Konu: [03.07.2021] Azaziel_Hermosa - Diarra_Deshaquen - JaySocque_Sierra  (Okunma sayısı 500 defa)

#0 - 03.07.2021 23:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Azaziel_Hermosa @p4Ts - Diarra_Deshaquen @Croxell53 - JaySocque_Sierra @perrosblancos123

Olaya dahil olan şahit karakter adı: GENTILINI birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

16-) TRAFİK VE ARAÇ

a) Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
b) Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
c) Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
d) Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
e) Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.
f) Bir oyuncunun açtığı gişeden geçmek yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

42-) Fear RP Kuralı

a)Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak NON-RP veya FEAR-RP ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

b) Bir kişi tarafından esir alınma, yaralı duruma düşürülme, sayıca azınlıkta bırakılma gibi durumlarda kişilerin eyleme uğrayan(esir alınan, yaralı duruma düşürülen, sayıca azınlıkta bırakılan) tarafın diğer tarafa karşı FearRP zorunluluğu bulunur. Aksi halde kişilerin CK izinleri(YALNIZCA YÖNETİM TARAFINDAN) verilebilir, yönetim insiyatifine bağlı olarak da FEAR-RP ihlali kapsamında cezaya tabii tutulabilirler.

c) Polise Karşı Korku RolleriDepartman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. epartman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur. (bknz. VCPD'ye karşı kurallar)

d) İllegal oluşumların düzeylerine ve konumlarına göre sivil oyuncuların kendilerine belirli alanlarda FearRP yapma zorunluluğu bulunur.(bknz. Oluşum Kuralları)

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Kişiler hood bölgemde, karakterimin hiçbir rolü yokken gelip küfür ettikten sonra motorlarıyla düz devam ediyorlar. Akşamında ise birliğime yine NC atıp gelen Ferruccio Pellegrini karakterini ve Jackie LaPietra karakterlerini trafikte basit bir tartışma sonrası basit emotelar ile sıkıp sistemsel olarak düşürüyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Fear RP kural ihlâli:
Spoiler: GösterGizle

DM kanıtları, basit roller:

Üstten dört tane karakter hasar buguna düşmüş, onları almanıza gerek yok. Son üçlünün hasar kayıtları.

Basit rolün devamı, konusu trafik kazası veya sürtüşmesi olan olaydan sonrası, chatlogda basit bir kavga sonrası görülüyor.

Sistemsel birlikleri yok, illegal kural ihlâlleri var.

Ek açıklamalar(varsa): Cezalandırılmasını istiyorum, şikayet aktifliği her zaman sürecek. Yönetim kararı beklenebilir, sebepsiz bir şekilde böyle rollerin yapılması iyi görünmüyor.

#1 - 03.07.2021 23:50
Öncelikle hayırlı geceler arkadaşlar. Burada kendi ihlalime bir şey göremedim hatta tüm ss lerde Neden küfür ediyorsun falan diyorum orta yolu bulmaya çalışıyorum bana burada şikayet açılmasının nedenini pek anlayamadım doğrusu Hatta ss lerde gözüküyor durun, durun sıkmayın diyorum. Ardından ise iyimisiniz falan diyorum ama cevap alamayınca gidiyorum.

#2 - 04.07.2021 00:17
Öncelikle iyi forumlar, Fear-rp şikayetine savunma yapayım. Gösterilen ss'de biz görünmüyoruz, yani o cümleleri hood'un dışında söylemiş olabiliriz.
DM şikayetine gelirsek, 

Bu ss'de görüldüğü gibi mahallede yaşanan bir çatışma hakkında konuştuğumuz görülüyor. Ve bu çatışmadan sorumlu kişilerin  Gentilini birliği olduğunu düşünüyorduk, geçen akşam mahalleye helikopter indirildi ve ateş açıldı. O olaydan sorumlu olanın Gentilini olduğu bilgisini öğrendi karakterim. Doğru veya yanlış bunu ooc olarak bilmiyorum, siz de hood'un orada insanlara çarpıp sürekli rahatsızlık verince ardından hood'un arkasında  bağıra çağıra agresif rol yapınca ben de ateş ettim.

Sözlü münakaşaya girmeyeceğim, savunmam bu kadar. Yönetici kararı iyi forumlar.  :palmiye: :vice:

#3 - 04.07.2021 00:30
Bu roller gerçekleştiğinde Idlewood birliğinde ve hood bölgesinde değildiniz. İkincil olarak Gentilini hoodunda denildiği üzerinde yolun ilerisine baktığınızda 3 tane Sanchez'li motor görünüyor, yönetici kandırıyorsunuz sanırsam. Aktifliğini sürdürüyor şikayet.

#4 - 04.07.2021 00:42
Yönetici kandırmak gibi bir niyetim yok, fear rp şikayetinizde bulunan kanıt yetersiz dostum. SS'de şikayet edeceğin kişiler görünmeli.

#5 - 04.07.2021 02:51
Yönetici kandırmak gibi bir niyetim yok, fear rp şikayetinizde bulunan kanıt yetersiz dostum. SS'de şikayet edeceğin kişiler görünmeli.

Birlik değiştirdikten sonra 8 saat kuralın da bulunuyor o hâlde, şikayet aktifliğini sürdürüyor.

#6 - 04.07.2021 02:57
Öncelikle iyi forumlar, Fear-rp şikayetine savunma yapayım. Gösterilen ss'de biz görünmüyoruz, yani o cümleleri hood'un dışında söylemiş olabiliriz.
DM şikayetine gelirsek, 

Bu ss'de görüldüğü gibi mahallede yaşanan bir çatışma hakkında konuştuğumuz görülüyor. Ve bu çatışmadan sorumlu kişilerin  Gentilini birliği olduğunu düşünüyorduk, geçen akşam mahalleye helikopter indirildi ve ateş açıldı. O olaydan sorumlu olanın Gentilini olduğu bilgisini öğrendi karakterim. Doğru veya yanlış bunu ooc olarak bilmiyorum, siz de hood'un orada insanlara çarpıp sürekli rahatsızlık verince ardından hood'un arkasında  bağıra çağıra agresif rol yapınca ben de ateş ettim.

Sözlü münakaşaya girmeyeceğim, savunmam bu kadar. Yönetici kararı iyi forumlar.  :palmiye: :vice:

Nasıl bir Metagaming kanka bu? Setin sokak satıcılarından birisisin Gentilini birliğinin yardım ettiği bilgisini sen nerden biliyorsun? Brystalin R20'si biliyor mu İC olarak acaba? OOC olarak bildiğiniz şeyleri İC rollerinize dahil etmeyi bırakın.

#7 - 04.07.2021 03:46
Konu ile alakası olmayan @umxtkabakci0 isimli kullanıcı cezalandırılırsa sevinirim.

#8 - 04.07.2021 14:42
Gentilini oluşumundayım. Konuyla gayet alakam var.  O:-)

#9 - 06.07.2021 01:07
Merhaba,

varsayımlar üzerine birini vuramazsınız. Eğer bir karakteri vururken şüpheye düşüyorsanız vurmayın, kanıt toplayın. Aksi halde bu tarz durumlarda haklı olsanız bile haksız duruma düşersiniz. JayScoque karakteri ve Azaziel karakterleri yasaklı. Diğer karakter DM'den ceza alacak.  Fear RP için yetersiz kanıt.