Konu: [15.04.2022 - Vertaim Zebunyan, Jebbas Sweeft] Metagaming  (Okunma sayısı 254 defa)

#0 - 15.04.2022 21:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vertaim Zebunyan @FrolloTR Jebbas Sweeft @kaganberkaykzl0

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntüsü

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Dört gün önce maskeli polisten kaçıyordum, polisler kasparov bulvarnın orada tekerime ateş açtı, üzerimde silah olduğunu biliyorlardı. Motorum kullılamaz hale gelince inip polislere ateş açıp kaçmayı planlıyordum. İşler o şekilde ilerlemedi, yakalandım. Bu kesiti youtube'da paylaştım iki gün önce, şikayet ettiğim arkadaşlar büyük ihtimalle videomu izleyip, IC olarak bulvarda ateş açtığımı söylediler. Nereden öğrendiğini sorduğumda Jebbas karakteri IC bana söyledi dedi. Karakterim polise ateş açtığı sıra kaçtığı sıra sürekli maske takıyordu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

2.26
Maskeli olduğuma dair kanıt

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 15.04.2022 22:13
@FrolloTR adına;

Merhaba Dipsy. Videonu izlemedim, yalan söylemeye gerek yok. O sıktığında otoparkın 2. veya 3. katındaydım (afk). Oyuna arada dönüyorum bir şeyler oluyor mu diye bakmaya ve ateş seslerini duydum ve baktım. Şu anda videonu izledim fakat izlerken çıkmamışım. SS almadım, gerek duymadım çünkü şikayet geleceğini sanmıyordum. 2. olarak rolsel sonuçlarına gelirsek sıktığın yerin yanında kamera var. 3. olarak skin takibi yapabilirim. (o skini sadece sen de gördüm. Ayrı olarak maske takman skin ile bir bağlantı. Maskeliyken sıktığın skin ile geziyorsun. PDlerde skin takibi yapabiliyorlar.) Bunun sonucunda sana rolsel yaptırım uyguladım, biliyorsun. 4. olarak rolsel sadece sıktığını belirtmişim. Kötü bir amacım yoktu, emin ol. (ss koymadım, sslik bir savunmaya gerek yok.) İyi günler, Dipsy.

#2 - 15.04.2022 22:40
@FrolloTR adına;

Merhaba Dipsy. Videonu izlemedim, yalan söylemeye gerek yok. O sıktığında otoparkın 2. veya 3. katındaydım (afk). Oyuna arada dönüyorum bir şeyler oluyor mu diye bakmaya ve ateş seslerini duydum ve baktım. Şu anda videonu izledim fakat izlerken çıkmamışım. SS almadım, gerek duymadım çünkü şikayet geleceğini sanmıyordum. 2. olarak rolsel sonuçlarına gelirsek sıktığın yerin yanında kamera var. 3. olarak skin takibi yapabilirim. (o skini sadece sen de gördüm. Ayrı olarak maske takman skin ile bir bağlantı. Maskeliyken sıktığın skin ile geziyorsun. PDlerde skin takibi yapabiliyorlar.) Bunun sonucunda sana rolsel yaptırım uyguladım, biliyorsun. 4. olarak rolsel sadece sıktığını belirtmişim. Kötü bir amacım yoktu, emin ol. (ss koymadım, sslik bir savunmaya gerek yok.) İyi günler, Dipsy.
Polisi atlatıp güvenli bir yerde kıyafetimi değiştirip maskemi geri takmıştım. Polise sıkarken başka pembe gömlekli bir skin giyiyorum.
Spoiler: GösterGizle

Sıktığım skin ile gezmiyorum, gölgelerden kaynaklı fark etmemiş olabilirsin.

#3 - 16.04.2022 00:23
@FrolloTR adına;

Şikayet sonuçlanabilir.

#4 - 17.04.2022 04:08
Savunma yapma gereği duymuyor sanırım. @kaganberkaykzl0

Sonuçlanabilir.

#5 - 20.04.2022 06:06
Maskeyi ateş etmeden önce takmışsın, haliyle bu da CCTV sistemini abuselamak oluyor, tekrar yapmayın. Şikayetçi olduğunuz oyuncularda sizi görmüş gibi rol yapabilirler, burada herhangi bir problem görülmüyor.