Konu: Zorla mesleğe itilmek  (Okunma sayısı 255 defa)

#0 - 30.11.2021 19:40
Öncelikle merhabalar, payday ve vergilere değineceğim. 30 küsür levelsiniz ve rollerinizde kullanmak için ortalama bir fiyatı olan Sultan(160.000$) almak istiyorsunuz.
Sultan'ı birikiminizle aldınız. Saatlik vergisi 160$ 30 level civarıysanız saatlik paydayden gelen miktary 150$ a takabül ediyor. Burada bir tutarsızlık var. Aracın motor ömrünüde sayarsak saatlik 300 küsür dolar araca gidiyor. Bize gelen saatlik payday 150$, eviniz falanda varsa oradan 10-20$. Anlatmak istediğim herhangi biri hedeflediği rolü yapmak/başlamak için para kasıp araba ile ev alıp. Yanına 30.000$ 50.000$ gibi bir miktar bıraksa. Bu paranın zamanla erimesi, ve bu oyuncunun tekrardan rollerden alı konulup, meslek yapmaya itilmesinden bahsediyorum. Tabii ki şimdi diyenleriniz olucak adam rolde meslek yapsın, bahsettiğim şeyler o kadarda ekstra bir şey olmadığı halde saatlik paydayi geçiyor. Ortalama bir araç. Hadi evi bile saymayalım, sadece ortalama bir aracın vergisini geçindirmek için oyuncu ilerleyen vakitlerde meslek yapmak zorunda kalıyor. Eskiden vergiler düşüktü payday fazlaydı, çok rahat bir şekilde en pahalı aracın bile vergisini paydayle çıkarabiliyorduk. Bir güncellemede vergiler arttırıldı iyi oldu dedik. Ama yanında gelen saatlik paydayde düşürüldü, bu şekilde ortalama bir aracı bile oyuncular elinden çıkarmak zorunda kaldı. Çünkü araba elinde kaldıkça zarara geçiyordu, arabaya para çıkartmak için uğraştıktan sonra gelen payday ile aracın saatlik vergisini çıkaramamak bile insanı kötü bir hale sokuyor. Demiyorum ki 7-8 level adamın ortalama araç alıp paydayi ödeyememesi bildiğiniz gibi düşük levelde daha az payday alıyorsunuz 115$ dolar civarı. Ama 30 leveli geçmiş biri bile paydayden ortalama bir aracın vergilerini ödeyemiyor onu geçtim yanında motor ömrüde var. Araç vergileri ve motor ömürleri hakkında bir güncelleme gelmesi tarafındayım, paydayi düşürdünüz en azından vergileride ona oranla ayarlamalıydınız
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
BedirN, oldreligion, LogaN,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 30.11.2021 22:08
Rol kavramı burada devreye giriyor, Para kazanmanın tek yolu sistemsel meslek yapmak değil, uyuşturucu al sat yapabilirsin, barmenlik yapabilirsin, ufak bir birikimle galericilik yapabilirsin, tamirhanelerde görev yapabilirsin, legal birliklere yönelip oradan maaş alabilirsin, hırsızlık yapabilirsin, milleti gasp edebilirsin, hammade üretip satabilirsin, hammadde alım satımı yapabilirsin, hizmetçi rolü bile yapabilirsin. Para kazanmanın tek yolu payday ve meslek sistemi değildir.

Sistemsel olarak arabaların, evlerin, bakım fiyatlarının, vergilerin fazla olması tamamen ayrı bir konu
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 01.12.2021 00:01
Arkadaşa fazlasıyla katılıyorum, rol yaparak para kazanabilirsiniz olayı bana artık saçma gelmeye başladı, tamirhane diyorsunuz tamirhanede çalışarak günde kazanabileceğiniz para maksimum 4-5k civarıdır, araç al sat diyorsunuz araç al sat yaptığınız zaman yine kazanacağınız para 10k'yı geçmiyor ki araç al sat yapabilmek için fazlasıyla sermayeye sahip olmanız gerekiyor,
Bir oyuncu sabah oyuna girerek aracını spawnladı, yaklaşık 5 saat oyunda durduğunu düşünelim bu arkadaşın, 5 saat içerisinde aracını aktif olarak kullanıcaktır, 5 saat sonucunda oyundan çıktı ve araç 2.5saat daha aktif kaldı bu sürede 2 kere daha vergi işlendi, düşük araçlar için bir sıkıntı oluşturmayacaktır ancak bir Sultan kullanıcısını üzer.
Kendimden örnek vereyim, bir Elegy kullanıcısıyım, yakın zamanda Buffalo ve ya Sultan'a geçmeyi düşünüyordum, ancak motor ömrü ve vergileri dolayısıyla benim o araca geçmek için cebimde 200-250bin civarı bir para olmak zorunda ki bu parada bir yerden sonra eriyecektir.
Payday'ın artırılmasını önermiyorum ancak vergilerin biraz daha düşmesi bütün ekonomiyi rahatlıcaktır, 20 ile 40 level arası bir oyuncunun hâlâ para kasması kasmak zorunda kalması gerçekten üzücü bir durum, kısacası araç modeli yükseltmek ve diğer şeyler vergiler yüzünden oldukça zor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 01.12.2021 00:13
Gayet anlaşılır bir dil ile anlatmışsın, ağzına sağlık.
Destekliyorum. 8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 01.12.2021 00:46
Çok önceden buna benzer bir AR-GE açmıştım oradada rolle para yapabilirsiniz diyen arkadaşlar oldu. Tabii ki onlarda haklı ama ben mal varlığıma mal varlık katmak istemiyorum. Orta bütçeli bir araç alıp 7/24 ortamlara akıp para harcamadan rol yapmak istiyorum. Sadece bir aracın masrafını ödemek için herhangi bir meslek yapmam sadece o araca yeter anca, gün boyu araç kullanan biri dediklerimi çok iyi anlıyordur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 01.12.2021 11:28
Günde sadece 1 saat ayırıp Tır Rota 2 yaparsan aracın günlük vergi fiyatı çıkıyor zaten. Ben Comet kullanıyorum ve 3 tur trucker yapıyorum, 6 bin para alıyorum. Aracın günlük vergisini ödüyorum, fazla bile kalıyor. Ayriyetten oyun içerisinde arkadaşın da dediği gibi ''barmenlik yapabilirsin, galericilik yapabilirsin, bir kafede tezgahtar olsan bile 1 saatte kazanacağın para 2-3 bin. Hem eğlen, hem para kazan. Birçok yöntem var.

Eğer ki sistem böyle olmasa, herkes altında turismo bullet ile gezer. Önceden de böyleydi, vergiler artmadan önce. Herkes altında bullet turismo ile geziyordu, herkes zengin rolü yapıyordu.

Sistem şuan gayet iyi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 01.12.2021 13:32
AR-GE'de örnek verilen Sultan model araç lüks kategoriye giriyor. Eğer aracı vergisini ödeyecek kadar kazancınız yoksa orta veya alt seviye araçları kullanmalısınız. Eğer bu tür lüks mülkler erişime kolay olursa herkes oyun sonuna kolayca ulaşmış olurdu.

Şu anda bu konuda bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyoruz.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok