Konu: Artyom Bayzhanov - Ortak nezaket, aktif rolde B  (Okunma sayısı 595 defa)

#10 - 22.01.2022 23:15
Seviyeli yorumlarınız ve harika üsluplarınız için hepinize tebriker.

Kilit. Dönüş yapılacak.

#11 - 27.01.2022 15:03
Öncelikle rol incelendiğinde birkaç ihlal söz konusu. Bunların ilki, toplu alanlarda hiçbir şekilde role /b ile müdahale edemez ve durduramazsınız. Öncelikle rol akışıyla devam etmeli, çok çok büyük bir sıkıntı yoksa admin çağırılmamalı ve bölünmemeli (buradaki büyük sıkıntıdan kastımız, tüm sunucunun dengelerini bozacak aptalca hareketler/yanlışlar/hile vb. durumlarıdır) aynı zamanda rol sona erdikten sonra eğer sorun olduğunu düşünüyorsanız şikayet açmalı ya da FM ekibine ulaşarak çözmelisiniz. Eskilerden beri gelen bir terim var bununla ilgili, rp first bitch later.

Bunun yanı sıra genel olarak üslup incelemesi yapıldığı zaman hem forum konusunda hem de oyun içerisinde hiçbir üyenin/oyuncunun/supportun/yöneticinin kullanılmaması gereken bir tavır söz konusu. Şahsen ben dahil hiçbir yönetici bugüne kadar "adam akıllı role devam edin" demedi. Yani burada olayı supportluğa bağlamak yerine Hammar'ın kişisel tavrına bağlamanız gerek. Kimseye support/admin olunca bu haklar verilmiyor. İllegal rol yapan her yönetim üyesi de(buna adminler dahil) nelere dikkat etmesi gerektiğini bilip buna göre hareket etmekte. Bu nedenden dolayı Hammar'ın oyuncu kimliğiyle yaptığı birkaç toxic  içerik/flame ve ortak nezaket sorunu söz konusu. Oyun içerisinden hiçbir oyuncuya bu tarz üslupla yaklaşıp, oyunda anlık durum olabileceğini düşündüğümüzü varsaysak bile devamında da forumda yine benzer üslubu sürdürüp olayı bağımsız yerlere çekmek (türkçe öğren vs) yine aynı hareketin devamlılığını sağlıyor. Oyunda anlaşamadığınız herkese OOC düşman olmak, kötü yaklaşmak, tavır göstermek zorunda değilsiniz. Zaten şikayetçi olduğumuz platformların yıllardır var olan sorunu bu ve bu yüzden bu platformda bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz. Önce nezaket ve saygı.

Ek olarak Vice Roleplay'da değil support rütbesi, hiçbir adminin kendi rol yaptığı, taraf olabileceği illegal/legal fark etmeksizin duruma müdahale etme yetkisi yoktur. Eğer bir oyun yetkilisiyle illegal anlamda sorun yaşıyorsanız bu sorunu üçüncü bir admin/taraf kişisi inceler. O admin size karşı bir işlem sergileyemez ya da rolü durdurup kendine göre ilerletemez. Bu da en temel ve net kurallarımızdan birisi, bu nedenden dolayı support olmak kimseye üstünlük ya da bu tarz haklar sağlamaz. Hammar'ın yönetim tarafından yapılması gereken bir uyarısı varsa daha sonra yönetim ekibi içerisinde konuşulacaktır.

Bununla beraber de, rolü /b ile bölmek ve ortak nezaket durumlarından dolayı Artyom Bayzhanov'a 180 dakika jail verilecek. Bu tarz olaylarda normal oyunculara bazen tolerans gösterilip uyarılar verilse dahi, support/admin/yönetim ekibi üyelerinin iki kat dikkat etmesi gerekmekle beraber, kendileri sürekli göz önünde olacağı için normalden iki kat daha fazla uyarılabilir.

Birlik rollerinizde, 30 gün kuralında ve diğer konularda sorun olduğunu düşünüyorsanız da iki birlik özelinde de, discord kanallarınızdan FM ekipleriyle iletişime geçebilirsiniz.