Konu: illegalitenin gerçeklik dışı oyuna yansıtılması ve çeşitli çözümler/fikirler  (Okunma sayısı 378 defa)

#0 - 12.03.2022 23:22
Yıllardır aynı döngü döner, bir birlik "saygısızlık" adı altında savaşa girer; bu uğurda çeşitli toksiklikler döner, kazanan ve kaybeden belli olmaz. Sonucunda da iki taraf birbirine küfretmiş ve insanlığın en değerli iki şeyden birini(zamanını) boşa harcamış olur. Birlikler arası savaşlarda nezaket SAMP Türkiye'de iki tarafın ciddi bir oyundışı dostluğu yoksa neredeyse imkânsızdır. Neden önüne geçilmiyor ve müsaade ediliyor? Bu kitlenin dağılmaması için etkili bir yöntem mi? Sadece biraz tartışalım.

FDI'nın gelmesiyle bir umut, yasadışı oluşumların biraz daha gizliliğe önem vermeye başlayacağını düşünmüştüm. Güncelleme duyurusundan bu güne kadar dönen saçma savaşlar ve yapılmayan müdahaleler de bu düşüncemi kesinlikle çürüttü. Göstermelik bir şekilde açıldığını, arada bir sunucu senaryosuna etki etsin diye vâr olduğunu düşündürttü. -Şimdi çıkıp diyecek birisi; arka planda görmediğin çalışmalar dönüyor. Görmediğim çalışmalar neden 6-7 ay boyunca dönen 200 savaşın taraflarına bir defa yaptırım uygulamadı?

Kim ne derse desin, Vice'da yıllardır illegal rolü yapan biri olarak bu sunucuda illegal rol yapmak gâyet kolay. Legal rol yapmaktan da daha kolay. Hatta bu kolaylık, dışavurumla çeşitli basın/legal kuruluşların da rollerini baltaladığı oluyor.(400-800 dakikalık kişisel ceza alarak yoluna bakıyorlar, orası bambaşka bir mevzu)

Tavsiyem; her zaman aktif olduğunu belli eden dedektif büronun da sunumuyla 3-4 yıllık Vice sunucusunda sadece bir deva açılan Organize Suç Davaları'nın süreklilik hâline gelmesi. Kararların, "rolleri baltalamaması" adına geçici değil kalıcı olması. Örneğin, bir kişinin CKsı yeterince gizlenmiş bir cinayetle yapıldıktan sonra cinayeti işleyenler neden 300-900dakika boyunca AFK kalarak beklemek zorunda? Bunun yerine neden bu insanları 1 haftalığına prison rolleri yapmaya zorlamıyoruz? (zorlamıyoruz derken, buna ben de dahilim.) Zaten prison geçtiğimiz aylarda aktif edilmeye çalışılıyordu, bu çalışmalar devam etse; yanına da departmanın hapsettiği kişiler eklense, daha aktif bir Vice görebilmemiz mümkün olmaz mıydı?

Örneğin bir misilleme yapıldığında "misilleme" olayı şehrin gündeminde kalır, restoran birkaç gün incelemeye geçer. Dedektif büro yeterince kanıt topladığında organize suç davası açılır ve ilgili birlik/kişiler gerektiği kadar süre boyunca(1-2 hafta) rollerini prisonda devam ettirir. Hem karakter gelişimlerine katkı sağlar, hem de yaptıkları "rol" yüzünden pişmanlık duymazlar. (800 dakika boyunca afk kalmak daha mı iyi?)

düşünceleriniz neler, merak ediyorum. biraz bu ortamlardan çekilen birisi olarak da gerçekçiliğin gittikçe azaldığını ve fazla müsaade gösterildiğini de şahsen düşünüyorum.

ufak dipnot: bıraktığım için böyle düşündüğümü düşünecekler de olacaktır elbet, fakat bu yüzden değil. şu projemi yürütürken kafama takıldı tüm bunlar.

Hmmm
1
Like
3
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
santanaa,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
peace, AllMighty, Steiner,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.03.2022 23:22
Konuda biraz düşünceler, biraz da "yapılması gereken"den bahsettim. Kısaca;

Prison, guest kalmamalı. Verilen cezalar sürekli açılan ve devam eden "Organize Suç Davaları" ile sağlanmalı. Bir karakterin cinayet faili olduğu kesinleşmişse, 800 dakika AFK kalması yerine 3-4 gün prisonda rol yapmaya devam etmesi gerekli. Bu sayede gerçekten iç-dışda aktif bir Vice görürürüz. Bu konu ve diğer tüm düşüncelerinizi yansıtabilirsiniz.

son olarak da, lütfen departman-illegal birlik atışmaları dönmesin. konuya kilit vurdurmayın.

son dipnot: bu bir tartışma konusudur, bir kural güncelleme ARGE konusu veya benzeri değil.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
peace,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 13.03.2022 01:06
Sunucuda daha önce birkaç kere illegal deneyimim oldu, geri kalanında polis departmanında rol yapıyordum, iki karakterimle birlikte yaklaşık 9 10 ay boyunca polis departmanında rol yaptım.

