Konu: Deonte Powell 04.03.2022 Fear Rp+ Refuse Rp(Rolde afk)  (Okunma sayısı 189 defa)

#0 - 05.03.2022 14:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @yunus030

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Deonte Powell

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.03.2022 00:26

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle düşmanlığımız var kişiyi yaralıya düşürüp kaçırma rolü yapıyoruz ilk başta kişi işkence altındayken korkması gerekirken korku rolü yapmıyor aksine **S*keyim sizi zenci sözünüzde durmuyorsunuz* diyerek küfür ediyor bu yapmış olduğu Fear Rp kuralını çiğnemektir.
İkinci olaya gelecek olursak kişi rolde afk atıyor sanırım role uymuyor (Deonteyi sürükler masaya çeker) diyerek emote veriyorum ve kişi hiçbir şekilde role uymuyor aradan 15 dk geçene kadar bekliyorum fakat rolümü baltalıyor afk atıyor çekme rolüne uymuyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Fear Rp:
Role uymuyor, Rolde afk:

Ek açıklamalar(varsa): Kişi rolümü baltaladığı ve rolüme uymadığı için ayrıca korku rolünü yerine getirmediği için ceza almasını talep ederim.

« Son Düzenleme: 05.03.2022 14:02 MarJuaN »

#1 - 05.03.2022 14:02
Olay anında bende vardım. Bu bir oyun unutmayın arkadaşlar. Korku rolü yapmama gibi bir lüksün yok.

#2 - 05.03.2022 15:45
Merhabalar, öncelikle fear rp hakkında rolde karakterime kendi birliğine hakaret ederse karakterimi bırakılacağı söyleniyor fakat karşı birlik üyeleri sözünde durmayınca karakterim sinirlenip bu şekilde tepki veriyor, verdiği tepki zaten anlık bir tepki devam etmiyor. Afk kalmam hakkında da orada iki saat boyunca kaçırılma rolü yapıyorum yanlış hatırlamıyorsam beş, altı dakika civarında afk kalmış olmam lazım, on beş dakika afk kalmadığıma eminim. Oyuna dönünce zaten role devam ettim.

#3 - 05.03.2022 22:56
Kanıtlar incelendi.

İşkence edilen & sürekli baskı altında kalan karakterin bu şekilde küfürlü reaksiyon vermesi sadece bir seferlik olduğu için, arkası getirilmediği ve sürekli olarak agresif bir rol yapılmadığı için ceza verilecek / ihlal sayılabilecek derecede bir durum değil. Bu tip durumlarda daha dikkatli davranın, ilk ve son kez uyarmış olalım. @yunus030

Görsellerde karşı tarafın 15 dakika boyunca role cevap vermediğini doğrulayacak neticede bir kanıt sunulmadığı için bu suçlama geçersiz sayıldı, şikayet kapatıldı.