Konu: Davia Avaliani - DM, HOOD BASKIN İHLALİ - 25.02.2022  (Okunma sayısı 522 defa)

#0 - 25.03.2022 16:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: David_Avaliani @wercheg

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.03.2022 - 03:52

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 6-) DEATHMATCH - HOOD BASKIN İHLALİ

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

2.2) ÇATIŞMA, SAVAŞ, BASKIN

İllegal birlikler, her ne konumda olursa olsun gereksiz şekilde savaş başlatamaz ve şehirde amaçsızca silah kullanımına girişemez. Birlikler olası saçma sebeplerden dolayı, (kaza yaptık, bana laf etti, yanımdan hızlı geçti, selam vermeyerek saygısızlık yaptı(?) gibi sebeplerden dolayı başka bir birliğe veya kişiye ateş ediyorsa, birlik üyelerinden hangisi yaparsa yapsın bu durumdan dolayı doğruca Birlik Yönetimi sorumlu tutulur.  Ek olarak, tüm bu örneklerle birlikte diğer "saçma" ve gerçek dışı sayılabilecek örneklerle beraber, hangi durumun geçerli, hangi durumun gereksiz DM/Savaş çığırtkanlığı olduğuna kararı FM Üst yönetimi verecektir.

Eğer haksız yere saldırıya uğradığınızı veya amaçsızca size karşı silah kullanıldığını düşünüyorsanız doğruca FM Ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Bu ihlalin yaptırımı olarak;
Yapan Karakterlerin, Karakter Ölümü, Kan Parası Ödetimi, Birliğe Genel Yaptırım veya OOC ceza ile birlikte hood onayı varsa hood onayının alınması veya birliğin doğrudan kapatılması yer alabilir. Bu konudaki karar tamamen FM Üst Yönetimine aittir.
Onaylı bir bölgeye saldırı düzenlemek için en az iki birlik ile koalisyon içerisinde olması gerekmektedir. Saldırıya katılan birliklerin forum üzerinde tanıtımları olmak zorundadır, aksi halde birlik olarak sayılmayıp ceza alabilirler.
Onaylı bir bölgeyi basmak isteyen koalisyon iki birliğin en az aşama 2 olması gerekmektedir, aşama 2 olmayan hiçbir birlik baskın koalisyonuna dahil olamaz, olduğu takdirde koalisyon lideri birlik ve dahil olan birlik cezalandırılır.
Onaylı bölgeye sahip olan bir bölgeyi basmak isteyen Aşama 2 ve üstü birlikler kendi aralarında koalisyon lideri seçmek zorundadırlar. Koalisyon liderlerinin aşama seviyesi göz önünde bulundurulur ve ona göre gün içinde baskın hakkı tanınır.
Onaylı bir bölgeye atılacak baskınlarda koalisyon liderinin aşamasına göre baskın hakkı belirlenir.

Buna göre koalisyon liderinin birlik seviyesi;
- Aşama 2 ise 24 saat içinde 1 kere,
- Aşama 3 ise 24 saat içinde 2 kere,
- Onaylı birlikler (Aşama 4) ise 24 saat içinde 3 kere baskın düzenleyebilir.

Bu saldırılar arasından en az 4 saat geçmiş olmalıdır. Art arda veya kısa süreli olarak aynı bölgeyi basmak kuralı ihlal etmektedir.
Bölgesine saldırı düzenlenen birlik/koalisyon, kendilerine yapılan baskın kadar karşı tarafa saldırı düzenleyebilir. (Baskın yiyen birlik gün içinde 3 kere baskın yediyse 24 saat içinde 3 kez karşı atak olarak baskın atabilir.)
Saldırıyı gerçekleştirecek olan taraftaki kişi sayısı saldırılacak bölgedekinden fazla olmalıdır.
Bölgesine saldırı düzenlenen taraf, baskın yedikten en az 4 saat sonra karşı atak yapabilir. 4 saat geçmeden yapılan baskınlarda, baskını atan tarafa ceza verilir.
Hood onayına sahip olmayan ve illegal yasağı olmayan birliklere gün içinde istenildiği kadar baskın atılabilir, bu durumda bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Çatışma esnasında sistemsel ölen kişiler, aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler, girdikleri takdirde Revenge Kill kuralından işlem uygulanır.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar, Frederick Aviet karakteri mekanıma geliyor. Barmenime laf söylüyor. Bende ona "Bundan daha iyi barmen mi var?" diyorum. Ardından bana "İki yıldır haraç ödüyorsun." felan diyor. Bende ona hayal aleminde mi yaşıyorsun?" diyorum. Kişi ise baa küfürler savurmaya başlıyor. Ben ise onu takmayıp mekanıma tekrar giriş yapıyorum.
Oyunda ihtiyaçlarımı gidermek için ALT+TAB atıyorum. Oyuna döndüğümde ise David Avaliani karakteri Aviet kişisini çok kızdırdığını ve tansiyonu çıktığını söylüyor. Onun için ilaç parası için "10.000$" vermem gerektiğini söylüyor.  :) Bende bu konuda haklı olduğumu ve parayı vermeyeceğimi söylüyorum. Kişi ise dışarı çıkıp, silahını alıyor ve tek başına kendi hoodumda Valachi'nin ateşkes imzalamasına rağmen aşırı saçma bir konu için bana ateş ediyor.

