Konu: [20.04.2022 - Delantes_Mundera , Dante_Manzana] Fear rp, Metagame  (Okunma sayısı 154 defa)

#0 - 20.04.2022 17:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Delantes_Mundera @jeaxys , Dante_Manzana @Forzabey

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.04.2022 - 16:02-16:04

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
Alıntı
1.4) BÖLGE SİSTEMİ VE BÖLGE KURALLARI
3- Bölge sistemine sahip oluşumlar, mantık dahilinde bölgelerinde bulunan diğer illegal oluşumlara üstünlük sağlayabilirler.  Bir bölgede diğer birliklerin rol durumunda belirgin bir üstünlük yoksa Fear RP yapması gerekir.

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Saat 16:02'de karakterim bisikletiyle birlikte şehri dolaşırken siyah Alpha model araç ile üstüne sürüldü, bir kaç kez karakterim düşürüldü. Kaza rolü yaptım ancak karşı taraf umursamadan gitti. Peşlerinden gittim ve Idlegas'da durdukları sırada kendileriyle role girdim. Rolde birliğimin bölgesinde olmalarına rağmen ırkçı bir tavırla konuşmada bulundular, karakterimin konuşmasına izin vermeden arabayı çalıştırıp gittiler. Peşlerinden gittim ve Mulholland köprüsü altında, Commerce eski avukat binası yakınlarında kendilerine ateş açtım. Bölgeden kaçmalarının ardından kendilerini kovalamaya devam ettim, görüşüm kaybolunca şehirde dolaşmaya devam ettim. Tekrar görüşüm olduğunda bu sefer arabanın içinde sadece Delantes Mundera karakteri vardı ve East Vice'dan Las Colinas tepeliğine doğru çıkıyorduk. Lagdan dolayı bisikletten düştüm ve yaralı rolü yaptım, rolü gerçekleştirirken Delantes Mundera karakteri karakterime hakarette bulundu ve emote ile ayağa kalktım. Kalktığım sırada sarı FCR-900 model motor ile yanımıza Dante Manzana karakteri geldi, motordan indi ve pompalısını gördüm. Pompalıyı gördüğüm gibi silah çekme emotemi verdim ve kendisine ateş açtım. Bu sırada Delantes Mundera karakteri bana yumrukla saldırdı. Dante Manzana karakterine IC yollar ile herhangi bir haber verilmemesine rağmen bizi nokta atışı bulması mix yapıldığının açık bir şekilde kanıtıdır. Delantes Mundera karakteride bana yumrukla saldırması çok ofansif bir davranıştı. Bana yumrukla saldırmak yerine korkup kaçma rolüne girişseydi şuanda benim karakterim RK'lı değildi, Dante Manzana karakterini kaçırma rolü yapıyor olacaktım. Dante Monzana karakterini sistemsel yere düşürmemin ardından akabinde Delantes Mundera karakterinin yumruk atmasıyla bende sistemsel düştüm. Şikayetini açmış olduğum kişiler ile pm'den iletişime geçtim ve yaptıkları ihlalleri anlatmaya çalıştım ancak gözle görülür bir kanıt gösteremediler, soluğu şikayet açmakta buldum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Delantes Mundera karakterinin ve Dante Monzana karakterinin CK iznini FM ekibi tarafından talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 20.04.2022 17:39 NOVA »

#1 - 20.04.2022 17:36
Altını çizerek belirtmek istiyorum. Ateş açma sebebim arabayı benim üstüme sürmeleri değil, birliğimin hood bölgesinde karakterime ırkçı bir tavır sergileyip konuşmama izin vermeden gitmeleridir. Arabayı direklere vura vura süren birisine karakterimin tavrı sert olabilir ve üstüne üstlük birde karakterimin zayıf yönleriyle uğraşmalarıda silah çekilmesini tetikledi..

#2 - 20.04.2022 20:45
@jeaxys @Forzabey 12 saat içinde savunmanızı gerçekleştirin.

#3 - 22.04.2022 18:35
12 saat savunma gerçekleşmedi, şikayetin sonuçlanması bekliyorum.

#4 - 24.04.2022 11:48
Merhaba,

Savunma tarafından Delantes karakteri ceza alacak.

Ek olarak attığınız videoyu incelediğimizde yapılan tüm bu rolün bir trafik kazası sebebiyle olduğunu görüyoruz, Alpha model araç size çarpıyor ve karakteriniz buna sinirlenip, bisikletiyle arabayı takip ediyor ve müsait olduğu bir yerde ateş açıyor. Bu tamamen DM amacı güdülmüş bir rol gibi görünüyor. Karakteriniz silah çekmek yerine gidip onlarla konuşabilir, tartışabilir fakat trafik kazası sebebiyle gidip silah çekemez, bu OOC kurallarda yer alıyor. Trafik kazası sebebiyle kavga etmeniz bile ihlal oluşturuyorken, sizin silah çekmeniz direkt olarak DM ihlali oluşturuyor.

Delantes Fear RP ihlali, Jahir karakteride DM sebebiyle ceza alacak.