Konu: Zishan Tate 1  (Okunma sayısı 181 defa)

#0 - 07.09.2021 00:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @ROLLXN

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Görüntülerde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi kelepçeli bir biçimde sol tıka basarak IC rol karakterime hasar vurmaya başladı. Bunu ilk başta rol olarak algıladım ve yapmaması konusunda kişiyle bir rol sergiledim. Sergilediğim rolde bu şeyi yapmamasını söyledim. Fakat kişi bir emote bile vermeden tamamen rol dışı bir şekilde tak-tak vurmaya devam etti, sesimi çıkartmadım. Bunu bir kez daha yaptığında kişi sürekli olarak memuru dürttüğü için onu etkisiz hale getirmek yerine bir kaç cop darbesi ile vurdum, işimi daha kolay yapabilmek adına. Bunu yaparken rol dışına çıkmamaya ve emote vermeye özen gösterdim. Fakat kişi kelepçesi olmasına rağmen /me karşılık verir diyerek kısa bir emote ile bilekleri kelepçeli bir biçimde beni yaralıya düşürdü, bunu yaptıktan sonra kişi rencide edecek sözcükler kullandı. Kelepçeli bir biçimde kimseyi darp edemezsiniz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Kaç dakika geçmesine rağmen halen devam ettiriyor.
Ek açıklamalar(varsa): Kişinin Vice roleplay bünyesinde bulunmasının sunucudaki rol kalitesini ve standartlarını düşürdüğünü düşünüyorum. Her rol yapmaya ve rolünü ciddiye almaya çalışan arkadaşlar için bu arkadaşın sunucu içerisinden yasaklanması gerçekten sunucu adına çok güzel bir iyilik olurdu.

« Son Düzenleme: 07.09.2021 01:24 Heroldina »

#1 - 07.09.2021 01:21
Sabah savunma yapılır, @ROLLXN cezalı olduğu için onun adına ben burada olacağım.
« Son Düzenleme: 07.09.2021 01:27 OpreuS »

#2 - 07.09.2021 10:38
Merhaba, ilk ikisinde yanlışlıkla oldu, LMB (mouse sol tık) tuşuna elim çarptı. 3. ss de arkadaştan tepki alamadığım için afk olup olmadığını kontrol etmek için vurdum, yaralıya düşürme olayında arkadaş vurma emotesi verip sistemsel düşürmeye çalıştığı için emote vermeye zaman tanımayacağını bildiğim için  "karşılık verir." şeklinde emote verip saldırdım, rolsel olarak ellerim kelepçeli olduğundan dolayı tekme atabilirim, arkadaşın bunu anlamayacağını bilseydim "tekme atar ."şeklinde emote verirdim.
4. ss ise arkadaş uzun bir süre rolde tepki vermedi, uzun bir süre hareketsiz bekleyip role karşılık vermediği için afk olup olmadığını kontrol etmek amacıyla 1 kere vurdum, canının gittiğini gördükten sonra yerime geçtim ve role girmesini bekledim fakat arkadaş şikayette her şeyi farklı bir açıdan göstermeye çalışmış.

#3 - 07.09.2021 10:57
Merhaba, oyuncuların afk olup olmadığını yumrukla kontrol edemezsiniz. Ek olarak PD güvenli bölge, orada -özellikle- bir polis memuruna bu şekilde küfür edemez, saldıramaz ve herhangi ters bir hareket sergileyemezsiniz. PMden de "peçete lazım mı knk ses seda yok" yazmışsınız. Gün sonuna kadar mantıklı şekilde bir savunma yapmamanız hâlinde NonRP+Ortak Nezaket Kuralından işlem uygulayacağım.

Alıntı
VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

#4 - 08.09.2021 09:12
Cezalandırılacak.