ispanyolca fakat o dili pek kullanmadığımdan bana soru işareti olarak düştü. Daha öncelerde de o dili kullandığıma dair ekran görüntüsü bırakırım, konuyu bulandırmak istemiyorum. Arkadaşın yanından geçerken "Bak, o**spu yürüyor" lafı üzerine kendisiyle diyaloğa girdim fakat "do" kanalı üzerinden karakterimi kale almadığını belirtti. Bu yaptığı rolden sonra ona pm üzerinden bu yaptığının ihlal olduğunu ve bulunduğumuz ortamın "Güvenli bölge olduğunu belirttim."  Kendisinden gelen cevap ise "bu kadar kaptırmana gerek yok bence, keyfine bakmalısın." Kendisi hem karakterime kışkırtıcı rol yapıyor hem de oyun diyerek geçiştirmemi bekliyor. Rol play kavramının ne anlamı kaldı o zaman?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Hey diyerek rol pası ve ardından küfür edişi,
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980588097408475246/sa-mp-763.png

Rolde karakterimi kale almamasını belirtmesi,
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980590135009763389/sa-mp-0871.png

PM üzerinden yaptığının ihlal olduğunu belirtmem ve bir şey olmamış gibi geçiştirmemi beklediği görüntü,
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980590194061377536/sa-mp-07881.png

Karakterimin daha öncelerden bu yana ispanyolca dilini kullandığına dair ekran görüntüsü, (yapılandırma paketinden sonra ikinci dil sıfırlanınca rol sırasında yeniden seçmek zorunda kaldım)
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980590064075677726/sa-mp-071.png
Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 30.05.2022 01:12 sweppyz »

#1 - 30.05.2022 01:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Matias_Varga / @FreddyJobs

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/05/2022 - 00:39

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: GBİ

Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Matias karakteri Rossie karakteri yürürken "Hey" diyerek sesleniyor fakat kadın diyalog kurmak istemediğinden uzaklaşıyor ki yürüdüğü için Matias karakterinin ispanyolca konuştuğu şey koyu gri olarak ekrana düşüyor. Normal olarak karakterim californialı ve ikinci dili ispanyolca fakat o dili pek kullanmadığımdan bana soru işareti olarak düştü. Daha öncelerde de o dili kullandığıma dair ekran görüntüsü bırakırım, konuyu bulandırmak istemiyorum. Arkadaşın yanından geçerken "Bak, o**spu yürüyor" lafı üzerine kendisiyle diyaloğa girdim fakat "do" kanalı üzerinden karakterimi kale almadığını belirtti. Bu yaptığı rolden sonra ona pm üzerinden bu yaptığının ihlal olduğunu ve bulunduğumuz ortamın "Güvenli bölge olduğunu belirttim."  Kendisinden gelen cevap ise "bu kadar kaptırmana gerek yok bence, keyfine bakmalısın." Kendisi hem karakterime kışkırtıcı rol yapıyor hem de oyun diyerek geçiştirmemi bekliyor. Rol play kavramının ne anlamı kaldı o zaman?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Hey diyerek rol pası ve ardından küfür edişi,
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980588097408475246/sa-mp-763.png

Rolde karakterimi kale almamasını belirtmesi,
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980590135009763389/sa-mp-0871.png

PM üzerinden yaptığının ihlal olduğunu belirtmem ve bir şey olmamış gibi geçiştirmemi beklediği görüntü,
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980590194061377536/sa-mp-07881.png

Karakterimin daha öncelerden bu yana ispanyolca dilini kullandığına dair ekran görüntüsü, (yapılandırma paketinden sonra ikinci dil sıfırlanınca rol sırasında yeniden seçmek zorunda kaldım)
https://cdn.discordapp.com/attachments/802523938516238337/980590064075677726/sa-mp-071.png
Ek açıklamalar(varsa): N/A

Selamlar,

Öncelikle şahit kısmına yazılmışım onu düzeltmenizi öneririm. 'İspanyolca konuşmadığım için soru işareti gözüküyor' kısmını anlayamadım açıkçası,bariz bir şekilde olay esnasında ikinci dil seçmişsiniz.Yetkiliye bırakıyorum. İlk olarak oyundaki her karakter mülayim biri olmak zorunda değil ve tepkisini aşırıya kaçmadığı sürece istediğince ifade edebilmeli kanısındayım. Kışkırtma diyorsunuz fakat,karakterim sakin bir yapıya sahip olmadığından sizin karakterimi duymamazlıktan gelmeniz de aynı şekilde onu mu kışkırtmış oluyor şimdi? Keyfinize bakmalısınız ile kast ettiğim buydu aslında. Siz karakterimi kaale almadınız ve karakterim de tepkisini anadilinde küfür ederek verdi. Ki o saatte Ocean Bar epey bir kalabalıktı,edilen küfürü niye üstünüze aldınız ki? Şey diye mi düşündünüz acaba, "ben buna cevap vermemiştim bu kışkırmıştır bana yazmıştır kesin." Bence büyütülecek bir şey değil,PM'lerde de bunu belirtmiştim. Bu olayın öncesinde bir grup insan tarafından ölümle tehdit edildi karakterim fakat normal bir şekilde rolüme devam edip bunu arkada bıraktım. Her olumsuz şeye şikayet açacaksak zamanımızı rol ile değil de şikayetlerle geçirmiş oluruz diye düşünüyorum. Daha fazla savunma gelmeyecek,karar verilebilir.
« Son Düzenleme: 30.05.2022 01:17 FreddyJobs »

#2 - 30.05.2022 01:23
Anlayamadığınız kısımları belirteceğim,

'İspanyolca konuşmadığım için soru işareti gözüküyor' kısmını anlayamadım açıkçası: Karakterim ispanyolca dilini kullanmasına rağmen yapılandırma paketi kullandığım için o dili seçmemişim, sizin yazınızın üzerine bunun dikkatine vardım ve dili seçtim. Ekran görünttülerinde belli zaten, bunu belirttim.

Kışkırtma diyorsunuz fakat,karakterim sakin bir yapıya sahip olmadığından sizin karakterimi duymamazlıktan gelmeniz de aynı şekilde onu mu kışkırtmış oluyor şimdi?: Birisi bir şey dediğinde cevap vermemesi gayet normal, diyalog kurmak istemez ve yanından ayrılır, tam olarak ben de aynısını yaptım fakat sizin yanınızdan geçerken küfürlü konuştunuz. Net şekilde ortada. Küfür ettiğinizi gösteren ekran görüntüsüne tekrar bakmanızı öneririm, onu söylediğiniz vakit o an sadece yanınızdan ben geçiyordum, aksi iddia edilemez bile.

Siz karakterimi kaale almadınız ve karakterim de tepkisini anadilinde küfür ederek verdi; Anlamadığın nokta da burası işte, bunu yapamazsınız. Bu ihlal. Karşı tarafı iğleneleyecek hatta daha da gergin/agresif role sokabilecek bir laf atıyorsunuz ortaya. Bir kişi tarafından verilebilecek bir karar değil bu. Güvenli bölge içerisinde kendi başınıza birisine kırşırtıcı ithamlarda bulunamazsınız.

Bu olayın öncesinde bir grup insan tarafından ölümle tehdit edildim fakat normal bir şekilde rolüme devam edip bunu arkada bıraktım; O sizin bileceğiniz bir durum. Ben yine role girdim, kale alınmayınca devam ettirmedim ve size rol sonrası pm üzerinden ulaştım. Sizin bakış açınızla oynayacaksak rol playa ayırdığım vakitin ne anlamı kaldı? Siz sokak jargonlu bir karakter canlandırıyor olabilirsiniz, ben de düzgün, normal bir amerikan vatandaşı olan kadın karakter canlandırıyorum. Siz durduk yere küfür ettiniz diye sineye mi çekmeliyim? Elbette hayır. Yapılan bir rolde sebep sonuç ilişkisi olmalı. Küfür ettiniz, ne için? Sizi kale almadığı için kışkırtılmış oldunuz. Hiç mantıklı değil.

« Son Düzenleme: 30.05.2022 01:29 sweppyz »

#3 - 30.05.2022 01:34
Anlayamadığınız kısımları belirteceğim,

'İspanyolca konuşmadığım için soru işareti gözüküyor' kısmını anlayamadım açıkçası: Karakterim ispanyolca dilini kullanmasına rağmen yapılandırma paketi kullandığım için o dili seçmemişim, sizin yazınızın üzerine bunun dikkatine vardım ve dili seçtim. Ekran görünttülerinde belli zaten, bunu belirttim.

Kışkırtma diyorsunuz fakat,karakterim sakin bir yapıya sahip olmadığından sizin karakterimi duymamazlıktan gelmeniz de aynı şekilde onu mu kışkırtmış oluyor şimdi?: Birisi bir şey dediğinde cevap vermemesi gayet normal, diyalog kurmak istemez ve yanından ayrılır, tam olarak ben de aynısını yaptım fakat sizin yanınızdan geçerken küfürlü konuştunuz. Net şekilde ortada. Küfür ettiğinizi gösteren ekran görüntüsüne tekrar bakmanızı öneririm, onu söylediğiniz vakit o an sadece yanınızdan ben geçiyordum, aksi iddia edilemez bile.

Siz karakterimi kaale almadınız ve karakterim de tepkisini anadilinde küfür ederek verdi; Anlamadığın nokta da burası işte, bunu yapamazsınız. Bu ihlal. Karşı tarafı iğleneleyecek hatta daha da gergin/agresif role sokabilecek bir laf atıyorsunuz ortaya. Bir kişi tarafından verilebilecek bir karar değil bu. Güvenli bölge içerisinde kendi başınıza birisine kırşırtıcı ithamlarda bulunamazsınız.

