Konu: [11.07.2021 - Jin Ulrich] Fear RP  (Okunma sayısı 196 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.07.2021 20:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jin Ulrich @Scofield

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ferrucio Pellegrini @schurty the monarch Joseph Ragazzo @MoressaTheGreat Liviera Lynchv @Beatrice_Laurente

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.07.2021 / 19:44

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi beraber rol yaptığımız Kylan Drake'n Burnout garajında bir anda ekibiyle gelip FearRP karşıtı rol yapıyor. Elimde taaruz tüfeği, birliğime dahil olan kişilerde deagle bulunuyor. Kişi bunları görmeksizin rolde ahkam kesiyor. Mezar ayarla tarzı ithamlarda bulunup teke tek çağırıyor. Realistik bir durum mevcut değil. Ayriyetten bir yarış çetesi organizasyonunun mafyaya kafa tutmasıda ayrı bir olay.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişi birliğinde yüksek rütbede, levelide hayli yüksek. Bu tarz rolleri daha önce geçirmiş olmalı. Ceza alması talebimdir.

#1 - 11.07.2021 20:11
Şahitliğimi onaylıyorum.

UZI

*
v3 Oyuncusu Self Control Güncellemesinde Oyundaydı
#2 - 11.07.2021 20:15
Olayda bende vardım, Jin Ulrich isimli arkadaş Azrail gibi rol yapıyor, Louis Martucci isimli arkadaşımın elinde AK-47 model bir silah olmasına rağmen Jin Ulrich isimli arkadaş korku rolü yapmadı.

#3 - 11.07.2021 20:17
Kişi fazlalığı, onaylı hood bölgesinde değil ve az kişi ile beraberinde ahkâm keserek roller gerçekleştiriyor. Şahitliğimi onaylıyorum.

#4 - 11.07.2021 21:01
Öncelikle merhaba. Chatlog olduğu gibi görünmekte, karşılıklı bir dialog söz konusu. Chatlog'da var, tekrarlıyorum.
Kişi benim yanıma gelip, " Bir şey olursa ilk senin kafana sıkarım diyor." Yarışçı birliğiyiz diye her yerde kafamıza sıkmak ile tehdit eden çocuklar ile mi uğraşacağız?
Ardından ben kendisine şunu belirtiyorum. " Saygısızlık yapma, yapmadım. Anla beni?" Bunda yanlış nerde, görebiliyor musunuz? Hayır. Sonrasın da kişi tekrar agresiflik gösteriyor, şunu yazıyor. " Seninle burda görüşmem, rahat ol. Söyle istediğini" IC olarak üstüme alınıyorum, her şeyi söylüyorum, basit. Ardından bana "Havalı cümleler seni bir mezadan başka bir yere itmez, bla bla bla" Bunu kuruyor, farkındaysanız hala agresif tavırı olan o. Ardından bende "Azrail ile mi görüşüyorum diyorum, doğal olarak." " KİMİN AZRAİL VE AGRESİF OLDUĞUNU ANLAMALISIN. Kendisi burda konuyu uzatıyor, bana şunu söylüyor. " EVET AZRAİLİN İLE GÖRÜŞÜYORSUN" Yarışçı birliğimiz var diye bunları, üstelik onaylı bir hood birliğiyiz. Bunları görmezden gelemem, egonu tatmin etmekten başka bir şey değil bu.
Bende doğal olarak "KISIK BİR SES TONUYLA, SESSİZ" ona görüşmek istediği yeri iletmesini istiyorum, ben mekandan sakin ve hiç bir şekilde agresif yapmadan, ona laf atmadan ayrılırken o bana şunu diyor " HEY AZRAİL, BİRE BİR" Ne bu? Şakamatik misin sen?

Şu silah konusuna değinmek gerekirse, sayımız nerdeyse eşit. 4 - 6 4 - 7. Kadını saymazsak, Lili, kato, shelby ve bende silah var. Deagle. Yani tek silahlı siz değilsiniz.
İkincisi kanka şu ki, " BEN İTALYAN MAFYASIYIM, HER YERDE HERKESİN ANNESİNE KÜFÜR EDERİM, KİMSE BANA DOKUNAMAZ" diye tavırları kenara bırak, realistik ol. Mekan sizin mekanınız değil, haraç kestiğimiz mekan. Fear Rp'lik bir durum yok, rolü kendi başlattı, kendi sürdürdü, kendi agresif hareketler sergiledi ve cevabını aldı.

Savunmam bu kadar, iyi roller dilerim.  :sampanya:

(( Bu arada ooc tartışmaya girmek istemiyorum, IC bir olay. Şikayet oluşturdunuz bitti, forum üzerinden ooc bir kin de bulunmayın, sizle ooc bir durumum yok, sadece bir oyun. İyi roller diliyorum. :) ))

Örnek 1; "Olayda bende vardım, Jin Ulrich isimli arkadaş Azrail gibi rol yapıyor, Louis Martucci isimli arkadaşımın elinde AK-47 model bir silah olmasına rağmen Jin Ulrich isimli arkadaş korku rolü yapmadı." Sorunum yok bro seninle ooc de, sakin ol. Sadece oyun.
« Son Düzenleme: 11.07.2021 21:04 Scofield »

#5 - 11.07.2021 21:04
Kimse kin tutmuyor tabi, iyi roller dileriz. Şikayet sonuçlanabilir.

#6 - 13.07.2021 18:31
Kanıtlar çerçevesinde şikayet incelendiğinde karşılıklı olarak gerginlik sınırının aşıldığı diyaloglar görüyoruz ancak FearRP'nin aşıldığı bir durum söz konusu değil, herhangi bir ''insana'' bu kadar agresif şekilde yaklaşırsanız alacağınız tepkinin bu olması gayet normal.

Ayrıca  Jin Ulrich isimli karakterin olayın başında ''Saygısızlık yapmadım, yapma'' gibi yapıcı bir tavır sergilediğide gayet açık.

Ceza verilmeyecek.