Konu: Jack_Monton 25.01.2022 13:04  (Okunma sayısı 174 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.01.2022 13:20
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:(Ernesto Enrique)(Rayford LIsoh)(Aquilino Velazquez) Forum Hesapları = (@Ferplex /@Lhansent /@Richo0)

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: (22.01.2022) (23.01.2022)
Olayı Tastikleyen Ekran görüntüsü=
(Ernesto Enrique) = https://www.hizliresim.com/7xml6fx (Yamyamlık tecavüz vb roller)
(Rayford LIsoh) =https://www.hizliresim.com/i7lqt6y (Ortak Nezaket)
(Aquilino Velazquez) =https://cdn.discordapp.com/attachments/935457766800228372/935458293525118976/Ekran_Goruntusu_4527.png (Fear rp ihlali)

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: (Fearrp)+(OrtakNezaket)+(Yamyam tecavüz ve rahatsız edici roller)
 Bunu yapan kişiler South Side Sureños Birlik Lideri ve Rütbeli birlik elemanları Bu şahıslar birde çete rolü döndürüyorlar bu ihlallerle şahısların en ağır cezayı almasını arz ederim.

Alıntı

1-) Ortak Nezaket

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Refleks rolleri
Türk rolleri (Direkt olarak Türk kökenli karakterlerin rollerini yapmak ve bunun beraberinde bir Türk gibi rol yapmak, Türk geleneklerini rollere dahil etmek de aynı oranda yasaktır, ağır cezalar alabilir&sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz, sunucunun etik kurallarına tamamiyle aykırıdır.)
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
— Obsesif içerikli roller, takıntı.
— Bütün taciz/tecavüz & pedofili rolleri, ergin olmayan bireylerin cinsel ilişkiye girmesi (18 yaş altı)

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.

#1 - 25.01.2022 13:30
Merhaba, aynı şikayet oluşum şikayeti olarak açıldı, savunması yapıldı. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=122416.0 Şablonun aynı şekilde oyuncu şikayetlerine açılmasının hiçbir mantığı yok. İlk etapta bana PM atıyor ve cevap veriyorum, cevap verirken caps lock açık kalmış. Bunu sonradan fark ediyorum ve kapatıyorum, ortak nezaket dışı bir şey yapmadım. Attığım PM'de zaten kendisine Onaylı Hood'da olduğunu belirtmiştim.
Kendi attığı ekran görüntülerinde yaptığı trolling ve rol hataları görünüyor.
bkz.
Spoiler: GösterGizle

Kendisine daha önceden açtığımız şikayetler sonucu ağır bir ceza aldı, bu yüzden hıncını forumda çıkarmaya çalışıyor.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 25.01.2022 13:46 Lhansent »

#2 - 25.01.2022 13:46
Boşuna çabalamayın Benim size açtığım şikayettir buradaki herşeyler sizi suçlayacak kadar yeterlidir.

#3 - 25.01.2022 13:50
Gümbledim Hıncımı çıkartıyorum diyorlar  ::) neyse birşey demiyeceğim elbet admin.

#4 - 25.01.2022 16:56
Merhabalar, SS'lerde ceza verilecek bir durum yok. Ek olarak kendi attığınız SS'te mix yaptığınız ortaya çıkıyor. Siz ve arkadaşınız ceza alacaksınız.