Konu: [13.11.2021] Topluluk Discord Skin Hırsızlığı  (Okunma sayısı 419 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3CQ

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 13.11.2021 17:24
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: DISCORD HESABI - chll#9924
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Şahit yok.
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.11.2021, 17:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:   
Spoiler: GösterGizle
ÖZEL SKININIZIN HAKLARINDAN FAYDALANMAK İÇİN(Skin Ekletmeden Okuyun)
  • 11.06.2021 tarihinden sonra eklenecek tüm skinler için geçerlidir. Çalınma, hırsızlık, hatalı skin/çalıntı skin ihlallerine yönetim olarak müdahale edilecektir.
  • Tüm haklardan faydalanmak için, skinlerinizin mutlaka kurallarımıza uygun şekilde eklenmesi gerekir. Vice Roleplay bünyesinde skin yapan oyuncularımız(şu anda 10+ farklı oyuncu) kuralları iyi bilen, çalıntı skin/asset kullanmayacağını bize bildiren isimlerdir ve Vice Roleplay yönetiminin kontrolü altındadırlar. İhlal durumunda, hesaplarının yasaklanacaklarını da kabul etmekteler.
  • Bu sebepten dolayı, ücretli, VP veya oyun parası karşılığında özel skin yaptıracağınız zaman mutlaka ViceSquad discordumuzda(discord.gg/vice) Özel skin bölümündeki "Skin Yapımcısı" rolüne sahip kişilerle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu isimler dışında yaptırılan/ekletilen/kendinizin yaptığı skinlerde çalıntı olması durumunda, hiçbir haktan faydalanamazsınız ve özel skininiz silinir.
  • Kendiniz paylaşılmış bir skini bulup ekletebilir veya sıfırdan yaparak yine sunucuya gönderebilirsiniz. Ekletmek istediğiniz skinin(bulduğunuzu varsayarsak) sunucuda olup olmadığını kontrol etmek adına, ViceSquad discorduna girip skinin görüntüsünü skin yapımcılarına göndermenizi öneriyoruz. Kendileri size bu skinin sunucuda olup olmadığını söyleyeceklerdir. Sunucuda var olan bir skini ekletirseniz/sahibinin şikayeti sonucunda skininiz silinir ve VP iadesi yapılmaz. 

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İki gün kadar önce yüklettiğim skini bugün (skinlerin discorda eklenme tarihi dün saat akşam 7 gibi gözüküyor) birlikteki arkadaşımın discordu atıp "Kanka senin skini çalıp millete atıyorlar." demesi ile gördüm. Kendi ellerimle yaptığım skinimin milletin elinde olması çok can sıkıyor.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):Vicedeki bütün skinleri izinsiz çalan bir grubun discorduna haber üzerine çağırıldım. Benim ve arkadaşımın skinlerinin çalındığını gördüm. Ayrıca bütün sunucunun skinleri çalınıyor. Admin takımı konuya el atarsa gerçekten sevinirim verdiğimiz paraların bir çoğu boşa çıkıyor ve hak yiyorlar. Gereğini arz ederim. Discord hesabım 3CQ#0006 istediğiniz kanıtları sürekli gönderebilirim.

#1 - 13.11.2021 18:45
Merhaba, şikayet hakkında bir yorumda bulunmak istiyorum.
Bu konuda birliğimdeki bir çok arkadaş benimle beraber mağdur oldu,  şöyle gösterelim;

Zaten bu hareketleri yapan kişi vicedan şutlanmış birisi,

Yeni hesabını da şuraya bırakalım;

Yönetimin bu discordlarda bulunan Vice Roleplay oyuncularını tespit edip yasaklaması gerekiyor.
« Son Düzenleme: 13.11.2021 19:03 derengeboss »

3CQ

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#2 - 13.11.2021 19:02
Discord üzerinden cache paylaşımı yerine forumdan paylaşım bir tık daha güvenli olur gibi geliyor bana (eklemek istedim)

#3 - 13.11.2021 19:05
Discord üzerinden cache paylaşımı yerine forumdan paylaşım bir tık daha güvenli olur gibi geliyor bana (eklemek istedim)
Şikayetle alakam yok ancak bu konudan ben de muzdarip bir oyuncuyum, benim modellerim de çalınıyor. Cachenin paylaşılmayıp oyundan yükleme yapılması daha doğru olacaktır. Forum hesabı açıp yine indirip rellemeye devam edebilirler, bunun forumdan paylaşılması da önüne geçemiyor ne yazık ki.

#4 - 14.11.2021 13:52
Merhabalar, bu can sıkıcı durum bir süredir gündemimizde konuşuluyor, discord üzerinden de olayları açıklayan kısa bir yazı geçildi. SAMP'ın cache gereği kolaylıkla modeller alınabiliyor; elimizde olan bir durum değil. Sunucu içerisinden cache yüklemek ise maalesef ki uzun sürelere mâl olacak bir uğraş, sunucu makinesi indirme hızı sınırını 200KB/s olarak bâz alıyor.

Skinlerinizi Onaylı Skin Yapımcılarına yaptırabilirsiniz, kendileri gerek çalışmalarıyla, gerekse platform içerisindeki davranışlarıyla onay almış kişilerdir; aksi takdirde eklenen skin çalıntı model kurallarımızın herhangi bir maddesini ihlal ediyorsa, sunucudan direkt olarak silinebilir.

Önerileriniz için teşekkürler.

Alıntı
Skin Çalınmaları HK

Merhaba, son zamanlarda artan skin çalınma olaylarıyla ilgili tekrar hatırlatma gereği duyduk.
SAMP'ın editlenemeyen cache mentalitesi gereği sunucuya koyduğumuz modeller rahatlıkla alınabilir. Ancak, Vice Roleplay'da geliştirdiğimiz bazı politikalarla en azından kendi sunucumuz üzerinde oyuncuların skinlerini çalan/buna kolaylık sağlayan ve bu ortamlarda(discord) bulunan herkes yasaklanmaktadır.

Ek olarak, yüklettiğiniz skin bir başkasının eklettiği özel skin ise yine skininiz silinir ve iade alamazsınız. Aynı zamanda bu sebepten yasaklanma ihtimaliniz de bulunuyor. Bu nedenden dolayı skin ekletirken/yaptırırken belirlediğimiz maddelere uymayı ve güvenilir kişilere yaptırmayı unutmayın.

hatersgonnahate
« Son Düzenleme: 14.11.2021 13:59 raistlinn »