Konu: [04/MAY/2022] HATALI EMOTE KULLANIMI,YASAKLI ROLLER  (Okunma sayısı 282 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.05.2022 20:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  @BatuhanC the Emperor, Maske_27030, Ghaalen Howell

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Stocker Ruffo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04/05/2022 02:58

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri

>GOOA(Gun Out Of As) Veya Hatalı Emote Kullanımı
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY
a) Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

b) Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

2.2) ÇATIŞMA, SAVAŞ, BASKIN

İllegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez. Birlikler olası saçma sebeplerden dolayı, (kaza yaptık, bana laf etti, yanımdan hızlı geçti, selam vermeyerek saygısızlık yaptı(?) gibi sebeplerden dolayı başka bir birliğe veya kişiye ateş ediyorsa, birlik üyelerinden hangisi yaparsa yapsın bu durumdan dolayı doğruca Birlik Yönetimi sorumlu tutulur.  Ek olarak, tüm bu örneklerle birlikte diğer "saçma" ve gerçek dışı sayılabilecek örneklerle beraber, hangi durumun geçerli, hangi durumun gereksiz DM/Savaş çığırtkanlığı olduğuna kararı FM Üst yönetimi verecektir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Bu arkadaşların benimle husumeti vardı ve ben yine olduğu gibi kendi halimde bir karakterle sosyalrp halindeyken bisikletiyle yanıma gelip "orospu kaltak" gibi yönettiği yetişkin karakterine yaraşır bir rol sergiledi(!) akabinde bu kadar tahrik edilince  aracımla yanına gidip SS'te görülen emoteyi verdim ve bisikletten inmeyip rolüne devam etti PM'den uyardım kendisini ve bir anda birliğinden arkadaşları gelip SS'te görülen emote ihlalini yaptılar. Akabinde bulunduğumuz bölgede silah çekip bir anda ateş açtılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

log kaydı kanıt yerine geçmese dahi atma gereği duydum çünkü iki SS arasında kalan yerde tahrik ettiği texti göstermek istedim ve bu yüzden attım

Ek açıklamalar(varsa): @southliberty isimli yetkilinin kendisine açtığım şikayet sonuçlanıncaya kadar konuma bakmamasını rica ediyorum.

#1 - 07.05.2022 14:34
Bu zamana kadar hakkımda açılan en garip şikayet olarak görüyorum. Karşı rol hakkı tanımadan karakterimi ezmeye çalışıyorsun, sunucu üzerinde sistemsel yapamadığın hiçbir şeyin rolünü yapamazsın. Karakterim sistemsel olarak da bisikletten düşmüyor, vursan bile en kötü ufak sıyrıklar ile sağ tarafa sıçrar. Biraz gerçekçi bakarsak gerçek hayatta bir insan üstüne araba sürüldüğü zaman aradaki mesafeyi hesaplayıp kendini sağa/sola atabilir. Kendini kurtarmak için hareketler yapabilir. Karakterim öylesine ezilmeyi beklemeyecek ya? Karşı rol hakkı tanımadan tek taraflı rol yapamazsın. Absürt bir durum olduğunu düşünmüyorum, gerçekçi düşünelim.

İkinci ekran görüntüsüne gelecek olursak, chatlog konuşmaları kanıt niteliği taşımıyor. Açıklama yapacak bir şey göremiyorum.

Üçüncü ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere rolü rolde bırakmayıp rol esnasında beni sürekli PM üzerinden rahatsız ediyorsun. Rolün rolde kalmasını ve böyle saçma bir şikayete dönmemesini isterdim fakat sen bunu yapamamışsın. Karakterim onaylı bir birliğin patron karakterlerinden birisi, yaptığın roller, karakterinin sergilediği tavırlar sonucunda vuruldun. Şikayetinde şu tarz bir cümle kurmuşsun; "Bu arkadaşların benimle husumeti vardı."
Seni tanımam, etmem. Ne husumetim olsun? Karakterlerimizin husumeti vardı, benim OOC kişiliğimin değil. IC/OOC kavramını ayırt edemeyip şikayet oluşturma lütfen. Son birkaç gündür hep aynı kişi tarafından şikayet alıyorum ve tamamen rolü rolde bırakmamasından kaynaklı. Ben senin OOC kişiliğine bir şey yapmıyorum, tamamen rol arkadaşım. Ortada bir emote ihlali göremedim. Onaylı bir birliğin patron karakterini ezmeye kalkıp, geçmiş olaylara rağmen hiçbir şey olmadan kalkıp gidebileceğini düşünüyorsan maalesef ki yanılıyorsun. Şikayeti inceleyecek kişi geçmiş olaylara dair ekran görüntüsü isterse konu altından ya da herhangi bir yerden iletirim. Karakterimi ezmeye çalıştığını gören dost birlik üyeleri de müdahale ediyor. Her şey yine rol dahilinde ilerledi. Karakterinde rollerini ona göre şekillendirirsen hiçbir problem kalmaz. Rolde yapılan hareketler içinde şikayet açmana gerek kalmaz. İnceleyecek yetkiliye kolay gelsin.

#2 - 07.05.2022 14:37
@RenaX ve @Vicolays dostumun da yaptığı herhangi bir emote hatası yok. Bu arada iki dostum da farklı bir birlik üyesi, şikayet oluşturmadan önce bari iyi kontrol et. Silah çekerken uzun uzun emote vermemize gerek yok. Anlaşılır ve öz emoteler de yeterli oluyor. Sonuçlanabilir.

#3 - 07.05.2022 14:56
@BatuhanC the Emperor gerekli savunmayı yapmış, daha bir şey yazmamıza gerek yok. Sonuçlanabilir.

#4 - 07.05.2022 15:12
Merhaba,

İki tane Aşama 4 birliğin üst rütbede bulunan üyelerine karşı yaptığınız roller hoş olmamış. Nerede, ne şekilde olursa olsun karakteriniz onlardan korkmak zorunda çünkü sivilsiniz ve suç şehri olarak nitelendirdiğimiz bir ütopyada karakterlerimizi yaşatıyoruz.

Şikayette bir sorun yok fakat bu Fear RP durumu sizin tarafınızdan tekrar ihlal edilirse CK hakkınız karşı tarafa verilebilir, ne de olsa sunucunun iki onaylı birliğinden iki yetkili var karşınızda.

Son olarak “şu admin şikayetime baksın şu bakmasın” gibi bir hakkınız bulunmuyor, belirteyim.

İyi eğlenceler, şikayet kapatıldı.