Konu: Kredi Çekme ve İşleyiş  (Okunma sayısı 385 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#0 - 07.09.2021 15:11
Herkese merhaba,

Hepimizin bildiği üzere sunucuda kredi sistemi yok ve ticaret esnasında almak istediğimiz aracın/evin maaliyeti bütçemizi biraz aşabiliyor ve destek fonu alabileceğimiz bir yer de yok.

Ne Yapılabilir?

Aklımdaki sistem; nasıl ev/işyeri için Vice Belediyesi'ne başvuru yapıyorsak, aynı şekilde "Kredi Başvurusu" adı altında bir  sekme açılacak. Belirlenen başvuru formunu doldurduktan sonra başvurusunu yollayacak ve Vice Belediyesi bünyesinde çalışan insanlar tarafından ilgilenilecek.(Öncelik tabiiki adminlerin tıpkı ev/işyeri başvurusu gibi)

Nasıl İşleyecek?

Sistem üzerinde daha detaylı bir fikir alışverişi yapıldıktan sonra minimum ve maksimum kredinin ne kadar olacağı belirlenecek(kişinin mal varlıklarına göre değişiklik de gösterebilir). Kredi Başvurusu onaylanan kişilerin rolsel olarak işlemleri bittiğinde banka hesabındaki değer, çektiği kredi tutarında eksi (-) olacak.
Örnek; Kredim onaylandı ve 30.000$ doları elden aldım, ancak banka hesabımdaki değer -30.000$ oldu.(kişinin kredi çekmeden önce banka hesabını boşaltması önerilir)
Oyuncuların iki seçeneği bulunuyor; ya her saat başı gelen para ile yavaş yavaş kredi tutarını ödeyecekler ya da kazandığı parayı banka hesabına atarak kredi tutar borcunu daha hızlı ödeyecekler.
 Burada tek dezavantaj şu olacaktır; oyuncular borcu ödeyene kadar banka hesabında para tutamayacak mı? İşte, bu kısmın geliştirilmesi lazım. Biraz fikir alışverişi ile sistem çok daha iyi hale gelebilir. Gerçekçi-"Roleplay" kavramına uyan bir sistem haline getirilebilir ki BENCE şuan bile oyuna eklense tıkır tıkır işleyebilecek bir sistem.

Ne Katar?
▬Vice Belediyesi'nin(malibu) rolleri zenginleşir, rol ortamı yoğunlaşır.
▬Oyuncuların istediği araç/işyeri için parası yetmediğinde kredi çekerek istediği şeye ulaşabilir(oyunculara kolaylık)
▬Oyuncular borçlarını ödemek için iş arayacaklardır, böylelikle serverde çalışan(rol) sayısı artacaktır.

Benim aklımdaki sistem şuanlık böyle. Biliyorum biraz daha kafa yorulsa şahane bir kredi sistemi ortaya çıkacaktır. Eğer sistemi destekliyorsanız yorumlarda sistemi daha iyi hale getirmek adına yorumlarda bulunabilirsiniz.

