Konu: Arisdages Hovhannisian - Çoklu Kural İhlali.  (Okunma sayısı 155 defa)

#0 - 27.01.2022 14:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Arisdages Hovhannisian - @NAUX

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
7.17) Sunshine Auto's
7.18-) Gentlemen's Social Club
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sahildeki spor salonunda gym sistemini kullanarak sporumu yaptım, payday saatim yakın olduğu için zaman geçirmek adına aracımla vakit geçiriyordum. Arisdages adlı karakter hiçbir şekilde tanışıklığımız olmadığı halde emote dahi vermeden aracıma vurmaya başladı, aracımı durdurup kişiyi öncelikle uyardım ardından ise yeniden vakit geçirmeye devam ettim. Peşimden koşup uyarıma rağmen aracıma yeniden yumruk atarak vurmaya, zarar vermeye başladı. Kişi hem emotesiz işlem yapıyor hem güvenli bölge ihlali yapıyor hemde noob dm kapsamında hareket ediyor. Gerekli cezayı çekmesini istiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Burada kişiyi ilk uyarışımı chatlogda görebilirsiniz.

Burada ise ardımdan koşarak vurmaya devam ettiğini, chatlogda herhangi bir emote gözükmüyor, Map'in altında ise güvenli bölge olduğunu görebilirsiniz.

Ek açıklamalar(varsa): Başta şikayet açmayı düşünmedim ancak kişinin karakter seviyesinin 15 olduğunu gördüğümde sunucu kurallarını ve yapılmaması gereken ihlalleri bildiğini, ancak ihlali keyfi şekilde yaptığını düşündüğüm için şikayet etme kararı aldım, tekrar ihlal yapmaması adına ceza almasını istiyorum.

#1 - 27.01.2022 15:30
Merhaba, iyi günler.
İlk önce savunmama neden yumruk attığım ile ilgili başlamak istiyorum.
Sahil tarafında GYM'e gelmiştim, herkes gibi sporumu yapıp gidecektim. Oyunum alt tabdaydı, oyuna döndüm ve karakterim oyunda yumruk attı, arkadaş da arabası ile birlikte etrafta drift atıyordu. Yanlışlıkla "yumruk" attığımı görmedi, Arabaya vurmaya çalışma tekrar dedi ve drift atmaya devam etti. Normalde role girecektim orada drift attığı için kum vs üstüne sıçrar diye emote atacaktım. Arkadaş bunu görmeyeceği için peşinden koştum ve yumruk salladım, amacım NOOB DM değil. İnsanlara köstek olacağıma her zaman örnek olmaya çalışıyorum. Yardıma ihtiyacı olan birisine de elimden geldikçe yardım ederim, kısacası arkadaşın arabasına bir zarar vermedim ve kendisinin "PM" üzerinden yazmasını beklerdim. https://cdn.discordapp.com/attachments/936221130086305842/936221242351058964/samp_27_01_2022_14_24_38.png attığı fotoğrafta arkadaşlarım ile birlikte role girecektim, ama durmadan drift atarak ve etrafta gezinerek rolümüzü baltaladı. Zaten uzun bir süre drift attı, rol yapamadık. Drift atmaya devam ettiğini görünce ve role girmediğini farkettiğimde GYM'e girdim ve sporumu yaptım. Güvenli Bölge ihlali yaptığımı düşünmüyorum, çünkü orta da herhangi bir olay yok veya zarar gören yok.  Sahil bölgesinde olan kişiler @wuscky ve @ClosE kendileri olayı gören kişiler.

#2 - 27.01.2022 15:59
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 29.01.2022 11:05
Ortada mühim bir olay yok gibi bu seferlik uyarıda bulunacağım, dikkate almanızı temenni ediyorum.
Buna ek olarak sizinde orada kumda drift atmanız da hata bir nevi kum sıçrama rolü yapılırsa güvenli bölge ihlali yapmış olursunuz.