Konu: Leroyce_Perkins, Shiloh_Mosley [DM-Emotesiz Ateş]  (Okunma sayısı 157 defa)

#0 - 30.09.2021 22:36

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30/09/2021 22.12

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.
43-) Emote İhlalleri

a) /me komutu, /me komutu oyunda karakterinizin yaptığı eylemleri bildirdiğiniz IC bir kanaldır. /me komutuyla yalnızca somut durumları belirtebilirsiniz. /me komutundan yazdığınız eylemler karakterinizin hareketlerini tanımlar ve doğru yönde kullanılmalıdır.

b) /do komutu, IC durumların bildirildiği bir diğer kanaldır. Herhangi bir OOC amaçla kullanılamaz.

Emotelarda rol dışı hatalı kullanımlar, emote kullanımlarını abuselamak, emote kanallarında sohbet etmek, küfürlü / hakaret içerikli emotelar vermek tamamiyle yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Leroyce_Perkins taksi mesleğindeki araca emote vererek ateş etmiştir. Shiloh_Mosley emote vermeden silah çekerek taksi aracına ateş etmiştir. 

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/gup195j.png                           https://www.hizliresim.com/2vgvctt           

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 30.09.2021 23:00
İlk önce merhabalar, mahallede bir çatışma dönüyordu ve bittiğinde William karakteri geldi. Polise ihbar edebilir şüphesi ile yanına gittim ve gitmesi için uyardım hatta üçe kadar sayıyordum ama arkadaş sanırım burayı Kurtlar Vadisi Roleplay sandı ve "Seni hiç alakadar etmez" lafını söyledi. Şimdi realistik olarak düşünürsek normal bir insanın, sivil bir arkadaşın çete faaliyetleri yapıldığı bir yerde dövmeli, çeteye girip kendini kanıtlamış birisine bir söz söylemesi onu öldürme riskine atar. Karakterim Infant, dövmeli olduğu için bunu kaldıramadı ve kişiye sıktı. Hood Onaylı birliktesin ve zaten orada korku rolü yapman lazımdı ve sen "Seni hiç alakadar etmez  diyorsun." bu lafı gerçek hayatta bir çetenin faaliyeterini yaptığı sokağa gidip söylersen oradan canlı çıkamazsın. Hem korku rolü yapman ve hızlıca uzaklaşman lazımdı. Savunmam bu kadardır, iyi günler. Çatışma olduğunu kanıtlamak için bir video:
« Son Düzenleme: 30.09.2021 23:27 icedier »

#2 - 30.09.2021 23:03
Öncelikle selamlar, iyi forumlar ve iyi günler. @icedier arkadaşım gerekli savunmayı yapmış ama ben emotesiz sıkmadığıma dair kanıtımı atayım. https://cdn.discordapp.com/attachments/893225894926221322/893226252050260048/sa-mp-179.png
Leroyce_Perkins karakter canlandırıcılığını yapan arkadaşımın dediklerine katılıyorum.

#3 - 30.09.2021 23:05
Birde birşey ekleyeceğim, şikayeti şablonuna göre açman gerek, büyük ihtimalle arşive alıcaklardır.

#4 - 01.10.2021 13:39
Şikayet incelendi.

Bir çete bölgesinde özellikle sıcak çatışma gibi bir olay yaşandıktan sonra taksici olarak orada bulunup bu cümleyi kurmanız uygun bir davranış değil,  olaylar etki-tepki meselesinden ibaret.

Savunma geçerli, cezalandırma olmayacak.