Herkese merhaba,
Hepimizin bildiği üzere sunucuda kredi sistemi yok ve ticaret esnasında almak istediğimiz aracın/evin maaliyeti bütçemizi biraz aşabiliyor ve destek fonu alabileceğimiz bir yer de yok.
Ne Yapılabilir?
Aklımdaki sistem; nasıl ev/işyeri için Vice Belediyesi'ne başvuru yapıyorsak, aynı şekilde "Kredi Başvurusu" adı altında bir sekme açılacak. Belirlenen başvuru formunu doldurduktan sonra başvurusunu yollayacak ve Vice Belediyesi bünyesinde çalışan insanlar tarafından ilgilenilecek.(Öncelik tabiiki adminlerin tıpkı ev/işyeri başvurusu gibi)
Nasıl İşleyecek?
Sistem üzerinde daha detaylı bir fikir alışverişi yapıldıktan sonra minimum ve maksimum kredinin ne kadar olacağı belirlenecek(kişinin mal varlıklarına göre değişiklik de gösterebilir). Kredi Başvurusu onaylanan kişilerin rolsel olarak işlemleri bittiğinde banka hesabındaki değer, çektiği kredi tutarında eksi (-) olacak.
Örnek; Kredim onaylandı ve 30.000$ doları elden aldım, ancak banka hesabımdaki değer -30.000$ oldu.(kişinin kredi çekmeden önce banka hesabını boşaltması önerilir)
Oyuncuların iki seçeneği bulunuyor; ya her saat başı gelen para ile yavaş yavaş kredi tutarını ödeyecekler ya da kazandığı parayı banka hesabına atarak kredi tutar borcunu daha hızlı ödeyecekler.
Burada tek dezavantaj şu olacaktır; oyuncular borcu ödeyene kadar banka hesabında para tutamayacak mı? İşte, bu kısmın geliştirilmesi lazım. Biraz fikir alışverişi ile sistem çok daha iyi hale gelebilir. Gerçekçi-"Roleplay" kavramına uyan bir sistem haline getirilebilir ki BENCE şuan bile oyuna eklense tıkır tıkır işleyebilecek bir sistem.
Ne Katar?
▬Vice Belediyesi'nin(malibu) rolleri zenginleşir, rol ortamı yoğunlaşır.
▬Oyuncuların istediği araç/işyeri için parası yetmediğinde kredi çekerek istediği şeye ulaşabilir(oyunculara kolaylık)
▬Oyuncular borçlarını ödemek için iş arayacaklardır, böylelikle serverde çalışan(rol) sayısı artacaktır.
Benim aklımdaki sistem şuanlık böyle. Biliyorum biraz daha kafa yorulsa şahane bir kredi sistemi ortaya çıkacaktır. Eğer sistemi destekliyorsanız yorumlarda sistemi daha iyi hale getirmek adına yorumlarda bulunabilirsiniz.
Not: Konuyu açtıktan sonra bir şey daha geldi aklıma.
Kredi çektiğimizde banka hesabına para atamama sorununu bir şekilde halledebiliriz; kredi çeken kişi "/karakter" yazdığında "Kredi Borcu - 30.000$" şeklinde görebiliriz. Belirlenen tarihlerde Malibu'nun hesabına belirlenen borç miktarı yatırılır, gecikme vs olur ise avukatlara da rol çıkmış olur.
Düşünüldüğünde çok iyi kredi sistemleri çıkarabiliriz ortaya.