Bu olayın öncesinde bir grup insan tarafından ölümle tehdit edildim fakat normal bir şekilde rolüme devam edip bunu arkada bıraktım; O sizin bileceğiniz bir durum. Ben yine role girdim, kale alınmayınca devam ettirmedim ve size rol sonrası pm üzerinden ulaştım. Sizin bakış açınızla oynayacaksak rol playa ayırdığım vakitin ne anlamı kaldı? Siz sokak jargonlu bir karakter canlandırıyor olabilirsiniz, ben de düzgün, normal bir amerikan vatandaşı olan kadın karakter canlandırıyorum. Siz durduk yere küfür ettiniz diye sineye mi çekmeliyim? Elbette hayır. Yapılan bir rolde sebep sonuç ilişkisi olmalı. Küfür ettiniz, ne için? Sizi kale almadığı için kışkırtılmış oldunuz. Hiç mantıklı değil.

Yok hayır bir tek siz yürümüyordunuz SS'te dahi başkaları gözüküyor ve karakterim sizden ayrılıp arkadaşıyla oturduğunda konuşuyordu bunları,siz sonradan geldiniz muhabbete. Aslında olan biten hiçbir şey önemli değil,Amerika'lı normal bir karakterseniz polise ihbar edin niye şikayetlerde sürünelim ki? Siz küfürden sonra IC role bile girmediniz, direkt PM attınız. Ocean Bar'da beş dakika dursanız zaten tonlarca küfür duyuyorsunuz. Benim de demek istediğim şu, her küfür edeni şikayet edeceksek bir hafta sonra ne Ocean Bar'da ne başka yerde oyuncu görebiliriz. Karakterim normal bir Amerika vatandaşına küfür ettiyse eğer normal bir Amerika vatandaşı da beni polise şikayet etmeli çok rahatsız olduysa. Gerçekten anlayamıyorum şikayetinizi.

#4 - 30.05.2022 01:40
Bakın, rol play sunucusundayız, "rol play." Kurallar ne için var? Bu gibi ihlaller için var. Yaptığınız bir ihlal, bunu oyun içine yansıtmam hiç etik değil. Ortada bir ihlal var ve bir şey olmamış gibi bunu role dökerek polise ihbar edemem. Karakterinize durduk yere ateş açılsa, vurulsanız polise mi gideceksiniz? Elbette hayır, almış olduğunuz kanıtlar ile foruma başvurup "dm" başlığı altında siz de şikayet oluşturacaksınız, bu bariz. Kurallar bu gibi durumlar için oluşturuldu ve bizlerin de bilinçlenmesi için "Kurallar" bölümünde herkese açık şekilde paylaşıldı. Yapılan bir ihlali oyun içerisine yansıtmanın doğru olmadığından yanayım. Ek olarak role bile girmediniz diyerek yalan konuşmayın lütfen, ekran görüntilerini tekrar tekrar incelemenizi öneririm, sizinle role girdim ve do kanalı üzerinden kale almadığınızı belirttiniz.

-Daha savunma gelmeyecek, sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 30.05.2022 01:42 sweppyz »

#5 - 30.05.2022 01:44
Bakın, rol play sunucusundayız, "rol play." Kurallar ne için var? Bu gibi ihlaller için var. Yaptığınız bir ihlal, bunu oyun içine yansıtmam hiç etik değil. Ortada bir ihlal var ve bir şey olmamış gibi bunu role dökerek polise ihbar edemem. Karakterinize durduk yere ateş açılsa, vurulsanız polise mi gideceksiniz? Elbette hayır, almış olduğunuz kanıtlar ile foruma başvurup "dm" başlığı altında siz de şikayet oluşturacaksınız, bu bariz. Kurallar bu gibi durumlar için oluşturuldu ve bizlerin de bilinçlenmesi için "Kurallar" bölümünde herkese açık şekilde paylaşıldı. Yapılan bir ihlali oyun içerisine yansıtmanın doğru olmadığından yanayım.

-Daha savunma gelmeyecek, sonuçlanabilir.

Ne yaptığım rol durduk yereydi ne de sizi kışkırtmaya çalıştım. Üç cümleden oluşan bir rolden karakteriniz nasıl kışkırdı bunu anlamadım ben de. Hani siz IC olarak bunu belirttikten sonra ben de akabinde hala bu rolüme devam etseydim anlayacağım da ortada elle tutulur bir şey bile olduğunu sanmıyorum. Kararı yetkiliye bırakıyorum.
« Son Düzenleme: 30.05.2022 01:46 FreddyJobs »

#6 - 30.05.2022 04:17
Merhaba, şikayet incelendi. Şikayette ceza uygulanacak kadar absürt bir güvenli bölge ihlali görünmüyor fakat karşılıklı bu tarz diyaloglar olabilir. Güvenli bölge içerisinde bu gibi rolleri yaparken biraz daha dikkatli olalım. @FreddyJobs bu seferlik sizi uyarıyorum, bu tarz rollerden kaçınalım güvenli bölge içerisinde.