Konu: Metagame, Agresif Rol, DM, Emote'suz Saldırı, NON RP  (Okunma sayısı 263 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.12.2021 02:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alexander_Hoxha - @akbiyikcinarr / Apetnakov_Zazaryan @DiabloCrise / Russek_Armaveni @RevanChista / Magar_Assarian @bertukey

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Metagame, Agresif rol, DM, Yetersiz Rol Bilgisi, Emote'suz Saldırı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Selamlar. Şikayeti olabildiğince kısa tutacağım.
Dilenci kılığında, elimde süpürgeyle görüntüde göreceğiniz bölgede rolsel olarak temizlik yapıyorum. Bu sırada da /sdo üzerinden nasıl göründüğüm ve ne yaptığım hakkında bilgi veriyorum. Amacım birkaç metre üzerimde konuşulanları duymak, oluşumumuzun rütbeli üyelerinden biri olan Paul'un tehlike durumunu öğrenmek.

Şikayete gelelim
Ne yanımdan geçen biri, ne beni gören biri, ne de şüphe çeken bir hareketim var. Birden araca atlayıp yanımda durdular ve sanki kimliğimi biliyormuş gibi önümü kesip, beni kaçırmaya kalktılar. Ben her ne kadar kafası güzel olmuş, sokakta yaşayan bir adammış gibi davransam da arkadaşlara duman yoluyla haber gittiği için gitmeme izin vermediler. Nereden belli? Otoparkın tepesinden kamerayla izlemeyi biz sanki bilmiyoruz. Arkadaşımla bir plan yaptım, kılık değiştirdim ve konuştuğunuz iki kelimeyi ya duydum ya duymadım. Gayet basit bir rol yapmak istedim, ne silahlıyım ne de sizin için bir tehlikeyim. Bu kadar hırs niye çözemedim gitti.

Sonrasında bölgelerinin merkezi olarak düşündüğüm bir alana götürüldüm ve gasp edilip vuruldum. Arkadaşlar yine de vahşete doymamış olmalılar ki böyle diyorlar. En sonunda ise vurulduğum sırada yanımda olan karakterlerden birisi canımın az olduğunu bildiği halde, rolün ortasında sebepsizce ve emote vermeden bana saldırarak yaralıya düşürüyor. Başlıklarıyla birlikte görüntüleri alt tarafa koyacağım. Ek bir açıklama yapmak için son defa ileti göndereceğim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: N/A

Yerleri süpürmeye başladığımın, konuştuklarını dinlediğim anın görüntüsü.
Spoiler: GösterGizle

Aniden yanıma gelip kimliğimi biliyorlarmış gibi rol yaptıklarının görüntüsü.
Bu görüntüde yaptıkları eylemler normal çünkü zorla kafamdaki kutuyu çıkardılar. Sorun kutu çıkmadan önce.

Araca atıp kaçırdıklarının görüntüsü.

Bölgenin merkezine götürüldüğümün, gasp edilip vurulduğumun görüntüsü.

En son beni bırakırlarken üyelerden birinin emote'suz saldırıp düşürdüğünün görüntüsü.

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 08.12.2021 03:45 LogaN »

#1 - 08.12.2021 02:37
Onaylı bir oluşumsunuz, güçlüsünüz, iyisiniz, illegalsiniz anladık ama sizin diğerlerine örnek olmanız gerekmiyor mu? Pilot oluşumlardan değil misiniz? Elbette konuşmalarınızı dinlemeye biri gelebilir, size saldırmaya gelebilir, öldürmeye yaralamaya gelebilir. Fakat herşey vurarak veya racon keserek çözülmüyor. Pilot oluşum olmak, seni dinleyen farklı oluşum üyesini görsen bile onun pasladığı rol için karşılıklı olarak rol paslamanı gerektirir. Böyle rol paslarsın, böyle örnek olursun. İllegal oyunculara ve oluşumlara yardımcı olarak rollerini şekillendirmelerine katkıda bulunursun. Yanlış anlaşılmasın, elbette o kişi sizin için tehlike ise gereğini yapmalısınız. Fakat ne silahlı ne de tehlikeli bir çöpçü, bir alkolikten durduk yere şüphelenmeniz ve onu kaçırıp yapmadığınızı bırakmamanız en kadar doğru? Kin ve nefret içeren, vahşet içeren rollerinizin nedeni ney? Yaşananların hepsini oluşum lideri gözden geçirir ve gerçekten doğru olduğunu düşündüğü fikrini bizimle paylaşırsa şikayetimi geri çekeceğim. Demek ki öyle olması gerekiyormuş. Onay ve silah alınca sokaktan geçen çöpçüyü bile kaçırıp, gasp edip, vurup ve yaralayıp bir köşeye hatta ve hatta çöp kovasına atmak gerekiyormuş. Karşıdaki kişinin eğlenip eğlenmediğini umursamadan, ona da rol yapma imkanı vermeden yalnızca sizin şekillendirdiğiniz role uyum sağlamasını bekliyormuşsunuz. Umarım bizde yakın zamanda onay alırız. Birlik lideri ve sunucunun uzun zamandır oyuncusu olan, rol anlamında çeşitli başarımları olan @bakhtiyar bu yaşananların doğru olduğunu ve ihlal yapılmadığını düşünüyorsa şikayeti geri çekeceğim. Onun dışında başka bir ileti gönderemeyeceğim.

