Konu: [04.05.2022 - Arman Kasparov, Raymond Tarverdyan, Mikaiel Kalasnikhov] İOKK  (Okunma sayısı 241 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.05.2022 01:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Arman Kasparov, Raymond Tarverdyan, Mikaiel Kalasnikhov

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gennadi Glovin

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 00:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: RetardetRp, OOC kanal üzerinden yalan beyanda bulunmak, İOKK, Ortak Nezaket

Alıntı
1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, bir mekan reklamı aldım ve gidip sosyal rol yapmak istememle başlayan olayı anlatacağım. Doğu Sahili'nde bulunan Sunset Bar isimli işletmeye geldim ve merdivenin başında "Arman" isimli karakter duruyordu. Bende bunu umursamayarak devam ederken "Hey, sen şu Social'da bana küfür eden kız değil misin?, Anneni sikeyim senin, orospu kaltak" gibi NonRp hareketleriyle başladı her şey. Çünkü ben bu karaktere Social üzerinden özeline yazıp sövdüğümü veya yorumlarda terslediğimi dahi hatırlamıyorum. Zira 30 yaşında illegal bir adamı canlandıran bu karakter Social'da bir küfür yiyip buna kinlenip suratıma her gece baktıktan sonra aradan bir hafta geçtikten sonra ben mekanına gelince suratımı direkt hatırlayıp böyle bir söylemde bulunması başlı başına absürtlüktür. Daha sonra sadece adamın toksikliğine diş sıkıp mekana inip bira istiyor, adamların bana; "hey, şu kız mekandan çıkınca iyi bir dövün" demesiyle 911'i arıyor ve "şu mekandayım ve silahlı adamlar var stres altındayım" söyleminde bulunuyorum. Tabi bunlar bir anda anadan üryan illegal oldukları için bir tanesi geliyor ve eylem emotesi belirterek; "Eva'nın kolundan tutup yukarı sürükler." Diye emote veriyor ve ben bunu ilk başta görmüyorum. Daha sonra kişiler tarafından PM'den uyarılınca emote'a bakıyorum ve uymayacağımı söylüyorum. Yani zorluk çıkartıp çıkartmadığım sorulabilir veya başka bir alternatif kullanılabilirdi. Daha sonra bunlar bir kişiden fazla çekince çekiştirince artık PG'ye girmemesi için emote atmadan devam ediyor; tek kelime bir şey yazmadan aracıma devam ediyorum. Tabi bu sırada adamlar RetardetRp kavramından bir haber şekilde beni sağa sola vuruyorlar sanki düşmanlarıyım gibi. Bu roller dahilinde ise PM üzerinden "yeni başlamışsın sunucuya, rol bilgin yok" gibi hallere girerek toksikliğini sürdürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
(Burada bana küfür edip dövme olayını söyledikten sonra arkamdan gelip inatla taciz ediyor.)(Bir yandan PM'den durumu açıklamaya çalışıyorum)

(Burada ise iki üç kişi aynı eylemi uygulayınca role uyarak eylemi gerçekleştiriyorum)(Onaylı hood olduğunu iddia ediyor bu sırada PM'den)

(Burada ise barda olduğundan bir haber oluşum üyeleri "Nerede olduğunun farkında mısın kadın?" Diyerek absürt bir gidişata sebep oluyorlar çünkü orası bir malikane veya çete bölgesine benzemiyor.)(PM'den yazdıklarına dikkat ederseniz daha sonra /soru kanalından yetkiliden bilgi ediniyorum ve OOC kanal üzerinden yalan beyan yaptıkları ortaya çıkıyor.)

(Burada ise Social'dan atışmış olsak dahi ki ben böyle bir şeyi hatırlamasam da her normal yetişkin insanın yapacağı davranışları sergilediklerini görüyoruz(!)-RetardetRP)

(Burada ise tabi ki ihlale karşılık olarak ihlal yapmadan rolü sonlandırdıktan sonra yetkiliden cevabımı alıyor ve kanıtlarımı topluyorum.)

Ek açıklamalar(varsa): Yetkili veya şikayetim dışında ve açıklama gereği pek duymuyorum fakat arkadaşın attığı PM'e hitaben söylemem gerekirse 22 yaşındayım ve uzun zamandır şu platform içerisindeyim. Adını duyduğun veya duymadığın sunucularda oldukça fazla mesaim var ve VİCE'a yeni başlamış olmam beni kötü oyuncu yapmıyor. Öncelikle RP yaptığını hatırlatmak daha sonra ise bu oynun dışında bir hayatın olduğunu belirtmek isterim. Yani bir olay olduğu zaman kuyruğu sıkışmış kedi gibi saldırgan tutum izlemene gerek yok komik oluyorsun. İyi oyunlar dilerim, teşekkürler.

#1 - 04.05.2022 02:03
Herhangi bir ihlal olduğunu düşünmüyorum. Her şey rol dahilinde ilerledi. Seni tanımıyorum, etmiyorum. Rol dışında da bir cümle kurmadım.

#2 - 04.05.2022 12:12
  Bahsettiğiniz kural ihlalleriyle hiçbir alakası yok açtığınız şikayetin. Yinede açıklama yapacağım, hiçbir şekilde OOC müdahalede bulunmayıp, herhangi bir oyun dışı  PM veya herhangi bir platformdan sizinle iletişime geçmedim.

Kasparov üyelerinin kalabalık bir şekilde bulunduğu ortamda, 911'i arayarak Magar Assarian karakterini ihbar ediyorsunuz. Buraya kadar karakterim Arman Kasparov'un herhangi birşeyden bilgisi bulunmuyor, ihbar ettiğinizi duyduğumda sizinle IC olarak iletişime geçmeye çalışıyorum. " Bakarmısın, hanımefendi " kelimelerini kullanarak yanınıza geliyorum. Role girmeye çalışıyorum, hiçbir şekilde yaptığım role yanıt vermiyorsunuz ve deskin diğer tarafına gidiyorsunuz. Tekrar sizinle role girmeye çalıştığımda bana agresif bir cevap veriyorsunuz ve mekandan dışarıya çıkartılıyorsunuz. Onca illegal birlik üyesinin önünde, Magar karakterini 911'e ihbar ederken olabilecekleri düşünmüyorsunuz, bu yaptığınız şeye rağmen sizinle IC olarak ılımlı bir şekilde rol yapmaya çalışıyorum ve agresif bir şekilde karşılık veriyorsunuz. Aynı karşılığı siz gördüğünüzde neden şikayet açma gereksinimi duyuyorsunuz?

Ayrıca dışarıda arabaya geçtiğiniz sırada, Raymond Tarverdyan karakterini arabayla ezip gidiyorsunuz, emote ile birlikte aracın altında sürüklüyorsunuz çarparak. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Karakterinizi yakalayıp CK izni mi almalıyız? Arabayla dışarıda çarpma, vurma olayına VCPD birliğinden @iamfinxyy şahitlik yapacaktır. Dün akşam olanlarla ilgili tüm yapacağım açıklama bu kadar, karakterim herhangi başka birşeye dahil olmadı. Aslı olmayan bir şikayet açmadan önce kendi çıkardığınız problemin, aktif rol ortamını nasıl bozduğuna kânaat getirin öncelikle. İyi forumlar.

#3 - 05.05.2022 18:00
Raymond karakteri agresif tutumunu OOC'e taşıdığı için ceza alacak, onun dışında herhangi bir problem yok.