Konu: Zlatko Janketic  (Okunma sayısı 197 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.03.2022 13:25

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Zlatko Janketic @Daisq

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ekran görüntüsünde mevcut.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntüsünde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Fear RP İhlali ve Hatalı do
Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahısların hoodunu dört araç basıp düşürüyoruz. Şahıs tek başına ve yaralı bulunduğu halde fear rp yapmıyor. Küfür ediyor. Kaçıracakken hatalı do veriyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Gerek yok.

#1 - 05.03.2022 15:12
Merhaba, öncelikle ne dir bu yani sürekli böyle ufak şeylere şikayet mi açıcaksınız anlamış değilim, forumdaki boş ticketlere bakmaktan oyundan zevk alamaz hale geldik;

Konuya geliceksek, bizim kendi hood bölgemizde bizi aşama bir birlikke basıyorlar herkesi öldürüyorlar, kendi hoodmuzda bizi kaçırıyolar, bende /b den eğer devam ederlerse rolü bölmek istemedim, /do dan bir ihlal olduğunuğu belirttim, bence bunda ihlal olan bir durum söz konusu değil.

Tek ricam olucak, sadece bana şikayet açan karakterle muhattap olmak istiyorum.Gereksiz yere sayfa kirlemesin, sonuçlansın lütfen.

#2 - 05.03.2022 15:26
Tek tek cevaplayacağım, alıntılılayarak.

Alıntı
Kendi hoodmuzda bizi kaçırıyolar, bende /b den eğer devam ederlerse rolü bölmek istemedim, /do dan bir ihlal olduğunuğu belirttim.
Bunu kaçıran kişiye pm üzerinden belirtebilirsin. /do üzerinden OOC yazı yazamazsın.

Alıntı
Konuya geliceksek, bizim kendi hood bölgemizde bizi aşama bir birlikke basıyorlar herkesi öldürüyorlar, kendi hoodmuzda bizi kaçırıyolar.
Baskın yaptığımız için ceza aldık zaten, bunu söylemene gerek yok. Kurallarda kendi hoodunda kaçırma yapılamaz diye bir şeye rastlamadım, eğer sen bulursan alıntılarsan sevinirim. Zaten sen /do üzerinden belirttiğinde rolsel olarak kaçırmayı iptal ettirdim.

Alıntı
Bence bunda ihlal olan bir durum söz konusu değil.
Daha önce bir çok kişi /do üzerinden OOC konuşarak ceza aldı. Bunu da sen belirlemiyorsun zaten, yetkili gereken işlemi yapacaktır.

Alıntı
Merhaba, öncelikle ne dir bu yani sürekli böyle ufak şeylere şikayet mi açıcaksınız anlamış değilim, forumdaki boş ticketlere bakmaktan oyundan zevk alamaz hale geldik;
Bu duyguyu biraz da sizin tatmanızı istedik, hep siz mi bize şikayet açacaktınız? Hata yapma ki şikayet açmayalım. Benim de bir açığımı yakalarsan şikayet açmakta özgürsün, savunmam varsa seve seve cevaplandırırım.

Bunun haricinde FearRP hakkında bir savunman bulunmuyor sanırım, istersen yapabilirsin. Sonuçlanmasını istiyorsan sonuçlanabilir. İyi günler.

#3 - 05.03.2022 16:03
Herhangi birşey söylemeyeceğim, daha fazla kirlenmesini istemiyorum, yaptığınız iğrenç rolün biran önce bitmesini ve şikayetin sonuçlanmasını istiyorum, birçok birlikte kendi hood bölgelerine girip ordan bir kişi kaçırıp, kötü rollerini alet etmeniz biraz saçma, bir bölgenin bir üyesini nasıl kaçırabilirsin kendi bölgesinde, biraz absürt kaçmış, sonuçlanabilir.

#4 - 06.03.2022 00:49
Bu tip durumlarda karşınızdaki kişinin ihlal yaptığını düşünseniz bile buna ihlalle karşılık veremezsiniz, rolün akışını bozmayın ve rol sonunda mağdur olduğunuz durumlarla ilgili şikayet açın.

Zlato karakterine Fear RP kapsamında ceza verilecek.