#2 - 08.12.2021 03:26
Dostum kendi açımdan son attığın ekran görüntüsünde olduğu gibi sana vurmam dışında bir sorun göremiyorum ayrıca yanlışlık ile vurup düşürdüm.
O sırada /ssmod yazıyordum ki yazmadığımı fark ettim. Küçük bir dalgınlık üzerine sadece bir kere sana vurdum ve yaralıya düştün. Gerçekten rol zevkin bundan dolayı bozulduysa kendi adıma özür dilerim.

Onun dışında kendi iletinde yazdığın gibi '' Amacım birkaç metre üzerimde konuşulanları duymak, oluşumumuzun rütbeli üyelerinden biri olan Paul'un tehlike durumunu öğrenmek ''.  Realistik düşünürsek o kadar mesafede aşşağıdan yukarıda ki olayları dinlemen abes kaçmış. Ayrıca sokağa her gün sizin gibi maskeli sözde ''kafasında kutuyla sokağı temizleyen'' elemanlar gelmiyor. Terasın tam altında seninde dile getirdiğin gibi olaylara kulak kabartma mevzusundan şüphelendik ki zaten altında duruyordun.

#3 - 08.12.2021 04:12
İyi geceler, iyi sabahlar dilerim. Savunmamı sunuyorum.

Merhaba, olay saatinden yaklaşık 15-20 dakika önce belki de daha az, Ghugas karakteri gelip beni arıyor ve etrafı incelememizi, dikkatli olmamızı söylüyor. Kylan Drake'in geleceğini söyleyip haber veriyor. Biz de aracımızı doldurup çıkıyoruz Kasparov oluşumunun etrafında, birkaç tane Elegy görüyoruz, farklı skinli maskeli oyuncular görüyoruz, zaten karakterlerimiz şüpheliler, kimi görseler şüphe duyuyorlar. Ben Kylan Drake karakterini görünce Ghugas'a mesaj yolu ile haber salıyorum, Kylan gelip içeriye giriyor, onun ve arkadaşının silahı alınıp üst kata çıkartıyorlar, konuşma yapılırken biz de tekrar binip etrafı gezme düşüncesini netleştiriyoruz, başlıyoruz gezmeye. Kasparov'un oradan çıkıp tam sağ dönünce seni görüyoruz, balkonun altında durman zaten şüphe verici, /ID komutu ile maske numaranı öğrendiğimi söyledin, yanlış düşünüyorsun. Gerekirse chatlog'u bile atabilirim. Her neyse, karakteri görüyoruz, inip konuşuyoruz. Yaptığı hareketlerden, davranışlarından şüphe duyuyoruz. Hangi çöpçü yüzünü gizleyip etrafı süpürür ki? Tam terasın altında olması da bir ayrı olay, bizi daha da çok kuşkulandırıyor. Arkadaş ile role girip bir şekilde aracımıza bindiriyoruz, bölgemize getirip konuşturtuyoruz, Magar ile aralarında rol geçiyor. Maskeni çıkartıp yüzünü tanıyoruz, Fierro birliğinden olduğunu anlayınca Magar senin ayağına sıkıyor laf dinlediğin için, ardından seni alıp bırakıyoruz. Zaten senden önce pizzacı kılığında bir arkadaşın yakalanıyor bir kamyonet ile, onun üstüne seni yakalıyoruz. Maalesef Ghugas'ın bizi çağırdığı, olayları anlatıp bilgi verdiği kısmı ekran görüntüsü veya video alamadım ancak mesajları aldım, sadece Kylan'ın geldiğini söylüyorum ve seni gördüğümüzü, Ghugas'ı etiketliyorum eğer video kaydı varsa paylaşır, yoksa da ekran görüntüsü paylaşır ikisi de yoksa yapacak bir şey yok. Elinde zaten net bir kanıt yok, aşağıya elimdeki tek kanıtı atıyorum, gerekirse Ghugas'ın chatlog'u kontrol edilsin. Bizi arayıp çağırdığı ortaya çıkacaktır, savunmam bu kadar. İyi geceler dilerim tekrardan.

Ghugas'a gönderdiğim mesajlar;

@Vortex

#4 - 08.12.2021 07:46
Onaylı bir oluşumsunuz, güçlüsünüz, iyisiniz, illegalsiniz anladık ama sizin diğerlerine örnek olmanız gerekmiyor mu? Pilot oluşumlardan değil misiniz? Elbette konuşmalarınızı dinlemeye biri gelebilir, size saldırmaya gelebilir, öldürmeye yaralamaya gelebilir. Fakat herşey vurarak veya racon keserek çözülmüyor. Pilot oluşum olmak, seni dinleyen farklı oluşum üyesini görsen bile onun pasladığı rol için karşılıklı olarak rol paslamanı gerektirir. Böyle rol paslarsın, böyle örnek olursun. İllegal oyunculara ve oluşumlara yardımcı olarak rollerini şekillendirmelerine katkıda bulunursun. Yanlış anlaşılmasın, elbette o kişi sizin için tehlike ise gereğini yapmalısınız. Fakat ne silahlı ne de tehlikeli bir çöpçü, bir alkolikten durduk yere şüphelenmeniz ve onu kaçırıp yapmadığınızı bırakmamanız en kadar doğru? Kin ve nefret içeren, vahşet içeren rollerinizin nedeni ney? Yaşananların hepsini oluşum lideri gözden geçirir ve gerçekten doğru olduğunu düşündüğü fikrini bizimle paylaşırsa şikayetimi geri çekeceğim. Demek ki öyle olması gerekiyormuş. Onay ve silah alınca sokaktan geçen çöpçüyü bile kaçırıp, gasp edip, vurup ve yaralayıp bir köşeye hatta ve hatta çöp kovasına atmak gerekiyormuş. Karşıdaki kişinin eğlenip eğlenmediğini umursamadan, ona da rol yapma imkanı vermeden yalnızca sizin şekillendirdiğiniz role uyum sağlamasını bekliyormuşsunuz. Umarım bizde yakın zamanda onay alırız. Birlik lideri ve sunucunun uzun zamandır oyuncusu olan, rol anlamında çeşitli başarımları olan @bakhtiyar bu yaşananların doğru olduğunu ve ihlal yapılmadığını düşünüyorsa şikayeti geri çekeceğim. Onun dışında başka bir ileti gönderemeyeceğim.

Yukarıda da belirttiğin gibi onaylı oluşum bölgesi. Bu bölge, birlik üyeleri tarafından adım, avuçlarının içi gibi bilinir. Bölgeye giren-çıkan yabancı varlıklar her şekilde şüphe uyandırır, çünkü artık somutlaşmış bir yer. Yukarıda bir görüşme rolü yapılıyor ve aşağıda temizlikçi kıyafetli biri var, yüzünde maske. Bu doğal olarak bir şüphe uyandırır. Aylardır gelmeyen temizlikçi gelmek için bu zamanı mı bulmuş? Maskeni çıkardıklarında ise karakter seni tanıdığını belirtmiş. Maske taktığında veya skin değiştirdiğinde yüzün değişmiyor.

Gasp konusunda zaten bölge içerisinde yer alıyorsun, bölgenin tam içine çekince de bir şey değişmez.

Vahşetlik konusu için sizlere hak veriyorum, basit bir rol bu kadar ciddiye alınmamalıydı. Fakat biraz da sizin ince düşünmeniz gerekiyor. Onaylı bölge ve bir o kadar da tehlikeli, beni yakalarlarsa şöyle şöyle olur diye düşünmeniz lazımdı.

#5 - 08.12.2021 07:58
Sözüm söz, şikayeti geri çekiyorum. Arşive taşınabilir.

#6 - 08.12.2021 11:30
K&A.