Konu: Bruno_Cantona - Mahkeme Kural İhlali  (Okunma sayısı 232 defa)

#0 - 04.08.2021 16:28
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bruno_Cantona @FBatrix
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Temsilci avukatlar ve Vice News üyeleri
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.07.2021 , gece saatleri

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
İhlal: "Ses & Kamera Kaydı Delilleri"
Mahkeme Rolü Kuralları ((OOC))
Karakterinizin suçlayan ya da suçlanan rolüyle Vice Mahkemesi Davalar bölümünde adının geçmesiyle beraber, karakterinizin adli mücadele süreci başlamaktadır. Bu sebeple rollerin devamlılığı ve tarafların haksızlığa uğramaması adına tüm oyuncular "Vice Mahkemesi>Davalar" bölümünde herhangi bir davada isminin görünmesiyle beraber aşağıdaki kurallara uymakla yükümlüdür. Mahkeme rolleri sadece siz değil, birden fazla rol paydaşlarından oluşur, dolayısıyla bu kuralları yok sayarak hareket etmeniz halinde Mahkeme Kuralları İhlalinden 400 dakikalık OOC cezaya çarptırılırsınız.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Başlangıçta şikayetimiz, şahıslar yerine kurumlar(oluşumlar) arası bir süreci ilgilendirdiği için oluşumlar şikayetine açıldı. Ve şikayet edilen tarafı "Vice News" olarak belirttik. Fakat ilgili yetkili "Olayda sıkıntı bir durumla karşılaşmadım. Eğer mahkemenin de hatalı rol yaptığını düşünüyorsanız buradan mahkeme oluşumuna şikayet açmak yerine yine Ticket üzerinden bize şikayetinizi iletmelisiniz." şeklinde bir açıklamada bulundu. Amacımız yapılan ihlale dikkat çekmektir. "Yetkili açıklamasının belirli bir kısmı alıntılandı.*

Şikayete geçicek olursam: #33257 numaralı davada sunulmuş olan deliller hatalıdır, karakter gözünden alıntı yapılan görseller/ssler oyun içinde delil niteliği taşıyamaz, mantık çerçevesince de uygun değildir. Karşı taraf ses kaydı veya kameraya çekim rolünü yapmadan önce rolden "on beş dakika önce" ses kayıt cihazının hazırlık ve aktifleştirme rollerine dair OOC bir kanıtta bulunamadı. (Davacı tarafından atılan ss- rol sonrasındaki chatten görüntüdür.) Artı olarak bizleri rol başlangıcında /do komutuyla ses ya da kamera kayıt hakkında "bilgilendirdiklerine" dair herhangi bir OOC bilgilendirilme geçilmedi.
Konu üzerinde durulmasının sebebi ise mahkemece bu delillerin nihai karara etki etmesede böyle bir rolün olduğunu kabul edilmesi. Bu nedenle de ilgili üyenin ihlali sebebiyle cezalandırılmasını istiyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle
https://cdn.discordapp.com/attachments/479421706541203456/863439444534755328/unknown.png

İlgili #33257 numaralı dava
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112384.0 - nihai kararda bulunan "ilgili kısımda" durumun devam ettiğini görebilirsiniz, "Bu davada yapılan ses kayıtları dikkate alınmamıştır. Ses kayıtlarının kişisel çıkarlar için kullanılması halinde ses kaydı üzerinden yeni bir dava açma hakkı taraflara verilmiştir."

Ek açıklamalar(varsa):
Üstüne basarak belirtmeliyiz ki 09.07.2021 tarihli açılan davanın ilk gününden bu yana OOC bir şikayet açılacaktı çünkü hatalı bir durum IC'ye yansıtıldı. Fakat avukat rollerinde bulunan arkadaşlarımız ve yetkili görüşü ile dava süresince OOC bir faaliyette bulunmamızın hatalı olacağının kanaatine varıldı. Bu nedenle de nihai karar sonrası bu şikayetimizi açıyoruz.

"Açılan şikayetin, nihai kararın sonucu ile ilgili bir bağlantısı bulunmamaktadır."
« Son Düzenleme: 04.08.2021 16:32 ohmydad! »

#1 - 04.08.2021 17:17
Öncelikle merhaba. Aylar önce DCA'da sizinle birlikte güzel roller yaptık, sonrasında DCA kapanıp Eight-Ten VCN ile birleştikten sonra birlikten ayrıldınız veya bıraktınız, ve geri döndüğünüzde CBC isimli birliğe girip, hem DCA'da hem de Eight-Ten VCN'de dokuz ay boyunca yapılan ve şimdi de telif haklarının kelimesi kelimesine Vice News birliğinde olan Late Night Chat adındaki programın ismini alıp yayın yapmaya başladınız. (Konseptinize bir şey söylemiyorum, sadece isim.) Biz de doğal olarak IC hakkımızı arayarak daha önce Hot News birliğine yaptığımız gibi dava açtık.

Bu davanın açılması işlemi tam 1 ay önce yapıldı, bunu da belirteyim. dava da Vice News'ın lehine sonuçlandı.

