Konu: Mia Russel [Aktif rolde /q]  (Okunma sayısı 190 defa)

#0 - 01.04.2022 03:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Mia Russel @raisko

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kevin Paul

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videoda mevcuttur.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar. Mia Russel adlı karakteri sevk edecekkten rolün ortasında kendi isteği ile çıkış yaptı. Bir süre bekledik fakat oyuna geri dönmedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
EK-1
EK-2
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin cezasını ana karakterine aktarılmasını istiyorum. İyi geceler.

« Son Düzenleme: 01.04.2022 03:19 ZerunA »

#1 - 01.04.2022 03:19
Yarın yapacağım savunma.

#2 - 01.04.2022 03:20
Yarın yapacağım savunma.
Ne zaman istersen yapabilirsin.

#3 - 01.04.2022 03:31
Savunmamı yarın yapacaktım ama çok bekletmeden bu saatde açıklamak kararını aldım.

İlk öncelikle 02:32 gibi role başlıyoruz ((tahminen en fazla 30dakika gibi sürer düşündüm)) rol uzandıkca uzandı ve bu 03:06'a kadar uzandı.

Rolü bitirmek istemeyen Kevin_Paul karakterini yöneten şahıs acelemen olduğunu bildiği halde rolü uzatmaya başladı; "Benim biraz senet işim vardı, işim vardı benim"

En son çare fast rp istedim ve onuda kabul etmediler.

PM kapalı olan Kevin ve onun yanında rol yapan Sophia ikisinede PM atmayı denedim ve PMleri kapalıydı.

Carol karakteride roldeydi ve PM attığım zaman cevap vermedi.

Burada sadece eğlenmek adına rol yapmaya giriyoruz ve yaptıklarımız sadece oyunda kalıyor bunu unutmayın, kendinizi çok kaptırmışsınız ve o noktaya gelmişsiniz ki cezamın rol yaptığım Mia'ya değilde ana karakterime aktarılmasını istiyorsunuz.

Pekala benim de bir isteğim var, Kevin_Paul ve Cesar_Caver karakterinin de toxic adı altında platformdan uzaklaşmasını istiyorum. Aynı platform da oyun oynamak/rol yapmak istemiyorum. İyi günler.

« Son Düzenleme: 01.04.2022 03:53 raisko »

#4 - 01.04.2022 03:32
Yarın yapacağım savunma.
Ne zaman istersen yapabilirsin.
Çok bekletmek istemedim, yaptım savunmamı

#5 - 01.04.2022 03:48
Selam, cezalı olduğum için şikayeti arkadaşıma açtırdım. Konuya ilişkin kısa bir özet geçeceğim.

Alt karakteriniz ile yaptığınız troll davranışları tasdik etmediğimi öncelikle belirtmek istiyorum. Ve bu konuya ilişkin nasıl bi' savunma yapacaksınız epey merak ediyorum. Video kaydının öncesine baktığımız zaman rolde durumu yokuşa siz sürdünüz. Sadece bizi değil, avukat karakterini de ne kadar OOC tabanlı olsada IC bir şekilde oyaladınız/alaya aldınız. Rol içerisinde yaptığın hataların listesini herhalde çıkarsam herhalde burası biraz dolar.

Rahatsız edici rolünüzle isterseniz başlayalım:

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.
— Bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri, ergin olmayan bireylerin cinsel ilişkiye girmesi (18 yaş altı)

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

4. satır.

Son IC cümle.

Powergaming ile devam edelim:

Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.

Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Çeşitli sebeplerden dolayı karakterle alakasız skin kullanmak, yani fiziksel özelliklerinizi aniden değiştirmek aynı şekilde bu kuralı ihlal eder. (Örnek: Çatışmada hitbox küçük olduğu için küçük boylu veya zayıf skinler kullanmak, beyaz olmasına rağmen siyahi skin kullanmak veya tam tersi, vb.)

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Kelepçeli haldeyken belgeleri karşısındakine göstermek.

Son olarak FEAR RP ihlali:

Alıntı
37-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Departman içerisinde, kelepçeli bir kadın... Sorgu odasından çıkıyor, paldır küldür koşuyor. Nereye?

Bunlara ek olarak savunmana birkaç sorum olacak. /pmkapat özelliği herkese açık, rolde rahatsız edilmek istemiyorum. Arkadaşın yeteri kadar rahatsız etti. Bunda ne sakınca var? Eğer saat sorunu çekiyorsanız neden bu tarz rollere giriyorsunuz? Avukat talebi siz oluşturdunuz, biz yanıtladık. Sonra yarıda gitsin dediniz. Ve rolde her söyleneni ciddiye alıyor musunuz? Sizi somut olarak orada dakikalarca beklettik mi? Hayır. Ve bunun OOC bir ihlal olduğunu sanmıyorum.

VICE ile kalın. :vice:
« Son Düzenleme: 01.04.2022 04:48 ByRevenge »

#6 - 02.04.2022 16:41
Merhabalar,

Şikayet incelendi, karakteriniz alt karakter diye bu tarz davranışlar maalesef ki zaman zaman üzücü olabiliyor, tekrarı halinde alt karakterinizle aynı tutumu sergilerseniz ana karakteriniz de cezalandırılabilir. Mia Russel karakteri /q kapsamında cezalandırılacak.