Konu: DM / Tysean_Devonish-Ghaalen_Howell  (Okunma sayısı 171 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 29.04.2022 20:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: TyseanDevonish-GhaalenHowell / @rollinpeace @Vicolays

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videoda Mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Merhaba, alt karakterimle gündelik rollere girmeye giderken aracım El Corona'da olduğu için aracımı almaya gidiyorum. Alıyor ve turluyorum.
El Corona'dan geçiyorum diye aracımı yakın takibe alıyorlar. Burada bir sorun yok alabilirler ve yoluma devam ediyorum.
Bir anda arka tarafımda beliren şahısları karakterim farkediyor. Kişilerle bir rol geçmişim veya kendilerini takip etmişliğim yok. Karakterim sadece geziyor ve takip ettiklerini anladığım zaman "Hey!" dediklerinde bile duruyorum, kendilerinden kaçmıyorum çünkü onları tanımıyorum.
/acam 1 atıyorum ve iki kere enter tuşuna bastığım için araçtan sistemsel iniyor. Herhangi bir emote vermeden aracıma tekrar biniyorum ve ne olduğunu anlamadan biri arkadan silahına davranır diye emote verip M4 ile ateş ediyor. Öbür karakter ise tabanca ile ateş ediyor ve vuruluyorum.
Benim karakterimin El Corona'da takılmadığını ve sadece oradan geçerken gördüğünü biliyorum. Bana PM üzerinden El Corona'da geziyordun diye bir mesaj geldi, bu işin daha garip kısmı.
El Corona bölgesi şehirde olan en aktif bölgelerden biri ve günde toplasan kaç araç geçiyor. Her geçeni, oradan dolaşanı yakın takibe alıp arabadan indi diye vuramazsınız.
Ben camı açarken sistemsel bir şekilde çift enter bastığım için iniyorum evet ama herhangi bir silahım veya mevcut bir emotem yok. Neyi gördünüz de silahına davranır diye bir emote verip karakterimi taradınız? Sizin için tehdit oluşturacak bir hareket mi yaptım, silah mı çektim? Hiç sanmıyorum.
Zaten bana Hey! Diye yaklaşan tanımadığım birine neden silah çekeyim? Tanışmıyoruz, onlar da beni tanımıyorlar. Fakat orada takılıp takılmadığımı öğrenmeden veya sorgulamadan beni direkt olarak vuruyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Video;
https://streamable.com/9eqo2r
Şahsın PM yoluyla yaptığı savunma;
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):
Alt karakterim 14 seviye ve her gün sıkıldıkça ve rol olmadıkça eğlenmek için giriyorum. Kimse sizin video çıkarmak için yaptığınız rollere katlanmak zorunda değil, şahsın bana PM'den yaptığı savunma yaptığı rolden daha da saçma. Bilerek mi böyle bir şey yaptılar bilmiyorum ama onlara herhangi bir şekilde bir yaklaşımda veya tehditkar şekilde yaklaşmadım, karakterim kendi halinde takılan bir karakter ve El Corona ile en ufak bir bağı bulunmuyor, ayrıca sivil.
Şikayet açmamak için uğraşıyorum ama yaptığınız roller cidden etik değil, birisi sırf oradan geçti diye hiç bir şekilde sorgulamadan pat diye vuruyorsunuz.

#1 - 29.04.2022 20:59
Savaş durumu mevcut, bu arkadaşın sürekli el coronaya girdiğini gördük ki arkadaş videoya el coronada başlıyor zaten. El coronada inip zaman geçirip geri bindiği oluyordu. Kişiyi takip ettik ve arkasındayken indiğini gördüm, o sıra uzaktım ve emote'un düşeceği bir açıda değildim. Arkadaşın arabadan inmesiyle ve Tysean'in kaçmasıyla ben silah çektiğini düşündüm ve hemen arkasında arabadan inip vurdum. O an ben yanlışlıkla enter'a bastığını bilemem. Ayrıca savaşta olduğumuz bir birliğin yan karakterle gezip yerlerimizi discorddan söylemesi hem 2. karakter kural ihlali hem metagaming sebebi. Son 2 gündür sen ve senin gibilerin boş şikayetleriyle uğraşıyoruz, daha fazla ooc kin yapmadan sakinleşin. En azından açık aramayıp role girin.

