Konu: 05.02.2022 Alvaro_Salazar aktif rolde q, car surfing  (Okunma sayısı 394 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.02.2022 18:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alvaro_Salazar
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gervasio_Casillas @meriawam

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: aktif rolde quit, car surfing

Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
      Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Salazar Suç Yapılanması birliği ile savaş halindeyiz ve birlik liderlerini görüyoruz ve ateş açıyoruz fakat tam düştüğü sırada /sq attığı için rolden kaçıyor ve polisler gittiğinde geri giriyor bizim iki silahımız gidiyor ve jail'e giriyoruz fakat arkadaş kurtuluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
burada 8 canı kalıyor yaralıya düştüğünde bizde düşüyoruz.
car surfing
[/img]Ek açıklamalar(varsa): Gerekli cezayı almasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 05.02.2022 19:01 YoungMiaked »

#1 - 05.02.2022 19:02
Spoiler: GösterGizle

Silah kaybetmeme adına vurulacağını anlayınca son saniye silahını koyup, ardından vurulunca quit atıp arkadaşına mix yaparak kendisini olduğu yerden almasını söylemek de on numara hareketmiş. Gerekli cezayı almasını talep ediyoruz, vurulan karakter hiç bir şey olmamış gibi kalkıp arkadaşı tarafından alınıyor.
/b kanalı üzerinden sohbet ettiği de ekstra komedi bir durum.

#2 - 05.02.2022 19:36
Selamlar, öncelikle iki tarafıda tanımıyorum(IC-OOC hiçbir şekilde ilişkim yok)
Şikayetle alakam olduğunu düşündüğüm için yazıyorum.
Benim aramamda üstü boş çıkıyor, olay sırasında sadece bu iki arkadaş vardı.
düşenler: GösterGizle

üst araması: GösterGizle

17.40'da size müdahale ediyoruz ve Tayvon karakterinin sevkini üstleniyoruz. ASGH'ye yönelip kişinin tedavi işlemleri için bekledik, dönerken olay yerinde Alvaro Salazar'ı yaralı bir şekilde gördüm. Hem aracımda high risk suçlu olduğu için, hem etrafımız kalabalık olduğu için, hem ek destek yönelmediği için Alvaro Salazar'a müdahale edemedim. Anlayacağınız şu ki, kişi aslında kurtulmuyor. Normalde gözaltına dahi alabilirdim fakat destek ekip gelmedi ve high risk suçlu taşıdığım aracın etrafını sardığınız için olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldım. Ona rağmen kişinin üstünü aradım, üstü temiz çıktı. Üstü dolu olsaydı en azından hızlıca araca alabilirdim.   Yanlış anlaşılma olmaması adına yazıyorum, geri kalanı sizin aranızda. İyi roller.

EK: Kişinin /q atıp atmadığını bilmiyorum, silahını koyup koymadığınıda bilmiyorum. Ben ne gördüysem ona göre hareket ettim, sürekli roleplay kuralına uydum.  :vice:

#3 - 08.02.2022 16:37
Alvaro Salazar adlı kişiyi kaçırmak için emotemu verdim. Sistemsel olarak baygınlık süresi vardı arkadaşın. Bende böyle bir çözüm buldum taki bu şikayette öğrendim PD gelince Alvaro Salazar adlı kişinin araçta olduğunu belirttim. Arkadaşın sistemsel baygınlık süresi bitince aracın yan koltuğuna bindi ve olay yerinden uzaklaştık. Bağlantı kopmasına gelirsek arkadaşım oyundan düştü PD gelince silahı olduğunu sandı ve üstünü aradı üstü temiz çıkınca PD bıraktı bizi.

#4 - 08.02.2022 20:18
Merhabalar, öncelikle konuyu en baştan sonuna kadar anlatacağım. Araba ile gidiyorum ve elimde gözüktüğü gibi ne silah ve ne de düştüğümde silah var. Mantıken vurulunca ve düşünce elinde silah gözüküyor, ama benim elimde kısacası silah yok.
Arkadaş q attı demiş, ama loglara bakılırsa oyundan düşmemle girmem bir oluyor. Burada neden q atayım? Polise yakalanma korkum neden olsun çünkü elimde silah da yok? Oyundan düşüyorum ve oyuna girdiğimde ise karşı taraftan bir kişi ve polislerden bir kişi emin olmak için üstümü arıyor. Polis arkadaşın dediği gibi üstümde silahda olmadığı açıkça belli oluyor. Arkadaş ise silahı araca koydu demiş zaten araçtan iner inmez vuruluyorum ve silah da üstümde yok. O kadar hızlı bir şekilde silahı koymam mümkün değil. Vuruluyorum ve saniye saymaya başlıyor sonra ise oyundan düşüyorum. Ne vurulmadan önce arabadan inerken üstümde silah var. Ne de vurulduktan sonra üstümde silah var.

Car Surfing'de ise arkadaş beni kaçırmak istiyor. Orada buga girdiğim için araç ile ister istemez altıma giriyor ve 1 - 2 saniyelik CS yaptığım gözüküyor. Ardından zaten polisler felan geliyor. Üstümü arıyorlar. Artı olarak bu olaylayda hala sürem devam ediyor.

B bölme olayına gelirsek oyuna ilk girdiğimde, arkadaş /b chatinden bana polise silahı var. Q attı onuda alın gibi şeyler söylüyor. Bende onlara cevap olarak B chatinden silahım olmadığını söylüyorum. Zaten yukarıda gözüktüğü gibi arkadaş sadece benim b chatinden konuştuğum ssi almış. /ccmy atarak kendi konuştukları chati silmişler. Burada şikayet açılmak için şikayet açıldığı bariz bir şekilde belli. Oyun bu baylar kininizi bu kadar belli etmeye gerek yok. Gerekirse chatlog kayıtlarını atabilirim. Şikayet sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 08.02.2022 20:20 Skysurge »

#5 - 22.02.2022 12:25
Alvaro Salazar karakterinin savunması yeterli olduğu için ceza almayacak. Swinter'in attığı SS'de üzerinde silah olmadığı gözüküyor. Car Surfing konusunda buglandığı gözüküyor.  17:41'de bağlantı kopmasının SS'i konulmuş, 17:42'de oyunda gözüktüğü için /q sebebiyle ceza verilmeyecek.