Konu: [25.05.2022] Vartavar Karapetyan - Lion Havanessan - Montay Alston  (Okunma sayısı 382 defa)

#0 - 25.05.2022 23:51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Sidelya Vartavar Karapetyan - @fornax34 - Lion_Hovanessian - Montay Alston @tantanayapma

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @raisko Albert Axmedov

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videolarda mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
- Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

- Revenge Kill

- Emote Spam

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kasparov'un bazı karakterleri ile birlik üyelerimizden Albert Axmedov arasında bir sürtüşme yaşanıyor. Kasparov birlik üyeleri Poschevo birlik bölgesinde bulunan kumarhaneden haraç almak için geliyorlar fakat o sırada bulunan birliğimizin karakterleri bunu red ediyor. Verilen cevaptan tatmin olmayan Kasparov oyuncuları da bir süre sonra silahlanarak bölgemizi basıyorlar. Sonuç olarak üyelerinin çoğu düşüyor. Fakat bir saat sonra araçla etrafta turlarken bir anda arkamda Montay Alston karakteri beliriyor, karakterimi takip ediyor fakat bu süreçte hiçbir şekilde telefon kullanmıyor. Bir anda önüme RK'lı durumda olan Kasparov birlik üyelerinden Vartavar ile Lion karakterleri karşıma çıkıyor ve karakterimi yere düşürüyorlar. Daha sonrasında Montay karakteri "Retarted RP" kural ihlalini kapsayan "Yat" kelimesini rolde kullanıyor. Kanıt olarak sunduğum son görüntüde de emote spam bariz bir şekilde mevcut.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Sunucu kuralları kısmında Revenge Kill ile alakalı bir açıklama göremediğim için sadece kuralın adını belirttim. 19:26'da vurulan Vartavar ve Lion karakterleri 20:15'de Revenge Kill sergiledikleri videolarda açıkça belli oluyor. Onaylı bir birliğin R15 ve R16'sının böyle bir kural hatası yapması etik değil. Keyifli forumlar.

« Son Düzenleme: 26.05.2022 00:04 BigBoss »

#1 - 26.05.2022 00:41
Yat kelimesi ile niye şikayet yedim ki? OOC söylenen bir laf değil, OOC olarak sevdiğim bir birliksiniz. Fazla da irdelemeye gerek yok, savaş rollerinde böyle şeylerin söylenmesi çok normal.

#2 - 26.05.2022 00:53
Yat kelimesi ile niye şikayet yedim ki? OOC söylenen bir laf değil, OOC olarak sevdiğim bir birliksiniz. Fazla da irdelemeye gerek yok, savaş rollerinde böyle şeylerin söylenmesi çok normal.

Sunucu kurallarında Retarted RP kuralının son örneğinde gerçekleştirdiğiniz rol ile alakalı bir metin mevcut. Şikayeti sizin açınızdan açma sebebim budur.

#3 - 26.05.2022 04:49
Merhaba, üstte adı geçen bütün karakterler adına savunma yapıyorum, altına ek ileti gelmeyecek.

Öncelikle Retarted RP kural ihlaline; Anlık heyecan/baskı ile "yat" kelimesi kullanılmış ve bir hata yapılmış bir şey olabilir. Rolü baltalayacak veya etkileyecek bir cümle kullanmadığından dolayı es geçilebilir diye düşünüyorum. Ciddi bir kural ihlali olsa savunma yapılabilirdi.

Revenge Kill kural ihlaline gelirsek; Bu konuda SS'lerde görülüyor, yaptığımız hatanın farkındayız, orada karakterlerimiz araba patladığından dolayı düştü diye hatırladığımdan dolayı devam ettik, ek bir durum söz konusu değil.