#2 - 29.04.2022 21:24
Alıntı
Tysean'in kaçmasıyla ben silah çektiğini düşündüm ve hemen arkasında arabadan inip vurdum.
Onun kaçması için herhangi bir tepki vermiyorum, kaçmıyor geri çıkıyor.
Alıntı
O an ben yanlışlıkla enter'a bastığını bilemem.
Bir insan arabadan indi diye de onu vurma hakkın yok, silahına davranır diye emote veriyorsun. Sana silah mı çektim de silahına davranıyorsun?
Senden kaçıcak olsam zaten en başından durmaz gaza basmaya devam ederdim. Bana hey! Diyorsunuz, sonrasında da sorgulamadan vuruyorsunuz. Karakterin şizofreniliği var herhalde.
Alıntı
Ayrıca savaşta olduğumuz bir birliğin yan karakterle gezip yerlerimizi discorddan söylemesi hem 2. karakter kural ihlali hem metagaming sebebi.
Hoodumuz bomboş, kime neyi söyleyebilirim? Buna dair en ufak bir kanıtın varsa sun, burada chat yapmanın bir anlamı yok. Zaten hoodda olmayan kişiler yüzünden beni takip ediyorsun, neymiş el corona'da dolanıyormuşum. Dolanan herkesi vurma hakkın yok, orada aktif bir savaş da dönmüyor çünkü savaş döndürebileceğin kimse mahallede bulunmuyor.
Alıntı
Son 2 gündür sen ve senin gibilerin boş şikayetleriyle uğraşıyoruz, daha fazla ooc kin yapmadan sakinleşin. En azından açık aramayıp role girin.
Role girmek mi? Yaptığın şeyi görüyorsun, El Corona'dan geçen biriyle en ufak bir role girmeden onu vuran sensin. Forum üslubunu da takın, şikayet açma hakkımız var sen de savunma yapacaksın bir ihlal görüyorsam, şikayet açmak en doğal hakkım. Savaşla alakası olan bir karakterde değilim, El Corona'da sosisli falan da yemiyorum aracımla oradan geçiyorum. Bu senin beni vurabileceğin anlamına gelmez. Zaten devamında benimle role girmeye çalıştığınızda ne kaçıyorum, ne de size karşı en ufak bir yaklaşımda bulunuyorum. Buna rağmen vuruyorsunuz. Bunun dışında her savunmanızda aynı muhabbet yok kin yapmakmış yok açık aramakmış. Seninle en ufak bir bağımız bulunmuyor, OOC 'de hayatımda hiç konuşmuşluğum yok. Yani sana karşı nötr bir durumdayım ama ben ihlal olduğunu düşündüğüm bütün olaylarda şikayet açmaya geliyorum. Forum bu yüzden var, bilgin olsun.

#3 - 29.04.2022 21:46
Şizofreni olmalı karakter zaten, her an öldürülebilir, her an mermi yiyebilir. Bunun bilinci ile karakter bir işe girişiyor. Şikayet sonuçlanabilir.

#4 - 03.05.2022 10:58
Merhabalar, şikayet incelendi. Şikayet açılan taraflar ceza alacak.

El Corona'da gördüğünüz için onlara sıkamazsınız. Realistik düşünecek olursak El Corona mahallesinde sadece çete üyeleri değil, sivil insanlar yaşıyor. Ya da mahalle dışından birileri oraya herhangi bir iş için gelmiş olabilir. El Coronadan çıktı kesin Sureno mensubu bu, diyip sıkamazsınız. Aynı şek Idlewood için de geçerli.