Konu: Henrik Nazaryan - [G.B-12.08.2021]  (Okunma sayısı 250 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.08.2021 02:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Henrink Nazaryan @kandökülecek

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02:02

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.
Spoiler: GösterGizle

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İllegal yasağım olduğunu belirttim bunu hiçe sayıp  Güvenli bölgede yaralı durumuna düşürüldüm. Bunları belirttiğim halde bu rolün sergilenmesinden rahatsız oldum ceza almasını istiyorum.

Ek açıklamalar(varsa): 

#1 - 12.08.2021 12:31
Alıntı yapılan: kandökülecek

Herkes selam, Henrik Nazaryan karakterinin canlandırıcısıyım. Forum politikaları gereği şu anda kendi forum hesabımdan bu şikayete savunma yapamıyorum fakat benim için bir arkadaşım benim mesajımı alıntılayıp savunma, gerekirse sonrasında da yorum atacak. Cümleler tamamen @kandökülecek kullanıcısına aittir.

Konuya gelecek olursak; öncesinde birçok karakteri infaz etmiş, siyah Sultan'da dört, kırmızı Sanchez'de iki adet silahlı bireyleriz ve sizinle bir kaza gerçekleştirdik. Bu kaza sonrası sizin paylaştığınız ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere ''Şimdi bunu'' diyip kendi aracınızdan inip yanımıza geliyorsunuz. Tekrardan yinelememde fayda var, orada beş kişiyiz ve siz kazada bizim suçlu olduğumuzu düşünüp üzerimize geliyorsunuz ve burada ufak da olsa bir Fear-RP ihlali sergiliyorsunuz.

Henrik karakteri, Lazar kendisine böyle ithamlarda bulunduğu için ona karşı psikolojik üstünlüğü kuruyor ve onu kendi silahlı arkadaşlarının yanına küçük düşürüyor ki ilk agresif rolü, Lazar'ın paylaştığı ekran görüntüsünde gördüğümüz gibi kendisi âksediyor. Henrik, en sonunda Lazar'dan küfür yediği ve ''hadi icraat göster'' gibi cümleler sonrasında güvenli bölgedeki kışkırtmalara dayanamıyor ve Lazar'a karşı brawl başlatıyor. Lazar karakterinin on gün yasağı olması, onun ''Siktir oradan piç kurusu'' , ''Boş konuşma icraat göster o halde?'' diyebileceği anlamına gelmiyor. Henrik karakterine bu tür sözler söylenirse kendiniz ihlal etmiş olursunuz. Kavganın başladığı ânın ekran görüntüsü;

Olay tamamen bundan ibâret ve sonrası için bir senaryomuz yok. Lazar karakteri, güvenli bölgede bize çarpıyor daha sonra ''şimdi bunu'' diye inip Henrik ve diğerleriyle alay edercesine koonuşuyor -sayıca üstün olmamıza rağmen- daha sonrasında da iyice Henrik'in damarına bastığında, Henrik karakterinden güzel bir dayak yiyor. Böylesi bir olay için şikayet açıldığı, savunma yapıldığı için üzülüyorum gerçekten. Oyuncu şikayetlerini azaltmalıyız, şikayet açmak için şikayet açmaya hiç gerek yok.

Konuya, söylediklerim ile uyuşmayan bir cevap gelirse tekrardan benim mesajım olan bir alıntı mesajı gelecek ve münâkâşa bu şekilde devam edecek. Herkese iyi forumlar ve iyi oyunlar diliyorum.

#2 - 12.08.2021 14:03
@kandökülecek  Outsider bir karaktersin Kasparov bu kadar bozuldumu?   R1 olarak geçiyorsun mafya bile değilsin. İnfaz yapıyormuş. 

Güvenli Bölge yazan kısımda Fear RP yapmak zorunda değilim.

Savunmanı destekleyecek SS lerini bir bütün olarak yönetimi kandırmadan atmanı tavsiye ederim.