Emote Spam; Aşağıya atacağım görüntülerde dönen rolden sonra gülmemek elde değildi, kahkahayı kahkahaya bastım. Emote spam olarak adlandırılması beni derinden etkiledi. Şikayeti açan birlik üyesi birliğin R19'u ve bu tarz rolleri yaptırıyor. Kime? Kasparov birlik üyelerine :D

Evet, maskeli birkaç adam Sultan model araçla gelip sizi vuruyor fakat sonra bakıyorum ki yoldan geçen Huntley'i vuruyorsunuz, devam. Birlik rol destekli birlik olmasına rağmen DM arıyor.   O:-)

Her insan hata yapar, kasmayalım bu kadar. Şu şuranın R18'i, bu buranın R20'si. Ne olmuş? İnsanlar birlikte yüksek rankta olunca hata yapamaz mı oluyor?

Şikayet için teşekkür ederim, iyi eğlenceler.  :sampanya:
« Son Düzenleme: 26.05.2022 05:39 Sidelya »

#4 - 26.05.2022 10:15

Emote Spam; Aşağıya atacağım görüntülerde dönen rolden sonra gülmemek elde değildi, kahkahayı kahkahaya bastım. Emote spam olarak adlandırılması beni derinden etkiledi. Şikayeti açan birlik üyesi birliğin R19'u ve bu tarz rolleri yaptırıyor. Kime? Kasparov birlik üyelerine :D

Evet, maskeli birkaç adam Sultan model araçla gelip sizi vuruyor fakat sonra bakıyorum ki yoldan geçen Huntley'i vuruyorsunuz, devam. Birlik rol destekli birlik olmasına rağmen DM arıyor.   O:-)

Her insan hata yapar, kasmayalım bu kadar. Şu şuranın R18'i, bu buranın R20'si. Ne olmuş? İnsanlar birlikte yüksek rankta olunca hata yapamaz mı oluyor?

Kahkahayı bastığınız sırada karakteriniz sistemsel olarak yerde yatıyor ve yaralı konumundasınız. Hiç zarar almamış gibi rol sergilemek biraz gerçekdışına
kaçıyor. Her şeyden önce ilk mermi karşı birlikten geliyor ve Poschevo birlik üyeleri kendilerini savunuyorlar, bölgeyi de. 7 aydır bu birlik bu sunucuda rol yapıyorsa hiçbir zaman savaşma taraftarı olmamıştır. Olayların başlangıcını düşünürsek savaş, sizin tabirinizle DM arayan kişilerin kim(ler) olduğunu görebiliriz.

Olay örgüsü, zaman açışından;

« Son Düzenleme: 26.05.2022 12:51 BigBoss »

#5 - 26.05.2022 12:50

şunuda buraya bırakayım.

#6 - 26.05.2022 14:31
Kasparov-Idlewood koalisyonuna açılan her şikayette bunlar onaylı bir birlik bunların yapması üzücü bla bla gibi kelime kullanıyorsunuz, arkadaşlar biz de insanız, biz de hata yapabiliyoruz. Her şikayette bunu dillendirmeyin, yeni şeyler bulmanızı öneririm. Sonuçlanabilir.

#7 - 26.05.2022 14:45

Kahkahayı bastığınız sırada karakteriniz sistemsel olarak yerde yatıyor ve yaralı konumundasınız. Hiç zarar almamış gibi rol sergilemek biraz gerçekdışına
kaçıyor. Her şeyden önce ilk mermi karşı birlikten geliyor ve Poschevo birlik üyeleri kendilerini savunuyorlar, bölgeyi de. 7 aydır bu birlik bu sunucuda rol yapıyorsa hiçbir zaman savaşma taraftarı olmamıştır. Olayların başlangıcını düşünürsek savaş, sizin tabirinizle DM arayan kişilerin kim(ler) olduğunu görebiliriz.

Olay örgüsü, zaman açışından;

Savaşma taraftarı olmadığı için üst kısımda görüyoruz chate düşen rolleri. Hep destek, tam destek   O:-)

#8 - 26.05.2022 18:30
Ceza verilmeyecek, iyi forumlar.