Konu: [12.04.2022 - Ceco Enyo, Berisha Beridze] Birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 149 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.04.2022 00:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ceco Enyo @DDipsy  Berisha Beridze @LaLa

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Daisy Walsh @Levin404

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20:57 12/04/2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar, belirtilen tarih içerisinde suçlu durdurması yapıyorduk. Sırası ile durdurmaları yaptık ve en sonunda aradığımız kişiye geldik, Ceco. Ceco'yu araç dışında indirdik ve yol ortasında beklettik, daha öncesinde telefon ile konuşuyordu fakat bunu bir süre sonra engelledik. Yol ortasına gelince, bir anda hiçbir şey olmamış gibi köprüden aşağıya atladı ve arkadaşının arkasına atlayıp bölgeden uzaklaştı. Bölge araması yaptık, bir süre sonra ID'sini kontrol ettiğimde oyuna giriş sağlamadığını farkettim. Oyunda daha 15 dakika geçmeden Quit atmayı tercih etmişti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Metagame yaptıklarını düşünüyorum, motor sürücüsü için sadece metagame kural ihlali geçerli. Umarım gerekli sonuçlara ulaşır, iyi forumlar.  :manifdog

#1 - 13.04.2022 00:45
Merhabalar, kendim ile ilgili savunmayı yapıcağım, bana mix üzerinden şikayet var sanırsam bu yönden değerlendiriceğim, önelikle oradaki tüm ekipler zaten telefonda mesajlaşmaların, konuşmaların farkında bunun ikazını zaten yapıyorlar, telefonu kurcalama diye. Ortada aktif bir haberleşme var, arkadaşın Daisy ile pm konuşmasında Daisy bunu belirtmiş zaten. Atıcağım videoda chati okuyarak yazışmalara bakılabilir, Radoslav ve Ceco'nun üstünde silah olduğunu karakterim biliyor, ve bana polis bizi çevirdi diye mesaj geliyor, otomatik olarak ikisinden birini kaçıracağım. Konum istiyorum ve konum geldikten sonra kabul edip köprüye gidiyorum, zaten çevire sırasında yukarıdan köprüyü izliyordum. Videoda bir kısmı bulanıklaştırdım bunun sebebi Radoslavın rehberindeki kayıt isimlerinin ve numaraların gözükmemesi, gerekirse yetkili kişiye orjinal halini atabilirim.  :manifdog

#2 - 13.04.2022 02:23
1- Powergaming
Atladığım nokta

(Ekran görüntüsünü biraz uzaktan almış olabilirim, yüksek gözüküyor olabilir)

Arandığımı biliyordum, üzerimde silah vardı, en ufak hareketimde/kaçmamda ateş edeceklerini bilidiğim için oradan atlayarak benim için bekleyen motora ulaşmak istedim.
Karakterimin boyu 1.83 o anda emote vermemiş olabilirim ama sarkınarak atlanabilecek bir mesafe var.

Başta da dediğim gibi, en ufak hareketimde ateş edeceklerini bildiğimin kanıtı. Atladıktan hemen sonra ateş açılıyor. Sarkınma emote'u vermeye kalksam veya yere düştüğümde takla atma/geri kalkma emote'u versem vurulup hemen düşeceğimi biliyorum.

(Samp fiziklerine göre oradan atlıyorum ve can barıma bakarsanız canım bile gitmemiş)

(Atlamadan önce canım)

2- Metagaming
Öncelikle bütün gün birlikte olduğumuzun kanıtını bulabildiğim ssler ile ekleyeceğim.

(Chatlogluk bir durum olmadığı için karaladım yönetici isterse özelden atabilirim)

Berisha karakteri silahımın olduğunu biliyordu, bütün gün beraber dolaştık. Polis bizi durdurmadan önce motorla arkamızdaydı polisin bizi durdurduğunu görünce üzerinde silahı olduğu için uzaklaştı. Ve silahını bırakıp aynı noktaya geri geldi. Berisha motorla peşimizdeydi geziniyorduk. Şimdi de olduğu gibi, şikayette sonradan desteğe katılan ekip (şikayeti açan kişi) peşimizde olduğunu bilemezdi. O yüzden yine de Radoslav sms atıyor.

3- VCPD'ye Karşı Kurallar
Evet, motorla kaçtıktan sonra hemen evime gidip kapıyı kilitleyip oyundan çıkış sağladım.

15 dakika geçmeden quit attığımın ihlal olduğunu biliyordum. Anlık oyun heyecanı ile unuttum çıkış yaptım. Sonra ihlal olduğunu hatırladım 21:30 gibi tekrar oyuna girerek devam ettim. (Yarım saat sonra)

23:50 gibi evime baskın yapıldı, silahımın aranması vardı ve tutuklandım. IC olarak cezamı çektim.

VCPD'ye Karşı Kurallar konusunda 15 dakika dolmadan çıktığım için özür diliyorum. Sonuç olarak IC jail yedim. Yöneticinin insiyatifine kalmış.

#3 - 13.04.2022 08:31
Merhaba, karakterin IC yakalandığı için 15 dakika ihlali için herhangi bir yaptırım almayacaksın fakat tekrar bu tip bir durumun içinde olursan daha ağır bir şekilde ceza alabileceğini unutma lütfen.

Bu konuda seni uyarıyorum, başka bir problem görünmüyor. İyi forumlar.