Konu: [26.07.2021 - Ippolito_Provazano - Martino Valentino] Troll, M.K.İ  (Okunma sayısı 105 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.07.2021 12:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ippolito_Provazano - Martino Valentino ---- @buma @ardapro85

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Arkamda bir kaç tane daha meslekî araç vardı, onlar şahittir. İsmen bilmiyorum.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.07.2021 - 12:05

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

16-) TRAFİK VE ARAÇ

a) Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
b) Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
c) Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
d) Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
e) Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.
f) Bir oyuncunun açtığı gişeden geçmek yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Bu olaylar trucker mesleğinin gişeye gelmeden önceki yolda başladı, arkadaşların beni önlerine geçmeyeyim diye bloklamalarıyla. 3 kişi.

Arkadaşlar çok nezih bir konuşma gerçekleştirmediği için şikayete ortak nezaket de eklenebilir. Normalde /b'den bu şekilde yazmayacaktım ama bu ss'lerin öncesi de vardı ve dolayısıyla oradan yazma gereksinimi duydum, ortada olan bir rol yok...  Sanırım şikayete savunma yapmak adına olay esnasında "hadisene kardeşiiim" diyor; "Biz roldeydik arkadaş /b böldü" hesabı gibi bir savunma gerçekleştirmek adına yaptığı apaçık.
Video'da olduğumu sanıyordum ama Nvidia'nın yeniden oynatma seçeneğine ulaşamadım. Eğer bunu kendi lehlerine kullanmak için bir savunma yaparlarsa  şikayete "Yönetimi kandırmak" da ekleyebilirim. Çünkü ekran görüntülerinde inkar etmiyorlar aksine "3 preyiz" falan diyorlar, gişeden ücretsiz geçiyorlar başkaları geçmesin diye blokluyorlar... Kendilerinden daha hızlı bir araç var ise önlerine geçmesin diye yolu kapatıyorlar. Ekran görüntüsünde gördüğünüz araçlar bizim öne geçmemizi engellemek için sürekli önümüze kırıyordu. Bu olanlara rağmen gişeye gelene kadar pm atmadım, /b'den uyarmadım... Arkadaşların bana kin kapması olanaksız, bariz seste beni trollüyorlardı. Chatten laubali bir şekilde 3 pre olduklarını söylüyor zaten. Diğer araç ise şikayet açacağımı duyunca ortadan kayboldu, ismini göremedim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gişe ihlalini kendileri yapıp bana "gişe ihlali yapıyorsun", "ben açtım sen geçtin" gibisinden laflar ediliyor ama ben gişeden bu üç arkadaş sayesinde geçememişim. Komedi. Bir kaç düşüncem var ama ben kendi açtığım şikayetten ceza almamak adına kendilerine bir laf etmeyeceğim, bunu yöneticilere bırakıyorum.

Voice'da olduklarını düşünüyorum ve Hard Roleplay için kişilerin kendilerini geliştirmeye ihtiyaçları var. Meslekde olsanız bile bir şekilde role yansıtmalısınız. Başka araçları bloklayarak, gişe ihlali yaparak rolcü olduğunuzu iddia edemezsiniz. Bu şikayeti direkt yetersiz rol seviyesinden, troll'den açıyorum ve ek olarak gişe, araç block...

Ekran görüntülerinde olan bu sözcükler her şeyi kanıtlamıyor mu zaten?
- 3 preyiz.
- Biz geçeriz.
- Napcan

« Son Düzenleme: 26.07.2021 14:37 Myrtle »

#1 - 01.08.2021 18:44
Merhaba, gişe için yetersiz kanıt bulunuyor. Gişeyi açtığınıza dair sohbet ekranınızda emote bulunmuyor. Ek olarak ortada bir ihlal olsa bile /b komutunu kullanamazsınız, /b komutunu kullanan karakterler uyarıldı, tekrarında ceza alacaklar.