Konu: [20.04.2022 - Keywons_Vondell] Aktif rolde /q atmak.  (Okunma sayısı 157 defa)

#0 - 20.04.2022 21:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Keywons_Vondell - @elcavo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Marcus_Clifford - @cadeus / Sonny_Blanchard - @notoriousR0GUE

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.
41- ) Meslek Araçları Kullanımı

Meslek araçları yalnızca meslek araçlarının rotasyonları dahilinde kullanılabilir. Meslek araçları herhangi bir sebeple kişisel amaçlar adına kullanılamaz.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Keywond Vondell adlı arkadaş CCTV kayıtlarına yakalanması üzerine Ocean Docks'a gittiğimizde trucker bölgesinde olan meslek araçlarından birini kullanarak rota dışına çıkarak kişisel kullanım kapsamında polisten kaçmaya başladı. Bir süre takip sonrası arkadaş meslek aracı olduğu için araçtan inerek bug abuse yaparak Ocean Docks'a ışınlandı. Bug abuse için kanıt yok ancak mavi tanker kullandığı hakkında ekiplerin update bilgisinin olduğu ss mevcut. Ocean Docks'a bug ile gidip gözden kayboldu. Bir süre aradıktan sonra suyun içinde olduğunu fark edince tekne ile gidip beanbag uyguladık. Belirtilen ekran görüntülerinde olduğu beanbag yemesine rağmen oldukça rahat şekilde küfür edip oyundan çıktı. Oyuna hiçbir şekilde girmedi, beş dakikadan fazla bir süre Q attığı yerde durduk. Oyuna girdiyse bile bize ulaşmadı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: --- Küfür edip Q attığı ekran görüntüsü.

--- Meslek aracını kişisel kullandığı hakkında ki ekran görüntüsü. Oyun içi chatin görüntüsü..

Ek açıklamalar(varsa): Powergame kapsamı yönetici kararına bağlı, rol diyip eklemedim. Bug Abuse kullanması hakkında bir kanıt bulunmuyor ancak kendi isteği ile oyundan çıktığı ve meslek aracını kişisel kullandığı hakkında ekran görüntüleri mevcut. Arkadaş silahını kaybetmek istememiş anlaşılan. Silahına el koyulması ve IC hapis atılması gerekiyor. 1.23 - Deagle ve 1.26 kapsamından.

#1 - 21.04.2022 01:57
Mouse ile scroll atarken CTRL'ye bastım, çar ateş etti. /b'den dell attım, şahitlerim, Noumouke_Nox, tırı aldım mesleğe başlayacağım ve bir anda polisler benim önüme atlıyor. Benim sıktığımıda muhtemelen arkadaşları Discrod üzerinden söylüyor. Muhteşem bir rol çeviriyorlar, ben de bug abuse yaparak geri kaçıyorum. Discord'da olayı anlatıyorum, bir anda denize atlayıp beni alıyorlar ben de Fail RP yaptıkları için /q attım, cezamı da çekerim. Hiç de inkar etmiyorum, hayır ne alaka olduğunu anlamadığım halde bir anda önüme atlıyorlar. Arkamda dorse var, bana sağa çek falan diyorlar. Ben de /q attım.

#2 - 21.04.2022 01:58
Bu arada fotoğrafların da gözükmüyor, tekrardan yükleyebilirsin.

#3 - 21.04.2022 01:59
Silahımı kaptırsam para verip geri alabiliyorum zaten, fakat hatalıysam oyuna girerim, jaili atarsınız. Silaha da istediğiniz gibi el koyarsınız, sıkıntı yok. Buradan ulaşabilirsiniz.

#4 - 21.04.2022 02:36
Şöyle ki ateş açtığın yerde CCTV kameraları var. Direkt bize bildirimi düşüyor, bu sırada neredeyse bütün PD üyelerine bu yansıyor. Yani kimse discord üzerinden bir şey söylemiyor birbirine. Seni durdurma sebebimizde bu, silahının olduğunu biliyoruz. Rolü de bu şekil yapabiliriz, gelip seni tutuklayıp götürürüz. Eğer yanlışlıkla ateş açtıysan ve bizim geldiğimizi görüyorsan rolü sürdürüp kaçtıktan sonra bug abuse yapmaman gerekiyor. Bağlantı koparmayı söylemiyorum bile. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsan rapor atar yetkili istersin ya da sürekli roleplay kuralına uyar devam edersin. Silahlarının gitmesini sağlamak ve jail yedirtmek için açmıyorum bu şikayeti. O kadar yapılan rol sonu bu şekil davranışlar inan insanın canını sıkıyor. Üstüne sunucu içinde oynayan, aktif olan eski bir arkadaşsın, bu tür davranışların insanı rolden soğuttuğunu bilmen gerekiyor.

Spoiler: GösterGizle

#5 - 21.04.2022 03:33
Şahitliğimi onaylıyorum.

#6 - 21.04.2022 14:56
Birincisi discord üzerinden konuşma gibi bir durum söz konusu değil, ikincisi yanlışlık ile ateş açmış olsan bile bu senin bug abuse yapmanı ve /q atmanı gerektirmiyor.

#7 - 21.04.2022 17:48
İstemsiz olarak ateş etmiş olsanız bile bu durumu role yansıtmanız gerekiyor, pd üyeleri sizin istemli ya da istemsiz ateş ettiğinizi bilemez. Silah silinecek, karakter IC hapis süresi de eklenerek ceza alacak.