Konu: [10.02.2022 - Lowell_Weissbard] Brawl esnasında DM  (Okunma sayısı 246 defa)

#0 - 10.02.2022 00:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lowell_Weissbard @TOSUNUM

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.02.2022 23:37

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: DM

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Trafik kazası oluyor ekibimden birisi hood bölgemde Lowell_Weissbard'la sözlü tartışmaya giriyor ekibimdeki kişiler olay yerine gidip güç olarak üstün olduğunu düşündüğü için kavga rolüne giriyor, kavga ederken birden silah ateşleniyor. Bildiğim kadarıyla brawl ve trafik kavgasından silahlı çatışma çıkamaz. Arkadaş hoodumuzda bize sıkıyor tek başına DM olduğunu düşünüyorum kanıt ektedir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 

#1 - 10.02.2022 01:22
Merhabalar, olay Elwis King karakterinin sokak ortasında drift atması ile başlıyor. Kişiyi bize çarpacağı konusunda uyarıyoruz ve kişi üste çıkarak bize karşı hakaretler savuruyor. Sonrasında arkasından dört kişi geliyor ve etrafımız sarılıyor. Orada üstümüze geliyorlar ve küfür ediyorlar, sonrasında kavga çıkıyor. Biz sayıca düşük olduğumuz için haliyle kendimizi korumak adına silahımı çıkartıyorum. Bu arada sizde kendi silahlarınız ile bize karşılık veriyorsunuz. Ama adamlarınızdan bazıları elimizde silah varken yumruk ile saldırmaya başlıyor. Sayıca üstün olsanız bile bu yapılan Fear-RP kural ihlalidir. Silah çıkartma sebebide o kadar kişinin karşısında kendimi korumak. Ben kendi adıma kural ihlali yapmadığımı düşünüyorum.

Kanıt: Görüldüğü gibi silahlı kişiye karşı yumrukla saldırıyor.
https://cdn.discordapp.com/attachments/523928294698254350/941096568390578236/unknown.png

#2 - 10.02.2022 14:50
Aynı birlikten olmamız ve olayın arka planında olduğum için şunu söylemek isterim. Sivil bir karaktere sahipsin, illegal birliğin hood bölgesinde silah çıkartıyorsun. Burada hem illegal Kural ihlali hemde fear-rp bulunuyor. Umarım bu yazımdan sonra bir birliğe girip yönetim kandırmaya çalışmazsın, iyi forumlar.

#3 - 10.02.2022 16:24
Merhabalar, şikayette şahit olarak yazılmamana rağmen ve söylediğin gibi olayın arka planında bulunmamana rağmen bulunduğunu söyleyip yazman pek doğru olmamış. Olayda bulunsan bana hak verebilirdin. Hood bölgenizin içinde değiliz, bölgenin dışında drift atıldığı sırada çıkan bir olayda üstümüze yürünülmesi küfürler edilmesi sonucunda ortaya çıkan kavgada kendimi korumak için silahıma davranıyorum ve karşı tarafta aynı şekilde karşılık veriyor silahlı bir çatışma çıkıyor. Sivil bir karaktere sahip olmam illegal bir rol sürdüremeyeceğim anlamına gelmiyor. Gidipte r20-19 gibi yüksek rütbe kişilere karşı bi rol sürdüyseydim belki illegal rol ihlali konusunda haklı olabilirdin fakat burda rolü gerçekleştirdiğimiz karakterler birliğin düşük rütbeli karakterleri. Bence olayın bütününde kural ihlali içeren birşey yok. Eğer varsada silahın üzerine yumrukla koşmanız kural ihlali olarak sayılabilir.  Son olarak, ben orada tek değilim. Üç kişiyiz ve kavga esnasında üstünlüğü kaybettiğimiz bir an silahıma davranıyorum ve benimle birlikte arkadaşlarımda silah çekiyor. Tek başıma olsaydım Fear için söylediklerinizde haklı çıkabilirdiniz.
« Son Düzenleme: 10.02.2022 17:34 TOSUNUM »

#4 - 10.02.2022 21:09
Her şeyi boşver kavgada silah çekmek yasak trafik kavgasında sadece brawl dönebilir silah ateşlenmez. DM'e giriyor yazdığımı anlamanı öneririm, bizim yaptığımız yanlış varsa şikayet açabilirsin, /me silahı adama doğrultur dediğinde kişi sana saldırsaydı eğer o zaman silaha yumruk atıldı diyip o konuda haklı olabilirdin ama, kavga sırasındayken silah çıkartıyorsun anladın mı?

Merhabalar, şikayette şahit olarak yazılmamana rağmen ve söylediğin gibi olayın arka planında bulunmamana rağmen bulunduğunu söyleyip yazman pek doğru olmamış. Olayda bulunsan bana hak verebilirdin. Hood bölgenizin içinde değiliz, bölgenin dışında drift atıldığı sırada çıkan bir olayda üstümüze yürünülmesi küfürler edilmesi sonucunda ortaya çıkan kavgada kendimi korumak için silahıma davranıyorum ve karşı tarafta aynı şekilde karşılık veriyor silahlı bir çatışma çıkıyor. Sivil bir karaktere sahip olmam illegal bir rol sürdüremeyeceğim anlamına gelmiyor. Gidipte r20-19 gibi yüksek rütbe kişilere karşı bi rol sürdüyseydim belki illegal rol ihlali konusunda haklı olabilirdin fakat burda rolü gerçekleştirdiğimiz karakterler birliğin düşük rütbeli karakterleri. Bence olayın bütününde kural ihlali içeren birşey yok. Eğer varsada silahın üzerine yumrukla koşmanız kural ihlali olarak sayılabilir.  Son olarak, ben orada tek değilim. Üç kişiyiz ve kavga esnasında üstünlüğü kaybettiğimiz bir an silahıma davranıyorum ve benimle birlikte arkadaşlarımda silah çekiyor. Tek başıma olsaydım Fear için söylediklerinizde haklı çıkabilirdiniz.

#5 - 11.02.2022 00:41
Kavga trafik kazasından kaynaklı bir kavga değil. Sokak ortasında drift attığınız ve küfürler etmenizle şekillenen bir kavga, şikayet sonuçlanabilir. Ekstra birşey eklemeyeceğim.

#6 - 11.02.2022 13:16
Merhabalar,

Şikayet incelendi, bu tarz durumlarda karakterinizi korumak amacıyla olsa bile silah ilk tercihiniz olmamalı. Ek olarak sivil bir karakter yönetiyorsunuz, her sivil kendini korumak için silah çekmiyor, benzeri olaylarda maalesef ki örtbas edemiyoruz, karakteriniz cezalandırılacak.