Savunmaya geçmeden önce, Olaya Dahil olan Şahit Karakter Adı yerine Vice News üyeleri yazmışsınız, Vice News olarak sizin şikayetinize şahitlik yapılmadığını ve yapılmayacağını büyük bir önemle belirtmek istiyorum.

Aynı zamanda ben burada herhangi bir ihlal durumu görmüyorum, bu yapılan role gelmeden önce zaten Hot News'a açılan davada emsal bir karar çıkmış, mahkeme de bu emsal kararı zaten burada belirtmiş. Yani burada yapılan ses kaydı rolü herhangi bir ihlal durumunda beni ve oluşumumu üste hiçbir şekilde çıkartmıyor, rollerde herhangi bir karar kılıcı etkeni uyandırmıyor. İlk başta şikayeti oluşumumuza açtınız, Genel Yetkili de Vice News'ın yönetim tarafından onaylı bir oluşum olduğu için şikayeti kapatmış, bunu yönetici şikayetinde olduğu gibi Ticket üzerinden belirtmeniz gerektiğini söylemiş.

Ancak, bu şikayet kapatılır kapatılmaz, Nyarko'nun "Vice News'ın genel işleyişinden şikayetçiyseniz, yönetici şikayeti gibi Ticket üzerinden şikayetinizi bize ulaştırabilirsiniz." cümlesinden sonra Bruno_Cantona karakterime yani şahsıma tekrardan şikayet açmanız IC yaşanan bir olayın OOC açığını bulmanıza, yani OOC olarak bana kinlendiğinize bir işaret olduğunu düşünüyorum. Bu bir oyun, bu kadar çok detaylı düşünmenize hiç gerek yok. Sonuçta gerçek hayatta bir dava kaybetmediniz. 1.5 yıldır bu platformdayım, ilk defa şahsıma şikayet açıldı, bana karşı böyle bir ithamda bulunuldu.

Tekrardan belirtmem gerekirse, yapılan bu ses kaydının bir ihlale yol açtığını bilmiyordum, mahkeme kurallarına o kadar hakim birisi değilim. Ek olarak açtığımız IC davanın sonucunda Bu davada yapılan ses kayıtları dikkate alınmamıştır. Ses kayıtlarının kişisel çıkarlar için kullanılması halinde ses kaydı üzerinden yeni bir dava açma hakkı taraflara verilmiştir. kararını da isterseniz IC olarak değerlendirebilirsiniz. Bunu OOC'ye yansıtmanıza gerçekten gerek yoktu.

Takdir Vice Roleplay yönetiminindir, saygılarımla.
« Son Düzenleme: 05.08.2021 14:52 FBatrix »

#2 - 04.08.2021 17:31
"...cümlesinden sonra Bruno_Cantona karakterime yani şahsıma tekrardan şikayet açmanız IC yaşanan bir olayın OOC açığını bulmanıza, yani OOC olarak bana kinlendiğinize bir işaret olduğunu düşünüyorum. " söylemlerin açıkçası beni üzdü, yanıtımdan önce belirtmek istedim. Kin, öç veya kimseye bir düşmanlığım SAMP hayatım boyunca olmadı, olamazda aynı şekilde özel hayatımda da.

Alıntı
Başlangıçta şikayetimiz, şahıslar yerine kurumlar(oluşumlar) arası bir süreci ilgilendirdiği için oluşumlar şikayetine açıldı. Ve şikayet edilen tarafı "Vice News" olarak belirttik. Fakat ilgili yetkili "Olayda sıkıntı bir durumla karşılaşmadım. Eğer mahkemenin de hatalı rol yaptığını düşünüyorsanız buradan mahkeme oluşumuna şikayet açmak yerine yine Ticket üzerinden bize şikayetinizi iletmelisiniz." şeklinde bir açıklamada bulundu. Amacımız yapılan ihlale dikkat çekmektir. "Yetkili açıklamasının belirli bir kısmı alıntılandı.*

Konu başlangıcında da belirttiğim gibi özellikle oluşum şikayetlerine açmamızın sebebi kurumların şahıslardan önce gelmesidir. Rol nedeniyle Vice News'i temsilen sizinle bir rol gerçekleştirdik değil mi? Vice News'i temsilende kural ihlaline bilerek ya da bilmeyerek yol açan sendin. Bu nedenle de oluşum şikayetlerine açıldı bu konu. Ayrıca şahsi bir görüntü olmasının sebebi, dolaylı da olsa yetkili görüşünden dolayı oyuncu şikayetlerine yönelmiş olmamız sanırım.

Şikayetimde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğim. Ortada, bilip bilmemenin kararı değiştirmeyeceği bir kural ihlali bulunuyor.  Beraber gerçekleştirdiğimiz rol öncesinden ses-görüntü kaydıyla ilgili bir rol gerçekleştirip bizi bilgilendirdiğine dair bir kanıt bulunuyorsa da konu çözüme kavuşacaktır.
« Son Düzenleme: 04.08.2021 19:06 ohmydad! »

#3 - 22.08.2021 13:53
IC yollara başvurup Vice News'e dava açabilirsiniz. OOC her hangi bir problem gözükmüyor.

Şikayet kapatıldı.