Aşağıdaki  SS'e bakılırsa adminde olmuşsun hayırlı olsun. Kendi kendine sunucu politikaları üzerinden kararlar veriyorsun.

Konuya, söylediklerim ile uyuşmayan bir cevap gelirse tekrardan benim mesajım olan bir alıntı mesajı gelecek ve münâkâşa bu şekilde devam edecek. Herkese iyi forumlar ve iyi oyunlar diliyorum.

Bu psikolojide olduğun için sunucudan yasaklanmanı bekliyorum.

#3 - 12.08.2021 17:32

Karşımda aklı başında, konuşmayı bilen ve Türkçe kullanımına dikkat eden yaşını almış birisini gördüğümü düşünmüştüm fakat klasik SA:MP ortamı ve elimizdekilerle yetinmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Benim savunmamda en ufak bir; iğneleyici, absürt itham, argo ve aşağılayıcı bir şey yok. Buna rağmen siz, sırf benim karakterim sizin karakterinizi dövdüğü için böyle bana ve içinde olduğum topluluğa kin bürümüşsünüz. Hadi sizinle beraber roleplayin temeline inelim: Siz, sizin karakteriniz değilsiniz. Kısacası sizin karakterinize edilen küfür, OOC olarak size edilmedi. SA:MP basit bir oyundur, zor olan ise bu oyunu basit oynamaktır. Şimdi tek tek yazdığınız yerelere değineceğim.

@kandökülecek  Outsider bir karaktersin Kasparov bu kadar bozuldumu?   R1 olarak geçiyorsun mafya bile değilsin. İnfaz yapıyormuş.

Henrik karakteri, direkt olarak Pakrad Kasparov tarafından birçok işin başında -bkz: hukuk bürosu açmak ve avukat bulmak- ve aynı zamanda Henrik karakteri, kendisinden bağımsız yanında bulunan ''dört outsider olmayan karakterler'' ile silahlı çatışmaya gidiyor/geliyor. Yani toparlamam gerekirse bizim birliğimizdeki outsiderı bırakın, lady rolündeki kadın bile infaz yapsa siz ve sizin birliğinizi uzaktan yakından ilgilendirmez. Bu konunun, şikayet ile bağlantısını lütfen bana söyleyin. Bir sonraki cevabınızda bu söylediğimi es geçmemenizi rica ediyorum. Bu konudaki cevabım ile sizi tatmin ettiysem bir diğer konuya geçelim.

En güldüğüm yer burası oldu gerçekten. Sizin, bana herhangi bir x yerinde olduğumuz için Fear RP yapmanıza gerek ya da bunu zorunluluk hâline getiren bir kural yok. Sizin Fear RP yapmanızı gerektirecek unsur, bizim beş sizin bir kişi olmanızdı. Gerçek hayatta da herhâlde beşe bir birçok kavgadan gâlip geldiğiniz için böyle bir rol sergilediniz. Aklıma cidden bundan başka bir şey gelmiyor. Güvenli bölge kapsamında insnaları kışkırtıp sonra ''aa burası güvenli bölge, zaten bana bir şey yapamaz'' diyip karşındaki beş kişiye ''siktir git'' , ''icraat göster'' ve ''şimdi bunu'' gibi şeyler söylemezsin. Üstteki konuda size ufak bir roleplay brifingi verdim burada da vermek istiyorum. Bu tür Fear RP'i baz alan olaylarda yapmanız gereken -güvenli bölgeden bağımsız- şey şu: Empati, gerçek hayatta karşınızda beş kişi varsa öyle bir konumda ne yaparsınız? Bu kadar basit, bunu da hâllettiysek bir sonraki konumuza geçebiliriz.

Savunmanı destekleyecek SS lerini bir bütün olarak yönetimi kandırmadan atmanı tavsiye ederim.

Aşağıdaki  SS'e bakılırsa adminde olmuşsun hayırlı olsun. Kendi kendine sunucu politikaları üzerinden kararlar veriyorsun.