Spoiler: GösterGizle

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/941083042041180180/956904909192708136/samp_25_03_2022_03_53_04.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/941083042041180180/956904968386936892/samp_25_03_2022_03_52_26.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/941083042041180180/956904908639072256/samp_25_03_2022_03_55_19.png

Ek açıklamalar(varsa): Kişiler sadece işlerini DM yoluyla çözmeye çalışıyorlar. Karşıdaki kişinin rol zevkini pek önemsemeden rol yapıyorlar. Bu kadar süre sunucuda oynayıp böyle bariz hata yapmaları garip. Kişiler böyle rol yaparak sadece kendilerini belli edip, karşıdaki kişileri rollerden soğutuyorlar. Kişilerin aşama 4 seviyesinde oldukları için böyle asıp kesme roller yaptıkları bariz belli. Kişinin gerekli ceza almasını istiyorum.

#1 - 25.03.2022 18:08
Rol öncesi: GösterGizle

Aviet, seninle yaşanan rolden sonra bulvarda benimle görüşüp yukarıdaki rolü yapıyor. Senden para almamı ve parayı almazsam sana yapacaklarımı anlatıyor. Onaylı hoodun olmayan, sadece renkte bölgen olduğu belli olan yerde, senin işletmende senden para istiyorum. Parayı vermediğinde de topuğuna sıkıyorum. Buraya kadar bir DM yok, DM olarak başlığın konusunu açman da bir fiyasko zaten.

Ekstra olarak kapıda Kasparov üyeleri var, eğer bir sorun olursa içeriye girmelerini söylüyorum. Zaten bu baskında tek değilim, tek başıma baskına gelmiyorum.

Aşama iki bölgeler hood onaylı değildir. Sunucudaki hood onaylı bölgeler; Kasparov, Castucci, Florencia13, Burnout ve Idlewood olarak sıralanabilir.
« Son Düzenleme: 25.03.2022 18:10 wercheg »

#2 - 25.03.2022 19:25
Mantıksız, o zaman bende birlik üyeme saçma bir olay yüzünden bana para vermedi diye, bende sıkayım. Sonra DM yok diyeyim. Bence sizin yaptığınız rol fiyasko. :garip:

Yukarıda attığım ssde kuralı yazıyor. En az iki aşama 2 birlik olup bir birliği basmanız gerekiyor. Ama siz kendi kendinize tek başınıza basmışsınız. Zaten bu başlı başına bir hata, kurallara göre hareket etmelisin bence. Fazla münakaşaya gerek yok. Gerekli açıklamayı yaptım. İyi günler. İyi forumlar. Sonuçlanabilir.

#3 - 25.03.2022 22:05
Rol öncesi: GösterGizle

Aviet, seninle yaşanan rolden sonra bulvarda benimle görüşüp yukarıdaki rolü yapıyor. Senden para almamı ve parayı almazsam sana yapacaklarımı anlatıyor. Onaylı hoodun olmayan, sadece renkte bölgen olduğu belli olan yerde, senin işletmende senden para istiyorum. Parayı vermediğinde de topuğuna sıkıyorum. Buraya kadar bir DM yok, DM olarak başlığın konusunu açman da bir fiyasko zaten.

Ekstra olarak kapıda Kasparov üyeleri var, eğer bir sorun olursa içeriye girmelerini söylüyorum. Zaten bu baskında tek değilim, tek başıma baskına gelmiyorum.

Aşama iki bölgeler hood onaylı değildir. Sunucudaki hood onaylı bölgeler; Kasparov, Castucci, Florencia13, Burnout ve Idlewood olarak sıralanabilir.

Emojilerle kışkırtmaya çalışıyorsun, bunu yapmayı bir kenara bırak. Her şey rol ile gelişti, Kasparov'dan kişilerle birlikte bölgedeydik. Savunma bu kadarla sınırlı kalacak, iyi forumlar.

#4 - 26.03.2022 02:25
Kişiler 24 saat geçmeden tekrardan hood bastılar. Aşama 4 birlikler diye bütün her şeyi kendi prosedürlerine göre uyguluyorlar. Kendi adıma başka ileti gelmeyecek.

#5 - 26.03.2022 05:41
Bu rolün benimle alakası bile yok. Aynı şikayete neden gönderip algı operasyonu deniyorsun? Gidip farklı şikayet oluştur, bana açtığın şikayet konusunu kirletme. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 26.03.2022 06:28 wercheg »

#6 - 26.03.2022 11:42
Bu şikayette ne ben ne de @Sidelya  savunma yapamayacak. Bir şikayet gelirse ayrı, sabunma gelir. Kirletmeye gerek yok.

#7 - 02.04.2022 11:38
Merhabalar,

Şikayet incelendi, onaylı birlik olsanız dahi R20 karakteri kolay bir şekilde vurmanız biraz absürt olmuş, sonuç olarak bu tarz olaylar savaşa yol açabiliyor. Alvaro Salazar karakteri ise onaylı birlik üyesine karşı herhangi bir şekilde olumlu bir rol döndürmediği için vurulduğunu görüyorum, bu tarz olaylarda Fear RP yapılabilir. DM konusunda ise onaylı birlik üyesi olmanız sizi herkesi para vermediği için vuracağınız anlamına gelmiyor, şu anlık herhangi bir işlem uygulamayacağım, uyarı niteliğinde algılayabilirsiniz, tekrarı halinde ağır cezalandırılırsınız.