Konu: SAMP, Vice Roleplay'de çocuk rolünün zorlukları pis şeyler. (sübyancılık izni.)  (Okunma sayısı 333 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.10.2021 20:57
Öncelikle Merhaba, yaklaşık 8 ay önce Anna isimli çok tatlı bir karakter açmıştım. Çocuk rolü yapıyordum, çokta sevilmişti. İlk hafta'da benden istenilen izin /do Tecavüz izni. Falan filan, canımı çok sıktı devam etmeme kararı aldım, iki hafta geçti üç hafta geçti, ikinci kez aynı şeyi aldım. Arkadaş, diyeceksiniz şimdi çocuk rolü yaptığını nasıl analsın? Emote veriyorum 11-14 yaşlarında gösteriyor diye, adam biliyor çocuk rolü yaptığımı ve bu şekil davranıyor. Çok sinirime dokundu bu olay, karakteri 3 ay sonra 18 yaşına çıkarttım, bunun sebebini en yakın arkadaşlarıma bile söylemedim. Bir ay önce tekrardan çocuk karakter açma kararı aldım Villie Nicheldie, tabi şimdi Villlie Quentiro. Konumuzla pek bir ilgisi yok, yine bir sübyancılığa maruz kaldım. Çok canımı sıktı arkadaşlar, yapmayın yaptırtmayın. Adamın bana o malum şeyin iznini istediğinde /q attım, sunucuyu bırakma derecesine kadar geldim. Bir kaç arkadaşım çocuk rolü yapmamamı söylüyor, ya neden? Neden? Suçlusu ben olamam bu zihniyet suçlu, sunucuda bir kaç arkadaşım çocuk rolü yapmaya korkuyor, isimlerini vermeyeceğim. Destek çıkarsanız, belki bir kaç şeylerin önüne geçebiliriz. İyi geceler, iyi roller.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.10.2021 21:08
şaşırmadım...  >:(

anadolu'da sıradan bir gün
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 18.10.2021 21:13
Daha önce hiç karşılaşmadım, eğer karşılaşılsa bile önüne geçilmeli. Bu tarz rolleri yapan kişilere şikayet açarsan zaten yasaklanacaktır. /do tarafından sorular belki sorulabilir, bunlara olumsuz yanıt verebilirsin. Açıkçası çocuk rolü fazlasıyla var, farkındalık yaratılacak bir şey değil. Yanlış kişilere denk geldiğini düşünüyorum, çünkü hiç karşılaşmadığım konular.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 18.10.2021 21:18
Daha önce hiç karşılaşmadım, eğer karşılaşılsa bile önüne geçilmeli. Bu tarz rolleri yapan kişilere şikayet açarsan zaten yasaklanacaktır. /do tarafından sorular belki sorulabilir, bunlara olumsuz yanıt verebilirsin. Açıkçası çocuk rolü fazlasıyla var, farkındalık yaratılacak bir şey değil. Yanlış kişilere denk geldiğini düşünüyorum, çünkü hiç karşılaşmadığım konular.
Maalesef, bugün 6. Kez karşılaştım şikayet açmıştım ilk karşılaştığımda sonra bir daha oluyor, bir daha oluyor. Bunun sonu yok yani birinin çıkıp "dur" demesi gerekiyor. Benim sadece tepkim böyle zihniyetler içerisinde roller yapmamız çok üzülüyorum böyle şeylere bu insanlar dışarda nasıllar?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 19.10.2021 00:40
Haha
3
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
judas the greatest, Aureus, Layshe,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 19.10.2021 00:45
Direkt tecavüzün izin dahilinde bile olsa yasaklanması taraftarıyım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 19.10.2021 02:55
Direkt tecavüzün izin dahilinde bile olsa yasaklanması taraftarıyım.
Rol içerisinde tecavüz etse bile /do'dan rızasını alıyor. Bu duruma /do'dan izin vermeyebilirsiniz. /do'dan bu soruyu sorduklarında zorlama olmadığının bilincinde olmak lazım. Dünya pembe renkten ibaret değil. Ne kadar oyun oynuyor olsak bile oyuncuların nasıl rol yapacağını belirlemek bana kalırsa pek doğru gelmiyor. "Sen şunu yapma, sen bunu yapma." bana kalırsa çok doğru bir davranış değil. Konu sahibinin dediği gibi bu duruma maruz kaldığında /q'yu koymuş direk. Kurallarda rahatsız olduğu an bunu yapabilme hakkı var. Fikire şöyle bir destek çıkabilirim; Tecavüz rolü yerine, sübyancı rollerine izin verilmemeli. Platform ne kadar +18 olsa bile aramızda 18'ini doldurmayan birçok insan var. GTA San Andreas oyunu bile "PEGI 18" kategorisinde. Yaş kısıtlaması bulunuyor. Bu platformun kurallarına göre insanlar hareket etmek zorunda olduğundan dolayı bu tarz bir konuyu "Genel Sohbet" kısmında değil "Ar-Ge" kısmında görmek gerekiyor.

Sübyancılık rolü yasaklanabilir, tecavüz rolü yine /do'dan izin alınarak yapılabilinir diye düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 19.10.2021 12:47
Pedo rolü yapmaya çalışanlar zaten bütün topluluk kurallarına aykırı geliyorlar. Bu tarz tiplerin şikayetini açabilirsiniz. Şikayet konusundan çekiniyorsanız bana forum veya oyun PM ile ulaşabilirsiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 19.10.2021 13:48
Bu tür rollerde role uyma zorunluluğun yok. SAMP yaş aralığı 10'dan 35'e kadar olan bir topluluk; bunun trollcüsü var, dmcisi var falan filan. Kısacası takılma, rolüne bak
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 19.10.2021 15:41
Vice Roleplay'de çocuk rolünün zorlukları gibi tüm Vice Roleplay kitlesini genelleyen bir başlık adı altında bu şekilde bir konunun tartışılması hoş değil. Zaten bu tip rollerin sınırları net olarak oyun kurallarını geçtim topluluk kurallarında da çizilmiş. Normalde sunucu ile ilgili herhangi bir konuda geçmeniz gereken birden fazla hiyerarşik aşama varken (Discord Ticket, Oyun Ticket, Rapor) yönetim ekibinin bu konuda direkt olarak bize özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz demesi ne kadar hassas olduğunu net bir şekilde gösteriyordur diye tahmin ediyorum.

İstediğiniz rolü özgürce yapmaya devam edebilirsiniz eğer tekrardan böyle bir olayla karşılaşırsanız daha önce başvurmadığınız yöntem olan ''Şikayet açma, yönetime PM atma'' gibi yöntemleri uygulamayı unutmayın.

Destek çıkarsanız, belki bir kaç şeylerin önüne geçebiliriz. İyi geceler, iyi roller.

Bu rahatsızlığınızı giderebilecek her türlü yardım ve desteğe açığım, direkt bana veya başka bir ekip arkadaşıma ulaşabilirsiniz.

:vice:
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rainbow, Rone, reguem, Layshe, nexary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok