Konu: [REHBER] Çeteci-Polis ilişkisi, polise karşı tutum  (Okunma sayısı 534 defa)

#0 - 04.08.2021 17:40
Konuda yazdığım her şey tartışmaya açıktır ve sadece kendi fikirlerimden/araştırmalarımdan ibaret. Bu böyledir, en iyisini ben bilirim kafasında açtığım bir konu değil.
Yazının büyük bir kısmı yabancı bir sunucunun oyuncusu tarafından yazıldı, çevirdim ve araya kendimden birkaç şey de ekledim.

Polise karşı tutum, yapılan yanlışlıklar(benim fikirlerim ve bu işleri az-çok araştıran, gündemi de takip ettiğini düşündüğüm kişilerin fikirleri).

Rol sırasında polislere karşı sergilenen hatalı rollerin başında "Polisi s*keyim! Bütün polisleri s*keyim! /me polise dik dik bakar. "Bu mahalleye polis giremez."" geliyor. Rol yaptığınız sokağı/hoodun saygınlığını arttırmak için için ya da tehlikeli biri olduğunuzu düşündürmek için polise karşı küfürler yağdırmak ya da onları ezeli düşman ilan etmek doğru değil. Söylemek istediğim bir olay esnasında polislerin yanına gidip olay yerine girip onlara küfürler ve tehtitler savrulması utanç verici ve gerçekçi değil. Basit bir yerel polis gücü, basit bir çete yapılanmasını(alt klikleri olmayan) tek gecede haritadan silecek kadar güçlüdür ve çeteciler bunu biliyor. Ortada kanunlar, prosedürler ve politika var. Standart bir çeteci bir avukat değildir ve polis memurunun onları her ne sebeple olursa olsun götüreceğini düşünüp geri adım atarlar. Hatta çoğu zaman çetecilerin ve polis memurlarının şakalaştığını/eğlendiğini söyleyebilirim. Sonuçta iki tarafta insan.

videonun bazı kısımlarında çeteciler ile polisler arasında ufak şakalaşmalar dönüyor, polis memurları suç oranı yüksek bir sokakta rutin kontrol yapıyor, etrafta gezip yerlilerle laflıyor. (3:32 - 6:22) Video 2008'e ait, bahse girerim ki şu an bu ilişkiler 3-4 katına çıkmıştır, çünkü polis teşkilatı bu tarz bölgelerde devşirme mantığıyla çetecileri tekrar hayata çevirmeye itiyor, onlara yardım ediyorlar ve oldgangsta diyeceğimiz tipler bu tarz polislere iki kat saygı duymaya başladı.

Sonuç olarak hiçbir çete kendi bölgelerine gereksiz ilgi gösterilmesini istemez ama siz sokağınızdan geçen bir polis aracına uyarı için ateş(silahtan bahsetmiyoruz) açarsanız sonrasında her beş dakikada bir bölgenizde devriye gezen birimlerle baskı altında kalırsınız.

Her polise yalakalık mı yapacağım? Polisler de bizi aşağılar, sokağın saygısı biter.
Hayır, üstten yazdıklarım kesinlikle bu anlama gelmiyor. Sen polisle arayı iyi tuttuğun sürece, telefonunu açıp işini iyi yapmayan polisleri de bildirme lüksüne sahip olursun.
-ki şehrin konseptine ve suç ağına bakacak olursak, polisle arayı iyi tutman tamamen senin yararına.

Bizim rolümüz böyle, kimse karışamaz.
Evet, bu benim için çok saçma(1990-2000 arasında yaşasaydık bence iyi olurdu) fakat yapan kişiye de saygı duyuyorum. Hapse girmek isteyen, realistik bakarsak hayatının 4/3'ünü hapiste geçirmek isteyen karakterleri oynamak istiyor olabilirsiniz.
-fakat her gün polisler tarafından çevirilen, hizaya çekilmek için her gün hoodda 5-6 kişinin tutuklandığı, polislerin her çete üyesini şehrin herhangi bir bölgesinde görüp çevirdiğini, bir sebep bulup gözaltına attığını görmeniz çok içten olur ve hiç absürd değildir. Polis teşkilatının hapse girip-çıkmış ve düzelme göstermemiş kişiler için çok ciddi ve sert bir politikası bulunuyor(Sebep göstermeden üst arama hakkı, 7/24 gözetim altında tutulma(izlenme) vs.).
« Son Düzenleme: 04.08.2021 17:47 southliberty »
Mükemmel
1
100
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
chikobyte,
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
oflu, chikobyte,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 04.08.2021 17:41
 :o :sampanya:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.08.2021 17:50
Çok güzel bir rehber, sadece çete rolü yapanlarda değil kendini ciddiyete fazla kaptırmış PD üyeleride bunu uygulasa çok güzel bir ortam oluşur.
« Son Düzenleme: 05.08.2021 03:54 Lhansent »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.08.2021 17:57
Hem Çete rolleri yapan hemde Polis rolleri yapan oyuncular için çok yararlı bir rehber olduğunu düşünüyorum, bunu foruma kazandırdığınız için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 05.08.2021 11:21
on numara
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 10.08.2021 00:43
Realistik bir Rehber, umarım rolleri şekillendirir.  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 13.08.2021 15:36
Her çete biter, adını bile unuturuz ama polislik ve polis mesleği öyle değil. Bir polisi kızdırabilir, hatta öldürebilirsiniz. Bu sadece çetenizin sonunu daha erken bir tarihte getirir. Ne kadar sert karakter yönetirseniz yönetin, bir beanbag tek başına sizi etkisiz hale getirebiliyor.

Güzel rehber olmuş, eline sağlık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 13.08.2021 15:51
10 numara rehber olmuş, 80-90lı yıllardaki çeteci rolünü yapan kişiler bu rehberi okursa iyi bir performans yakalar.  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 24.08.2021 09:34
son günlerde üstte kalmasını istediğim bir konu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok