Konu: Ronnie Kelly  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.07.2021 00:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ronnie Kelly @Shiels

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Edmond Montagne @Akbay Pheodora Lvovna @only rhyme

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.07.2021 - 22:43

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma
Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aktif bir kovalamacada kaçan şahıs Sanchez kullandığı için MIKE olarak öncüydüm. Aşağıdaki video öncesinde de sürekli olarak yaptığı mantık dışı sürüşler mevcuttu ama bunun kadar değildi. Videoda her şey belli.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Karakterin forum profiline baktığımda alt karakter olduğunu görüyorum. Karakterinin seviyesi daha bir ve anladığım kadarıyla ehliyet ile Sanchez alıp eğlenmek istemiş. Bu atlamayı yaptıktan sonra kovalamaca devam etti. Harita üstünde bulunan Suicide Bridge uçurumundan motoruyla atlayarak CK rolü gerçekleştirdi. Telsizden geçen bilgilere bakacak olursanız dediklerimin doğrulandığını fark edersiniz. Rol yapmak için değil de, eğlenmek için yapmış gibi. Aşağıdaki fotoğrafta kişinin CK olduğu mevcut. Yukarıya eklediğim şahitler rol boyunca helikopter kullanarak kişiyi yakalanana kadar takip ettiler, onlar da kişinin yaptığı mantık dışı sürüşlerini onaylayacaktır.
Spoiler: GösterGizle

#1 - 06.07.2021 01:14
Selam, öncelikle karakterimi sizin deyişinizle eğlenmek için açmadım. Altımda arazi motoru olan Sanchez bulunuyordu ve bende dağa tırmanıyordum, fakat arkama baktığım zaman normal bir aracın çıkamıyacağı dağları sanki düz yolmuş gibi tırmanan polis araçları vardı. Kovalamacanın devamında dağdan yola indiğimde bile, polis araçları dağdan uçup takla bile attıktan sonra, aracını düz tutmayı başarıp devam edebiliyordu. Ben off road motoru ile dağa çıktığım zaman arkamdan gelen polislerin düz yolda gidercesine dağa tırmanması, veya takla atıp devam etmesi NON-RP veya win'e oynamak değil, sadece suçlu yakalamak olarak düşünüyorsunuz sanırsam. Bu rolden sonra bir PD arkadaşa yazdığımda bana "Sen non-rp yaptın, bizde ondan yaptık." dedi, bu mantıkla ilerliyorsak siz off road aracı olmayan bir pd aracıyla dağa çıkıyorsanız, benimde non-rp yapma hakkım mı doğmuş oluyor? Videoda ki görüntü ise, gidecek bir yerim olmadığı için dağdan atladım, ondan sonra öylesine yüksek bir dağdan atlamamın saçma olduğunu anlayıp diğer dağdan atladıktan sonra CK'mı verdim. Savunmam bu kadar, nedense ben sadece dağa tırmanmışken dağdan uçup, sen non-rp yaptın diye yaptık diyen arkadaşlar hep suçsuz, kaçan ise suçlu çıkıyor ve orada bulunan pd arkadaşlar bu şimdi mi ölüyor diyip küfürler savuruyor. Kararı adminlere bırakıyor, iyi roller diliyorum. :-\ :vice: "PD'ye takla atmak işlemez dostum  O:-) 8) Tanrı olduklarını unuttun mu! ??? :D"
« Son Düzenleme: 06.07.2021 01:23 Shiels »

#2 - 06.07.2021 01:35
Ek olarak, karakteri CK etmekle eğlenmek için açmanın ne alakası var? Orada ölü rolü yapmasam NON-RP olmayacakmıydı? Eğlenme konusuna gelirsek, oyunu eğlenmek için oynuyoruz diye biliyorum. Karakteri eğlenmek için açmak derken? Aklıma şimdi geldi, ben motora bindikten sonra beni motordan düşürememiştin ve kaçmaya devam etmiştim. Oradan biraz kin tutmuş gibisin dostum. Zaten ben CK verdikten sonra yaptığın mantık dışı rol konuşmaların ve onların yanında ettiğin dolu dolu küfürlerin bunu anlatıyor gibi. :garip:
« Son Düzenleme: 06.07.2021 01:39 Shiels »

#3 - 06.07.2021 02:23
Şahitliğimi onaylıyorum.

İhlal yapan birine ihlal yaparak karşılık veremezsin. Bu seni haksızdan haklı duruma geçirmez. Karşı tarafa şikayetini açabilirsin.

#4 - 06.07.2021 02:24
Savunmalarına istinaden ek ve son olarak bir şey söylemek istiyorum. Eğlenmek için açtın kısmı kendi şahsi fikrimdi, o amaçla açmamış olabilirsin. Savunmanda sürekli olarak seni kovalayan ve mantık dışı sürüş gerçekleştiren araçlardan bahsetmişsin. Burada kendi yaptığın ihlali savunman gerekiyor ama sen onları eleştiriyorsun. Birisi bir ihlal yaptı diye senin ya da bir başkasının ihlal yapma hakkı doğmaz, ihlale asla ihlalle karşılık verilmez. Öyle bir şey olsaydı şayet uçurumdan atlardım. Altındaki motosiklet off road yapabiliyor diye sınırları zorlamanın anlamı yok. Önde bize yol gösteren sensin, arkandan kovalayan biziz. Bu durumda ihlalleri gerçekleştiren sen oluyorsun, kimse keyfi olarak oralara çıkmıyor. Bu savunmayı yaparken diğer mantık dışı sürüş yapan araçları savunmuyorum, onlarla alakalı bir şikayetin varsa başka bir konu altında oluşturabilirsin.

Videodaki uçurumdan atlayıp başka bir yerde CK vermenin de açıkçası benim gözümde mantıklı bir açıklaması yok. Senin dediğine göre bende o zaman farklı bir ihlale sebep vermiş olayım ve biraz düşünmeden sonra hatamı telafi etmek için rol ile düzelteyim. Başta insanların rol zevkini bozduktan sonra bir anlamı yok bu hareketin.

Ortak nezaket kuralları çerçevesinde sana yaklaşıyorum ve senden de öyle bir tutum beklerdim ama iğneleyici konuşarak alttan alttan vurman açıkçası hoş değil. Bunun üstüne bir şey yazmayacağım, yetkili karar verebilir. İyi forumlar dilerim.

:) :vice:

#5 - 06.07.2021 02:44
Tekrardan selam, savunmayı okuduğunuzu bile düşünmüyorum. Orada yazdığım, bir polis arkadaşın bana "Kaçanlar NON-RP yapınca biz ne yapalım" tarzı bir cümle kurmasıydı. CK konusuna gelince, CK vermeseydim ne diyecektin? Sanırsam oyun içinden biraz daha rolle alakasız küfürler yiyecektim, d-dostum. Fakat ben daha sadece dağa tırmanırken, o cümleyi kuran arkadaş ve yanındaki polisler altında sandking varmışcasına off road yapıyordu. Şikayet savunmasınıda gayet açık yapmışım fakat sanırsam dikkatli incelememişsin, kalan yerde ise ben daha sadece dağa tırmanırken sizinde polis araçlarıyla tırmanmanızı, ve sadece oyuncuyu suçlu gösterdiğinizi anlatmışım, bu sadece bende değil, diğer arkadaşlarımda aynı sorunu söylüyordu. Polis ihlale ihlalle karşılık verebilir, fakat oyuncu polisin ihlal yaptığı rolde ufak bir hareket yaparsa o jail yemeli, kafa yapınız aynı bu sanıram :). İhlale ihlalle karşılık veren sizsiniz arkadaşlar, ortada yaptığım bir ihlalde yok aslında, sadece dağa tırmanıyordum ama siz bilirsiniz  :-\ Dağdan aşağıya uçmamın savunmasını zaten yaptım. İyi eğlenceler.

#6 - 06.07.2021 08:54
Merhaba,

Olayla alakalı şahitliğimi onaylıyorum. Unutmayın altınızdaki bir off-road motoru, bir uçak veya helikopter değil ki size uçurumdan atladığınızda havada durup "mantık çerçevesi içinde" zarar vermesin. Şayet WIN kafasıyla oynadığınızı düşünüyorum, eğer tepenizde helikopter ile sizi takip etmiyor olsaydım bu NoN-RP sürüşlerinizle polisleri kolay bir şekilde atlatacaktınız.

#7 - 13.07.2021 16:28
Merhaba,

karakter uçurumdan atlayıp ihlal yapmış, fakat hatasını anlayıp karakterini öldürmüş. Bu durumda şikayette problem bulunmuyor, savunma yeterli bulundu.