Eksta bazı yerleri gizlemeye ya da göstermemeye çalıştığım yok, aynı ekran görüntüsünü siz de paylaşmışsınız. Buradaki amacım sadece, savunmamda tam oradaki kısmı vurgulamak içindi. Onun dışında, kendi kendime sunucu politikaları uydurmuyorum. Sizin illegal yasağınız varken beni öncesine aşağılamanız, sonrasında da küfür edip baskı yapmanız sizin kendiniz ile çelişmenize yol açıyor. Bu konuda da benim elime malzeme verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.

Bu psikolojide olduğun için sunucudan yasaklanmanı bekliyorum.
Evet gelelim en komik kısıma. Burada önce kendi söylemek istediğimi yinelemek istiyorum. Üst kısımda aynen şöyle diyorum; şikayeti açan taraftan, benim savunmam ile örtüşmeyen yani aksi cevaplar gelirse tartışmamıza arkadaşım aracılığıyla devam edeceğim. Bir üstteki mesajdan nasıl bir anlam çıkarttınız da ''yasaklama, psikoloji'' konularına girdiniz. Buradaki tek mevzu bu. Sezgilerime dayanarak konuşuyorum ki siz, bana ve benim birliğime fazlasıyla OOC kin bürümüşsünüz ve nedenini hâlâ anlamış değilim. Ben bu rolde haksızı bırakın, şikayet açılacak bile bir konumda değilim fakat siz, yasaklansın şu bu diye algı yapmaya çalışıp kendinizi ve ''henüz tanıtımı bile olmayan'' birliğinizi çok ama çok küçük düşürüyorsunuz.Bu şekilde rol yapmayın, bu şekilde forumda tutum segilemeyin, size cidden bir arkadaş olarak tavsiye veriyorum.

Bu mesajımda istemeden kalp, kalpler kırmış olabilirim fakat karşımdakinin ağzıyla konuşmak, şu yaşıma kadar sergilediğim bir politika. Bundan sonra da çok sert iddialar ve hakaretler gelmediği sürece bu konuya yorum yapmamaya çalışacağım. Umarım yapmama sıra gelmez ve güzel bir şikayet süreci geçiririz. Tekrardan herkese iyi forumlar ve iyi oyunlar diliyorum.

#4 - 12.08.2021 19:50

Müzik için kusura bakmayın dayanamadım, müzik dinlemeyi seven birisiyim yanıtımı göndeririken dinliyorum.

Karşımda aklı başında, konuşmayı bilen ve Türkçe kullanımına dikkat eden yaşını almış birisini gördüğümü düşünmüştüm fakat klasik SA:MP ortamı ve elimizdekilerle yetinmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

SA:MP ortamını bile aşağılıyorsun,  kendi penceren dışında platforma yaklaşımına baksan iyi olucak.

Henrik karakteri, direkt olarak Pakrad Kasparov tarafından birçok işin başında -bkz: hukuk bürosu açmak ve avukat bulmak- ve aynı zamanda Henrik karakteri, kendisinden bağımsız yanında bulunan ''dört outsider olmayan karakterler'' ile silahlı çatışmaya gidiyor/geliyor. Yani toparlamam gerekirse bizim birliğimizdeki outsiderı bırakın, lady rolündeki kadın bile infaz yapsa siz ve sizin birliğinizi uzaktan yakından ilgilendirmez. Bu konunun, şikayet ile bağlantısını lütfen bana söyleyin. Bir sonraki cevabınızda bu söylediğimi es geçmemenizi rica ediyorum. Bu konudaki cevabım ile sizi tatmin ettiysem bir diğer konuya geçelim.

Bu kısmı bir güzel geçiştirmişsin bende fazla uzatmadan devam edeceğim .

Aklıma cidden bundan başka bir şey gelmiyor. Güvenli bölge kapsamında insnaları kışkırtıp sonra ''aa burası güvenli bölge, zaten bana bir şey yapamaz'' diyip karşındaki beş kişiye ''siktir git'' , ''icraat göster'' ve ''şimdi bunu'' gibi şeyler söylemezsin.

Şunları birkez daha paylaşayım o halde zoom yaparak dikkatlice bak.

5 kişi olarak bahsettiğin senin bir çoğunu aşağıladığın SA:MP 'in bilinçli oyuncuları bu role dahil olmuyor veya ben yanlış görüyorum.
GB bölgesinde agresif rol yapıp sunucu politikalarını kendi lehini göre değiştirende sendin?
Brifing vermiştim aslında bu chatte "Üstlerden başın ağrır." diyerek .

Sizin illegal yasağınız varken beni öncesine aşağılamanız, sonrasında da küfür edip baskı yapmanız sizin kendiniz ile çelişmenize yol açıyor. Bu konuda da benim elime malzeme verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.

Bu nasıl bir itham?  Ben sizi öncesinde aşağılamadım karakterime ettiğiniz bir sürü küfürden sonra  olayın en sonundaki "Siktir git" terimini yedirmemiş olan siz gibisiniz. Yukarıdan aşağıya, soldan sağa tam tersini yaşamadık aksini nüksetmeyiniz.

Evet gelelim en komik kısıma. Burada önce kendi söylemek istediğimi yinelemek istiyorum. Üst kısımda aynen şöyle diyorum; şikayeti açan taraftan, benim savunmam ile örtüşmeyen yani aksi cevaplar gelirse tartışmamıza arkadaşım aracılığıyla devam edeceğim.

Tartışma ve münakaşa farklı terimlerdir.
bkz: Tartışma, bir konuyla ilgili karşıt düşünceleri karşılıklı olarak öne sürme ve savunma demektir.
bkz: Münakaşa, en az iki kişi arasında meydana gelen kuralları olmayan kontrolsüz ve sert bir şekilde fikir beyan edilmesidir; bir çeşit ağız kavgasıdır.

Yanıt gelirse bile daha fazla yanıt atacağımı düşünmüyorum yetkili kararı beklemekteyim.
« Son Düzenleme: 12.08.2021 20:04 Asilberkk »

#5 - 12.08.2021 20:04
Son mesajınızın tamamını okumadım bile genel olarak bu ortamın toksikliğini herkes biliyor, bir kişiye ya da kuruluşa karşı söylenen laf yok. Neyse ki Vice Roleplay gibi bir sunucuda yönetici olabilecek insanlar bu tür şeylere kanmaz ve şikayeti rasyonel bir şekilde okumaya en kısa sürede başlar.

Daha fazla rolün içine inmeyeceğim, senin OOC YALAN söylemenizi kanıtlayacağım. Bana PM'den yasağım var diyorsunuz ama sistemsel olarak açılan, tanıtımı olmayan birliklerin herhangi bir yasakları yokmuş. Bu durumda hem oyunda beni, hem de forumda yöneticileri kandırma teşebbüsünde bulundunuz. Üzgünüm ki bana açtığınız şikayet siz; fear rp, üslup, ooc yalan ve türevlerinden ceza alabilirsiniz. Umarım böyle bir şey yaşanmaz. Herkese iyi forumlar.

#6 - 12.08.2021 20:11
Yalan atıyorum aynen veya bilinçli bir oyuncu olarak Tanıtımım konumu açtığım bu şekilde davranıyorum.

Linke tıklayınız.

https://prnt.sc/1ni4b5o

Hala anlamadığın noktada şu İllegal yasağım olmasa bile orası sunucunun seçmiş olduğu güvenli bölge kısmı iki şekildede haksız çıkıyorsun daha fazla patinaj çekme.

-Yalan ithamından dolayı bu postuda gönderdim dediğim gibi daha fazla post göndermeyeceğim.

#7 - 17.08.2021 02:04
Selam. Çatışma süresince karakter güvenli bölgeye kaçmadığı taktirde güvenli bölgede hiçbir şekilde illegal rol sergileyemezsiniz. Karakter ceza alacak.