Departmanda rol yaptığım süreç boyunca gördüğüm birkaç İtalyan-Amerikan oluşumu harici hiçbir oluşumun (istisnalar olabilir.) işleri gizli yürütme veya radarın altından gitme gibi bir derdi olmadığını gördüm. Ne zaman büyük bir hesaplaşma olsa, cinayet işlense ve polis olaya el atıp tutuklama yapsa kimse polisin en radikal güç olduğunun farkında davranarak rol yapmıyordu.

Bir oluşumdan karakterler polise yakalanıp sorguya alınmaya başladığında hep şu şekilde rol yapılırdı; ''Bana yan baktı vurdum. Bu bizim davamız. Benim yoluma çıktı ve onu ezdim.'' yani, genellikle türk dizilerinde gördüğümüz devlete karşı yükselmeler, devletin takım elbiselilerine karşı yapılan masa toplantıları gibi saçmalıkları sunucu ortamında gerçekleştirdiklerini sanıyorlar.  Tüm kartlarını açık oynuyorlar ve ''zaten oluşuma bir şey olmaz, ben burada polis karakteri de asayım keseyim, foruma da atayım, oh'' kafasıyla sorgulara giriyorlar.

Bir oluşum polis departmanı tarafından ne kadar basılırsa basılsın, ne kadar planlı/plansız rol gerçekleşirse gerçekleşsin, hiçbir zaman geri adım atmıyor (genelleme). Aksine, polis onlara baskın yapıyorsa, onlar da sokaklarda polis avlıyorlar, saçmalığın daniskası. Kimse polisin radikal güç olduğunun farkında değil, farkındaysa bile buna göre rol yapmıyor. Sunucuda illegal rol yapmak gerçekten çok basit ve kimse illegal rolün sonuçlarını düşünmüyor.

Baş iletide zift'in dediği gibi, 800 900 dakikalık jailler yerine o karakterlerin suça göre prison'a gönderilmesi hem prison aktifliğini artırır, hem prison'daki tüm karakterler ''Zaten yan karakter, müebbetlik yapayım, asan kesen karakter olsun, bir şey olursa tekrar açarım.'' mantığıyla yönetilmez ve bu prison'daki rolleri gerçekten çok daha keyif verici hale getirir. Dick Hendricks hotline eventinde sadece yan karakterlerin olması yerine birkaç kişinin de ana karakterinin olduğunu düşünsenize, çok keyifli olmaz mıydı?

Spoiler: GösterGizle
Yazdıklarım eleştiriye açık şeyler, düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 13.03.2022 12:04
bazı şeyleri düşünürken işin temelinde oyun oynadığımızı unutmamamız gerekiyor.

evet roleplay yapıyoruz, evet gerçek hayatı yansıtmaya çalışıyoruz ama oyun oynuyoruz arkadaşlar.

herşeyi tamamen gerçek şekilde yansıtma çabamız olsaydı, vice ütopik bir evren olmasaydı size uyuşmayan yüzlerce şey sayabilirdim.

birliklerimizin aralarında savaşması sınırlar aşılmadığı sürece nötr baktığımız bir durum, bu duruma üzülmüyoruz veya sevinmiyoruz çünkü ne savaştan besleniyoruz ne de insanları savaşmayın, yapmayın diyecek kadar kısıtlayıcı bir yönetim anlayışına sahibiz.

her savaşın sonucunda birliklere kolluk kuvvetleri tarafından ağır yaptırımlar uygulansaydı insanlara oyun oynadığını unutturabilirdik. birlikler zaten savaşlar sonucunda kendi aralarında kurduğu masalar, koalisyonlar tarafından cezalandırılıyor. en güçlüsünden en güçsüzüne tüm birliklerin kaybedeceği şeyler var ve o ilk mermiyi sıkmadan önce bunları gözden geçirdikleri konusunda hepimiz eminizdir.

bu departman ekiplerinin birlikleri takip etmediği, hiç bulaşmadığı, tamamen gevşek bıraktığı anlamına gelmiyor gerçekten bariz şekilde işin tadını kaçıran, müdahalenin ağır olması gereken taraflara gerekli müdahaleler yapılıyor ancak işleniş sizin düşündüğünüz kadar ağır olamaz, olmamalı.

ve evet oyun oynuyoruz altını doldurabiliyorsanız, mantıklıysa; savaşabilirsiniz, eğlenebilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 13.03.2022 19:02
Toksik savaşların bitmesi imkansız çünkü bunun için OOC kinin ortadan kalkması lazım. Adamla rol yapıyorum sanki karşımda Cüneyt Çakır var. Bu tarz roller son bulsa zaten sunucuda kaliteli rolcüler/rol yapmak isteyen kesim kendini belli edecektir. Bu gibi zorlamalar yerine yönetimin oluşumlara daha katı kurallar ve cezalar(ihlal bulunduğunda) vermesi bana daha mantıklı geliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 13.03.2022 22:54
son savaşta gördüğüm iki tarafın tutumları ve edilmeyen müdahalelerle bu konu için çabalamanın boşa kürek çekmek olduğunu düşünmekten kendimi alamamam, herhalde bir tür paranoyaklık değildir.
(son oyuna girişim 22 şubat, savaş taraflarından değilim)

arşive atılabilir, bu konunun bana faydası da zararı da yoktu zira.
Hmmm
1
Like
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Cowboy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok