Konu: 21.01.2022 Retarted RP-Türkçe terim-Rahatsız edici roller  (Okunma sayısı 172 defa)

#0 - 21.01.2022 16:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Brandon Russel @KALE -Victor Ligambi @Thoros  -Petrio Bendetto @Dovahkiin1

Olaya dahil olan şahit karakter adı: XXX

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.01.2022 16:00-16:30 Arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarted RP-Türkçe terim-Rahatsız edici roller

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: IC jaildeyken arkadaşların birbirini düşürdüğünü gördüm, uzaktan izlerken gördüler. Kodese girdim AFK atacaktım, saçma role başladılar. Amaçlarının ne olduğu belli, attığım kanıtlarda da bunlar belli zaten. Saçma bir rol olduğu için çok karşılık vermedim, kendilerince eğlenip gittiler  :garip: :-\

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):  Tarafımca başka yanıt gelmeyecek, şikayete bakan yöneticiye kolay gelsin.

« Son Düzenleme: 21.01.2022 16:37 Meercimek »

#1 - 21.01.2022 17:55
@KALE @Thoros @Dovahkiin1 Savunmanızı yapın lütfen.

#2 - 21.01.2022 18:49
  Ekran görüntülerinde görüldüğü üzere ortada hiçbir elle tutulur neden olmamasına rağmen şikayet açılmış. Bu ileti diğer kişilerin savunmasını da kapsamakta. Bugün saat 16.00 civarı hapse girdik, ben ve Brandon Russel. Hapiste tanıdığımız olan Petrio'yu görüp onunla rol yaparken sizin yürüyerek kodese girdiğini gördük. Karakterlerimizin hiçbiri eşcinsel değil. Sizi gördüğümüz zaman yanınıza gidip hapishanelerde sıkça duyulan/görülen eşcinsel esprilerinden, şakalarından yapıp tepkinizi ölçecektik. Bu şekilde aramızda anlaşıp yanınıza geldiğimizde size seslendik ve konuşmaya başladık. AFK olmamanıza rağmen rol yapmadınız ve IC olarak da söylediğimiz gibi bize saçma şekilde arkanı dönüp duvarla bakıştınız. Ekran görüntüleri alacak zamanınız varmış ama bizimle iki dakika rol bile yapmadınız orada.

Uzun zamandır şikayet açmadım ve bana açılmadı, 38 levelde bir OOC cezam bile yok. Kuralları iyi biliyorum, neyin yasak olup olmadığını da. Yaptığımız rolde yanlış olan bir şey göremiyorum. Yanınıza gelen üç kişiyle AFK olmamanıza 5 sste iki cümle yazarak ("Keyif" vs.) diyaloğa geçen sizsiniz. Yaptığınız şeyin adı refuse rp. Size fiziksel olarak bir zarar vermiyoruz, cinsel anlamda bir temasta bulunmuyoruz. Sadece birkaç emote -ki çoğunda arkanız bile dönük- ve birkaç cümle var ortada. Neden bu kadar büyütüp şikayet açtığınızı anlamadım. Keşke şikayet açmak için harcadığınız eforu ve özveriyi rolleriniz için de gösterseniz. O zaman daha keyifli roller yapabilirsiniz. Gerçekten rahatsız olduysanız da bize PM atmanızla derhal rolü bırakabilirdik. Ortada ciddi bir şey olmamasına rağmen ne bir rol ne de bir uyarı var.

Son ekran görüntüsündeyse karakterler Raul karakterinin vurdumduymazlığı, cevap vermemesi karşısında sıkılmış ve sinirlenmiş vaziyetteler. Bundan dolayı ekran görüntülerinde görülen tek hakaretvari söylem son ekran görüntüsünde yer alıyor, ondan sonra da gidiyoruz zaten. En ufak olaylarda bile karşısındakiyle iletişim kurmayıp şikayet açmayı seçmek hem diğer oyuncuların hem de yöneticilerin işini zorlaştırır. Hepimiz birer insanız ve konuşarak sorunlarımızı çözebilecek olgunluğa erişmiş bireyleriz. Ciddi olmayan, sudan sebeplerle birbirimizin işini zorlaştırmak yerine konuşarak ortak noktada buluşup sorunlarımızı çözebiliriz. Keşke bu rahatsızlığınızı bize pm yoluyla belirtseymişsiniz, herkes için işler daha kolay olurdu ve daha hızlı mütabık olurduk. Ayrıca şikayette Türkçe terim demişsiniz, Türkçe terim olan kısmı anlamadık. Hangi kelimeden bahsettiğinizi söylerseniz ona göre bir savunma yapabiliriz çünkü kullandığımız kelimelerde bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Kendiniz otuz yaşındaki karaktere "oğlum" diyerek gerçekten Türklere özgü bir eylem yaptığınızın farkında değilsiniz sanırım.

#3 - 21.01.2022 20:19
  Uzun zamandır şikayet açmadım ve bana açılmadı, 38 levelde bir OOC cezam bile yok. Kuralları iyi biliyorum, neyin yasak olup olmadığını da.
Verilen emotelerden, yapılan saçma rolden kuralların nasıl olduğunu bildiğini anlayabiliyorum.  :garip:
Başka ileti gelmeyecekse sonuçlanabilir.

#4 - 22.01.2022 11:58
Herhangi bir fiziksel temas veyahut etkileşim olmadığından dolayı bu seferlik uyarıyorum, yaptığınız roller karşı taraftan izin alınması gereken rollerden bir tanesi. Tepki testi yapacaktık varsayımına girerek bu tarz rollere girişemezsiniz.

Buna ek olarak, @Meercimek bu tarz rollerden rahatsız olmaya başladığınız an karşı tarafa PM yoluyla belirtiniz. Uyulmadığı taktirde ağır yaptırımlara bariz kalabilirlerdi.