Not: Konuyu açtıktan sonra bir şey daha geldi aklıma.
Kredi çektiğimizde banka hesabına para atamama sorununu bir şekilde halledebiliriz; kredi çeken kişi "/karakter" yazdığında "Kredi Borcu - 30.000$" şeklinde görebiliriz. Belirlenen tarihlerde Malibu'nun hesabına belirlenen borç miktarı yatırılır, gecikme vs olur ise avukatlara da rol çıkmış olur.
Düşünüldüğünde çok iyi kredi sistemleri çıkarabiliriz ortaya.
« Son Düzenleme: 07.09.2021 15:36 G.Letro »
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
millionenimperium, marcus61, GoldenPasa,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.09.2021 15:40
Düşünülmesi gereken sistem, umarım olur :sampanya: O:-)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.09.2021 16:10
Açıkçası başlığı okuduğum da, sunucunun ekonomisinin bozulacağını düşündüm ama aklıma şöyle bir fikir geldi. En az on beş level olma koşulu ve sicile göre kredi tutarının değişme imkanı. Böylelikle insanlar oyuna girer girmez kredi çekemez ve on beş seviye olan biri gelir kaynağı/kaynaklarını ayarlayacağını varsayarsak çok fazla kredi talebi olmaz.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
marcus61,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 07.09.2021 16:26
Kredi çekmelerin en büyük sorunu NC'lerdir. Kişi NC attığında ne olacak? Kredi başvurusu bitmesi gerekir, NC atmasını sistemsel yasaklanması gerekir bunu OOC kontrolü çok fazla başvuru olduğunda zorlaştırıcı olacaktır. Bankadaki tutarın - olması mantıklı değil bana kalırsa kredi ödeme süresi dolunca(1 hafta atıyorum) otomatik sistem önce banka hesabından banka hesabında yoksa mevduat hesabından, mevduat hesabı yetersizse eldeki parayı kesmeli. Eğer bunlarda bulunmuyor ise oyuncunun mal varlığına(Mülklerinin tamamına) el koyması gerekiyor, kredi çekerek satın aldığı mülkleri kredi ödemesi bitene kadar satış&aktarma yapamamalı. Bu sistemin güvenliğini sağlamak oldukça zorlu bir süreç, suistimale de açık bir sistem. Verilen parayı sadece ev&araç&işyeri şeklinde kısıtlı olacak şekilde olursa ve aldıkları mülkleri kredi ödenene kadar satışı yapılamazsa destekleyebilirim, diğer türlü kontrolsüz suistimale açık olacaktır. Tüketici kredisi verilmemeli, ev&araç&işyeri kredisi verilebilir..
« Son Düzenleme: 07.09.2021 16:29 darkangel07 »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.09.2021 17:42
klasik bir hesap açarım, eğer seviye gerekiyorsa o seviyeye kadar hesabı kasarım. Kredi çekip çekip ana hesabıma atarım veya arkadaşıma atarım. Doğrusu pek incelemedim ama kesinlikle kredi çekme vs. gibileri gelmemeli. Suistimale çokça açık bir sistem, ne kadar üzerinde düşünülürse düşünülsün.
Ayrıca herkes zengin olmamalı; 10 seviye hesabınla kredi çekersin, infernus alıp şehirde turlarsın. Kredi çekmek yerine para açığını rolsel bir iş bularak kapatmaya çalışabilirsin.
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rousseau, drumdrum dondale, Ruffnut, marcus61,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

sXe

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#5 - 07.09.2021 18:01
klasik bir hesap açarım, eğer seviye gerekiyorsa o seviyeye kadar hesabı kasarım. Kredi çekip çekip ana hesabıma atarım veya arkadaşıma atarım. Doğrusu pek incelemedim ama kesinlikle kredi çekme vs. gibileri gelmemeli. Suistimale çokça açık bir sistem, ne kadar üzerinde düşünülürse düşünülsün.
Ayrıca herkes zengin olmamalı; 10 seviye hesabınla kredi çekersin, infernus alıp şehirde turlarsın. Kredi çekmek yerine para açığını rolsel bir iş bularak kapatmaya çalışabilirsin.

Keşke inceleyip düşüncelerini ifade etseydin daha iyi olurdu ancak kredi çekmek ile zengin olmak arasındaki alakayı anlayamadım. Bugün orta düzey insanlar da kredi çekebiliyor, zenginler de çekebiliyor. Ayrıca belirttiğim gibi; başvuru yolu ile kredi çekilecek ve incelenecek. Dediğiniz şeyi yapsanız zaten m.a dan banlanırsınız ayrıca yüksek derece işsizlik gerektiren bir şey. Benim açtığım öneride seviye şartı yok, kişinin başvurusu incelenir çekebilecek kredi miktarı hesaplanır ve onay verilir ya da verilmez olay bundan ibaret. Son dediğin cümleyi zaten şuan yapıyorum(z) bunu yapmaktan başka bir alternatifimiz yok çünkü.

Ama katıldığım bir görüş var, yukarda da belirtildiği gibi suistimal edilebilir ancak direkt olarak sistemsel kredi çekilmediği için ve belli şartlar dahilinde kredi verileceği için suistimal oranı minimum seviyede olacaktır, bu benim görüşüm.

Görüşün için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 07.09.2021 18:06
Çok rahat bir şekilde suistimal edilebilir. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 07.09.2021 22:46
Suistimale açık bir durum ve sunucu ekonomisini zora sokacağını düşünmekteyim bunun için gelmesini istemem.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 08.09.2021 12:44
Çok fazla suistimal edilir. En basit düşünceyle oyunu bırakan bir kişi kredi çeker parayı arkadaşına verir ve sonra hadi eyv der ve çekip gider. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 09.09.2021 12:05
Mal varlığı olmayan karakterlere oyunda kredi vermek mantıklı değil, bunun yerine ev, işyeri gibi taşınmaz mülkleri olan kişilerin  geçici olarak mülkünü bankaya ipotek ettirmesi ve borcunu ödeyene kadar alamaması türünde bir sistem getirilebilir. Konunun nasıl işleyeceğini inceleriz, öneriler için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok